מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אוסטאופורוזיס

מנהלי קהילה

פרופ' צופיה איש-שלום
פרופ' צופיה איש-שלום
חברה במועצה לבריאות האישה, פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון (עד שנת 2014 )  הייתה בין הראשונים, בהערכת הטיפול האנבולי באוסטיאופורוזיס (הורמון פאראתירואיד רקומביננטי, ופרגמנט של הורמון זה). כמו כן בצעה מחקרים רבים בתחום האבחון והטיפול באוסטיאופורוזיס. השתתפה בכתיבת קווים מנחים לטיפול באוסטיאופורוזיס, לטיפול בהורמון גדילה במבוגרים, ולטיפול בסרטן בלוטת התריס בישראל. כתבה מספר פרקים בספרים מקצועיים ועשרות מאמרים מדעיים, בתחום אוסטיאופורוזיס ומחלות עצם. מקבלת מטופלים במרפאתה בבית חולים אלישע, חיפה כמו כן נותנת ייעוציים פרטיים מרחוק בזום או בווטסאפ וידאו. לתיאום תור במרפאה ניתן להתקשר ל-3873*, זימון תור ליעוץ מרחוק ניתן לבצע באמצעות אתר בית חולים אלישע .
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן

לחם עם ויטמין D.

האם שמש היא המקור היחידי לויטמין D?


צילום: אתר panthermedia
צילום: אתר panthermedia

חסר בויטמין D הוא בעיה שכיחה. לפי נתונים מארצות הברית, מכול 10 אנשים ל-7 ישנה דרגה זו או אחרת של חסר בויטמין זה.

ויטמין D מאפשר ספיגה טוב של סידן מהמעיים. ויטמין D לא חשוב בשמירת בריאות העצם, ומשתתף בתהליכים רבים אחרים בגוף הקשורים לעמידות מפני זיהומים, משפר חוזק שרירים, מוריד סיכון לאלרגיות בילדים. חסר בויטמין D נמצא קשור לסיכון מוגבר לחלות בסרטנים שונים, סוכרת ואי-ספיקת לב.

מקורות ויטמין D במזון מצמצמים מאוד. יצור ויטמין D בגוף האדם מתרחש בעור, תחת קרני שמש. אך אנשים לא חשופים מספיק לשמש, כדי לייצר כמות טובה של ויטמין D. לכן אנשי מדע מחפשים דרכים אחרות כדי לספק את הויטמין החשוב לגופנו.


קבוצת חוקרים אמריקנים בדקה האם שימוש בלחם מבצק שמרים המכילים תוספת ויטמין D יכול ליות פיתרון לבעיה. השמרים מייצרים ויטמין D 2, שונה מעט מויטמין D3 הנמצא בגוף האדם. החוקים נתנו לחיות מעבדה את הלחם המכיל ויטמין D2, והוכיחו שהאפקט הביולוגי, לפחות בחיות מעבדה, היה זהה לזה של ויטמין D3. החוקרים מסכמים ששמרים המייצרים ויטמין D2 יכולים להיות מקור טוב וזמין לויטמין D.


www.physorg.com/news/2011-02-high-vitamin-d-bread-widespread-insufficiency.html