מחלות לב
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
לא באמת אוכלים בשביל שניים
מחקר: עליה במשקל בזמן הריון קשורה עם סיכון גבוה יותר למחלות לב בילדים
הקילוגרמים העודפים שמצטברים בהריון עלולים להעמיד את הילד שייוולד בסיכון למחלות לב בשלב מאוחר יותר בחייו, כך לפחות עולה ממחקר חדש.
החוקרים בחנו מידע שנאסף על 5,000 נשים בעת שהיו בהריון, כולל מעקב אחר המשקל שלהן. הילדים של אותן נשים עברו בדיקות כשהגיעו לגיל 9. לאחר מכן, נבדק הקשר בין המשקל לפני הריון, עליה במשקל בעת ההיריון וגורמי סיכון למחלות לב בילדים.
החוקרים השוו את המשקל שהנשים העלו עם העלייה המומלצת במשקל, בהתאם לטבלאות של המכון לרפואה בארצות הברית, בהן מצוין הטווח המומלץ של עלייה במשקל בהריון בהתאם ל- BMI (מדד מסת הגוף) של האישה לפני ההיריון.
על פי הטבלאות, ההמלצה היא שנשים עם BMI תקין לא יעלו במשקל יותר מ- 16 ק"ג בהריון, נשים עם משקל עודף לא יותר מ- 11.5 ק"ג ונשים עם השמנת יתר מקסימום 9 ק"ג.
החוקרים מצאו כי לנשים שהעלו את המשקל הרב ביותר בהריון היו ילדים פחות בריאים מבחינת הלב בגיל 9. בהשוואה לילדים לאמהות שבהריון העלו את הכמות המומלצת של משקל, הילדים האלה שקלו יותר (בקילוגרם אחד בממוצע), היו בעלי מותניים רחבות יותר (שני סנטימטר בממוצע), יותר שומן גוף (קילוגרם אחד יותר בממוצע), רמות נמוכות יותר של "כולסטרול טוב", רמות גבוהות יותר ב- 15% של מדדי דלקתיות, ולחץ דם סיסטולי גבוה יותר ב- 1 מ"מ כספית.
הממצאים שפורסמו בכתב העת המדעי Circulation מציעים כי נשים הרות לא צריכות "לאכול בשביל שניים", במיוחד אם הן סובלות מעודף משקל או השמנת יתר מלכתחילה.
http://circ.ahajournals.org/cgi/content/abstract/CIRCULATIONAHA.109.906081v1