השמנה
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
לא כדאי ללכת לישון מאוחר
אנשים שהולכים לישון מאוחר אוכלים יותר בשעות מאוחרות ואוכלים מזון פחות בריא, ולכן עלולים להשמין
כבר ידוע כי משך השינה קשור להשמנה. כעת מחקר חדש של חוקרים מאוניברסיטת נורת'ווסטרן בשיקגו מצא כי גם לשעה בה הולכים לישון השפעה על מה שאנחנו אוכלים ולכן על הסיכון להשמנה.
המחקר נערך בקרב 52 מתנדבים, שבמשך שבעה ימים חוברו למד שינה שמדד את שעות השינה שלהם ומילאו יומנים על כל מה שהם אוכלים, כמה ומתי.
בין המשתתפים היו 28 שהוגדרו כ"ישנים רגילים"- אלה שהלכו לישון בשעה לא מאוחרת (כשנקודת אמצע שעות השינה שלהם הייתה לפני השעה חמש וחצי בבוקר) והיתר הוגדרו כ"מאחרים לישון" (שנקודת אמצע השינה שלהם הייתה בחמש וחצי בבוקר או אחרי).
ניתוח הנתונים שפורסם בכתב העת Obesity הראה כי אלה שנהגו ללכת לישון מאוחר ישנו פחות שעות מאלה שהלכו לישון בשעות רגילות. "המאחרים לישון" גם אכלו יותר קלוריות בארוחות הערב ואחרי השעה שמונה בערב, בהשוואה לאלה שהלכו לישון בשעות רגילות. בממוצע אכלו הישנים מאוחר מדי יום, כ- 250 קלוריות יותר. "המאחרים לישון" גם אכלו יותר מזון מהיר (כמעט כפול), שתו יותר משקאות קלים וצרכו פחות ירקות ופירות (כמעט חצי) בהשוואה ל"ישנים הרגילים".
צריכה של קלוריות אחרי 20:00 נקשרה ל- BMI גבוה, גם לאחר שהשפעות משך השינה ושעת השינה נלקחו בחשבון ונטורלו. לכן, נראה שההשמנה הקשורה לשעת שינה מאוחרת לא מושפעת רק ממשך השינה, אלא גם מצריכת המזון הקשורה לשעה בה אנו הולכים לישון.
Obesity (Silver Spring). 2011 Apr 28. Epub ahead of print
גם בילדים (בגילאי 3-7) נמצא קשר בין חוסר שעות שינה וסיכון מוגבר להשמנה.
תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט