מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותלבניית שרירים אין צורך בהרבה חלבון

לבניית שרירים אין צורך בהרבה חלבון

בניגוד לדעה הרווחת שהרבה חלבון במזון יתמוך בבניית שרירים, הראו עכשו חוקרים מטקסס שלא כן הוא


החוקרים בדקו את קצב בניית השרירים אצל מתנדבים ומצאו שרק 30 גרם החלבון הראשונים מועברים ליצירת מסת שריר.


בניסויים קודמים הראו שצריכת 30 גרם חלבון (עוף, דג, מוצרי חלב, סויה או בשר) מגבירה את קצב יצירת השריר ב- 50%. וכאן רצו לבחון החוקרים עם תוספת מעבר ל- 30 גרם תוסיף להגביר את מסת השריר.


בניסוי נבדקו 17 צעירים (גיל 34) ו- 17 משתתפים מבוגרים (גיל ממוצע של 68 שנה) שקיבלו 30 גר' חלבון בבשר דל שומן (מנה של 113 גר' בשר) או לחילופין 90 גר' חלבון בבשר דל שומן בארוחה אחת ומסת השריר שלהן שנבנתה במשך 5 שעות נמדדה.


בשתי קבוצות הגיל, לא היה הבדל בין רמת השריר בין שני סוגי הארוחות ולא נבנתה יותר מסת שריר גם כשאכלו פי 3 מכמות החלבון בארוחה.


נראה שאם כבר רוצים לאכול יותר חלבון כדאי לחלקו בין הארוחות ולא להעמיס מנת חלבון גדולה בארוחה אחת.


J Am Diet Assoc. 2009, 109(9), 1582-1586
 

 

כדאי לשים לב שעודף חלבון בתזונה קשור עם סיכוי מוגבר לסוכרת.

  

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט

קרן-אור
14/11/09 11:07

האם זה בגלל שעודף חלבון בארוחה אחת יוצר עומס על הכליות ומופרש בשתן??והאם נעשה מחקר לגביי פיצול מנת החלבון של 90 ג"ר למשך כמה ארוחות שהראה יתרון משמעותי??