מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2חדשותלוקחת את הסוכר בידיים

לוקחת את הסוכר בידיים

איך לשמור על רמות סוכר מאוזנות? סוכרתית חולקת את כל האמצעים שמאפשרים לה להישאר מאוזנת תוך שמירה על שגרת החיים


(צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

"אני סוכרתית שאוהבת לאכול מאכלים מתוקים". המשפט הזה של א' הוא מכנה משותף בסיפוריהם של סוכרתיים רבים. הם מתמודדים עם הצורך לנטר את הסוכר מספר רב של פעמים, לעקוב אחר תפריט מדויק, נדרשים לבצע פעילות ספורטיבית – ועדיין רוצים לשמור ככל האפשר על שגרת חייהם.

 

שגרת החיים של א' הופרה לפני כשלוש שנים, כאשר אובחנה כסוכרתית מסוג 2 בגיל 65. לאחר האבחון הראשון ביצעה תחקיר בו הבינה את משמעות הסכנות והסיבוכים המלווים את המחלה, והחליטה שתעשה הכל על מנת להימנע מהם. היה לה ברור כי עליה להגיע לאיזון מהר ככל האפשר, כבר מההתחלה.

 

"כשהרופא סיפר לי שיש לי סוכרת, לא ממש הבנתי את משמעות האבחנה. לאחר כמה ימים של תחקיר נרחב על המחלה הבנתי שכאשר הסוכרת אינה מאוזנת, ישנם סיבוכים רבים. החלטתי לעשות הכל בשביל להימנע מהם: אני בודקת סוכר מספר רב של פעמים ביום באמצעות מערכת פריסטייל ליברה, ומזריקה אינסולין בעת הצורך".

 

תחנה חשובה בדרכה של א' אל איזון הסוכר, הייתה הדיאטנית, שסייעה לה לבנות תפריט מותאם אישית – לרבות התאמות המתבקשות לנוכח העדפותיה לצד המתוק. "בזכות מערכת פריסטייל ליברה לניטור סוכר אני מצליחה לשמור על תזונה כמעט רגילה: המערכת מאפשרת לי לדעת כיצד מאכלים שונים משפיעים על רמת הסוכר בגופי. כך, לא הרגשתי שינוי מהותי בתזונה היומיומית".

 

לצד ההקפדה בתחום התזונה, החלה א' לצעוד ארבע פעמים בשבוע. "שלוש שנים אחר כך, אני יודעת שהצלחתי למצוא את הדרך שלי לאיזון הסוכר". מדד ההמוגלובין המסוכרר של א' (HbA1c) המשקף את ממוצע הסוכר בשלושת החודשים האחרונים עומד כיום על 5.6%.

 

איך לשמור על רמות סוכר מאוזנות?

 

שילוב האמצעים ושינוי הרגלי החיים בהם השתמשה א' בדרך לשליטה ברמות הסוכר שלה מתאימים למעשה לכל סוכרתי.

 

ביצוע פעילות גופנית: התמדה בפעילות גופנית של 30 דקות בתדירות של 5 פעמים בשבוע לפחות היא חלק בלתי נפרד מהטיפול בסוכרת. מלבד העובדה שהפעילות הגופנית תפיג מתחים ותשפר את מצב הרוח, היא גם תסייע בירידה במשקל ותשפר את העמידות של הגוף לאינסולין.

 

הקפדה על מעקב אצל רופא סוכרת: מחלת הסוכרת משתנה לאורך זמן ועלולה לגרום לסיבוכים רבים, אם לא שומרים על איזון נכון של רמות הסוכר. לפיכך, מומלץ לבצע בדיקות סוכר לפי הנחיות הצוות המטפל, לבצע בדיקת המוגלובין מסוכרר אחת לשלושה חודשים ובדיקות תקופתיות אחת לחצי שנה או שנה.

 

שימוש במערכת פריסטייל ליברה לניטור סוכר רציף: מערכת פריסטייל ליברה, המבוססת על טכנולוגיית פלאש לניטור סוכר, מאפשרת לעקוב אחר רמות הסוכר בעזרת חיישן המחובר לגוף עד 14 ימים. יתרונה הוא בין השאר בביטול הקושי הכרוך בדקירת האצבע, אותה נדרשו סוכרתיים לבצע עד עתה, ובאפשרות לנטר את רמות הסוכר באופן מדויק ורציף. כמו כן, מציגה המערכת חיצי מגמה המראים את תנודות הסוכר וכן, תצוגה גרפית של רמות הסוכר ב-8 השעות האחרונות, כך לדוגמה סריקת החיישן בבוקר תציג מידע על רמות הסוכר גם במהלך הלילה. מידע זה מסייע לדיאטנית ולצוות הרפואי לקבל תמונה מלאה של מצב הסוכרת, להגיע להחלטות טיפוליות מותאמות אישית, ולבנות תפריט התפור באופן ספציפי לכל מטופל ומטופל, תוך התחשבות מרבית בהעדפות הטעם שלו.

 

 

הימנעות ממקרי היפוגליקמיה: ישנם סוכרתיים מסוג 2 אשר חייבים לקבל אינסולין ולכן צריכים לנטר כל הזמן את רמות הסוכר בגוף על מנת לוודא שלא מגיעים למצבים של סוכר נמוך או גבוה. בגיל מבוגר מקרי ההיפוגליקמיה (סוכר נמוך) עלולים לגרום לנזק בכלי הדם. בנוסף, ישנם הרבה מבוגרים שיש להם הפרעה במערכת העצבים ויש להם היפוגליקמיה בלתי מוחשת -  כלומר, הם לא מודעים לה,  ולכן חשוב לנטר את הסוכר באמצעות מערכת הפריסטייל ליברה ולעקוב אחר המדדים על מנת שלא להגיע למצב הזה.

 

בדיקת סוכר לאחר נטילת תרופות: תרופות מסוימות גורמות להיפוגליקמיה (רמת סוכר נמוכה בדם), אשר עלולה להוביל במצבים מסוימים לסיכון חיים ממשי. לכן, מומלץ להשתמש במד סוכר רציף שיכול לזהות את אופן ההשפעה של התרופות על רמות הסוכר בגוף לאורך כל שעות היממה. על בסיס הנתונים האלה, יכול הצוות הרפואי להתאים את הטיפול באופן יותר מדויק.

 

ייעוץ עם דיאטנית: היום כבר ידוע כי אין דיאטה אחת שמתאימה לכולם. מומלץ להתייעץ עם דיאטנית על מנת לבנות דיאטה מותאמת אישית. מערכת פריסטייל ליברה יכולה לסייע לעשות זאת בקלות, ולסייע לעבודת הדיאטנית: פריסטייל ליברה מאפשרת לזהות את המאכלים המשפיעים על רמות הסוכר של המשתמש – כלפי מעלה או מטה, לעקוב אחר מדדי הסוכר לאורך זמן ולראות את דפוס התגובה המלא, ועל ידי כך להחליט מהם המזונות והשילובים המומלצים לכל מטופל.