מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא מילא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה והיה חבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותלא לאבד תקווה

לא לאבד תקווה

אין דבר העומד בפני הרצון, גם לטטראפלג


טטראפלג ומירוץ מכוניות
טטראפלג ומירוץ מכוניות

תאונה בה נפצע Patrick Rummerfield בשנת 1974 אמורה הייתה להשאיר אותו מרותק למיטה. אז כיצד הוא נראה פעמים רבות במירוצי מכוניות וסירות מקצועיים והוא ממשיך לשבור שיאים בתחרויות שונות של אתלטיקה?

 

ההישג והתרומה הגדולה שלו הם להפיץ בכל העולם כי פגיעת חוט שדרה אינה סוף החיים וכדי להתקדם בחיים גם אחרי הפציעה, חייבים להמשיך לזוז כל הזמן. "תמיד יש תקווה אם אתה מוכן ללכת אחריה", אומר פטריק. "השקעתי הרבה שעות עבודה קשה ומאמץ כביר כדי להביא את הגוף שלי למצב שהוא נמצא היום".

 

הצלחתו של פטריק תומכת בהרבה מחקרים בנושא פעילות גופנית בקרב נפגעי חוט שדרה: ככל שהאדם יותר פעיל גופנית, יש יותר סיכוי לחיבור מחודש של עצבים פגועים.  פטריק יודע הכי טוב את ערכה של פעילות גופנית "אם אני לא אתאמן כל יום, אני ארגיש את השיתוק חוזר אליי". כל יום הוא משקיע שעתיים לדיווש על אופניים והרמת משקולות. לא מזמן הוא אף התחיל בשיעורי גיטרה כדי לשפר את מיומנות האצבעות.

 

"אעשה הכל כדי לעודד אנשים להפיק מעצמם את המירב", מסכם פטריק

 

מתוך- The Spinal Cord Injury Zone

 

לאתר של Patrick Rummerfield

 

תרגום ועריכה: אנה רייזמן