טרשת נפוצה
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
להבין את ההשפעה הבריאותית של המריחואנה
מחקר חדש מציג את השפעת המריחואנה על המערכת החיסונית ובכך מדגיש את היתרונות והחסרונות בעת השימוש.
מרכיבים כימיים במריחואנה יכולים לדכא את פעילות המערכת החיסונית – פעולה היכולה להגביר את קצב הגדילה של כמה גידולים סרטניים, אבל עם אפשרות לעזור במלחמה כנגד דלקת פרקים, טרשת נפוצה ואלרגיות.
החדשות הטובות והרעות הללו פורסמו החודש בכתב העת European Journal of Immunology, ע"י האימונולוג פראקש נגארקטי, החוקר את פוטנציאל הקאנביס מזה 8 שנים.
מחקריו של נגארקטי עסקו בעיקר בפוטנציאל של המריחואנה לטפל בלוקמיה. הדיווח הנוכחי שלו, במבט חטוף, נראה כאילו וסותר את ממצאיו הקודמים. אך נגארקטי מסביר שהניגודיות שנראית על-פני השטח רק מסבירה את המורכבות הן של המריחואנה והן של הסרטן.
"סרטן הוא לא מחלה אחת בלבד. זהו ספקטרום רחב של מחלות. אמר נגארטקי, שהינו פרופ' בכיר במחלקה לפתולוגיה, מיקרוביולוגיה ואימונולוגיה בבית הספר לרפואה USC. "למריחואנה יש למעלה מ- 400 מרכיבים כימיים שונים. זהו צמח כה מורכב, כך שעדיין איננו יודעים את השפעות כל המרכיבים שבתוכו".
מחקרו הנוכחי התמקד בקנאבינואידים, מרכיבים הנמצאים בצמח המריחואנה, והשפעתם על myeloid-derived suppressor cells. המחקר הראה שתאים אלו מדכאים את המערכת החיסונית, וכי הקנאבינואידים מעוררים היווצרות של כמות גדולה של תאים אלו בעכברים.
הקנאבינואידים יכולים להיות כלי חדש ויעיל לטיפול בדלקת מפרקים וטרשת נפוצה. במחלות אוטו-אימוניות אלו, מערכת החיסון נמצאת ביתר פעילות, והורסת תאים בריאים וחיוניים. באמצעות דיכוי המערכת החיסונית, הקנאבינואידים יוכלו להפחית את החומרה של מחלות אלו. ייתכן וטיפול זה יוכל לעזור גם להילחם באלרגיות ובדחיות איברים לאחר השתלה.
על אף כל היתרונות שמציג, מזהיר נגארטקי מפני "מרשם-עצמי" של מריחואנה: "זהו מיקס מורכב של כימיקלים שלא כדאי לשחק איתם".
מתוך ה- Multiple Sclerosis Resource Center
תרגום ועריכה: ערן ברקוביץ'.
קנביסה
על אף כל היתרונות שמציג, מזהיר נגארטקי מפני "מרשם-עצמי" של מריחואנה: "זהו מיקס מורכב של כימיקלים שלא כדאי לשחק איתם".
בגלל זה חשוב יותר מחקר ויותר רופאים אשר תומכים בנושא.
לתמיכה בנושא ורופאים מומחים