מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותכשאוכלים עם אדם שמן אוכלים מזון משמין יותר

כשאוכלים עם אדם שמן אוכלים מזון משמין יותר

מחקר מצא שכאשר אנחנו אוכלים עם אנשים שמשקלם עודף, אנחנו נוטים לאכול מזון משמין יותר


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

רובנו לא מודעים לאופן בו הסביבה שלנו עשויה להשפיע על האכילה שלנו. ד"ר בריאן וונסיק, פסיכולוג מאוניברסיטת קורנל, חוקר מזה שנים רבות את האופן בו האכילה מושפעת מגורמים שונים בסביבה. במחקר חדש הוא מצא כי גם האנשים שסביבנו עשויים להשפיע על מה שנאכל. 

 

מתברר שאנו נוטים לאכול יותר מזונות לא בריאים ופחות מזונות בריאים כאשר אנחנו אוכלים בחברתו של אדם בעל עודף משקל.

 

במסגרת המחקר וונסיק וצוותו הזמינו 82 סטודנטים לאכול ארוחת צהריים שהורכבה מספגטי וסלט. הסטודנטים חולקו לארבע קבוצות: סטודנטים בקבוצה אחת אכלו עם שחקנית במשקל תקין שלבשה חליפת שומן שגרמה לה להראות שמנה יותר, שבחרה לאכול בריא יותר והעמיסה על הצלחת יותר סלט מספגטי, בקבוצה השנייה הסטודנטים אכלו עם השחקנית בחליפת שומן כשזו בחרה להעמיס על הצלחת יותר ספגטי מסלט, בקבוצה השלישית השחקנית ללא חליפת השומן בחרה יותר וסלט וברביעית היא בחרה יותר ספגטי. המשתתפים ראו את השחקנית מגישה לעצמה אוכל לפני שהתחילו להעמיס מזון על הצלחות של עצמם.

 

התוצאות הראו שלא משנה מה השחקנית בחליפת השומן בחרה לאכול – יותר סלט או יותר ספגטי – המשתתפים אכלו בארוחה שלהם 32% יותר פסטה, בהשוואה למצב בו השחקנית לא לבשה את חליפת השומן. גם כאשר השחקנית לבשה את חליפת השומן ואכלה יותר סלט, המשתתפים אכלו כמעט 44% פחות סלט בהשוואה לכמות הסלט שאכלו כשהשחקנית לא נראתה שמנה.

 

החוקרים, שפרסמו את ממצאיהם בכתב העת Appetite, הסיקו כי אנשים עשויים לעשות בחירות תזונתיות בהתבסס על האנשים שסביבם. כמובן שאין זה אומר שלא מומלץ לאכול בחברתם של אנשים מלאים. החוקרים אומרים כי התבוננות מראש בתפריט ובחירת ארוחה שמתאימה לצרכים התזונתיים או התחייבות בפני עצמנו מראש לבחור מנות מתונות של מזונות בריאים לפני שמגיעים לארוחה, יפחיתו את ההשפעה של האנשים בסביבתנו על בחירות המזון שלנו.

 

כשהצלחת גדולה אוכלים יותר 

 

זוהי רק דרך אחת בה הסביבה משפיעה על בחירות המזון שלנו. במחקרים קודמים מצא וונסיק כי אנשים אוכלים יותר מכלים גדולים. כך לדוגמה, אנשים שהגיעו לקולנוע לאחר שאכלו ארוחת ערב קיבלו פופקורן ישן ויבש או פופקורן טרי בכלים בגדלים שונים. אנשים אכלו 34-45% יותר פופקורן אם הוא הוגש ב"דלי סופר- סייז" ענק מאשר במכלים גדולים רגילים, גם אם הפופקורן היה יבש. בניסוי אחר ילדים מזגו כמות גדולה פי שניים של קורנפלקס לקערית שגודלה היה כפול. בניסוי נוסף וונסיק מצא שאנשים מוזגים 37% יותר נוזל לכוסות רחבות וקצרות מאשר לכוסות גבוהות ורזות בעלות אותו נפח.

 

גם מחקר שפורסם בשנת 2011 בכתב העת Journal of Applied Social Psychology מצא כי האנשים שאוכלים עמנו עשויים להשפיע על בחירות המזון שלנו. במסגרת המחקר החוקרים ישבו במסעדה של אוניברסיטת אינדיאנה בזמני ארוחת צהריים וארוחת ערב במשך עשרה ימים וצפו בסוג ובכמות המזון שהסטודנטים קנו ועם מי הם ישבו לאכול. הם מצאו כי בממוצע, כאשר גברים אכלו עם נשים, הגברים נטו לצרוך יותר קלוריות בהשוואה לאלו שאכלו עם גברים אחרים. לעומת זאת, נשים נטו לאכול פחות כאשר אכלו בחברת גברים בהשוואה לכמות שאכלו בחברת נשים אחרות.

 

 

Appetite Volume 83, 1 December 2014, Pages 263–268

 

במסגרת הסיבות לבחור עם מי לבלות או לא, זאת נראת לי סיבה שולית ולא באמת משפיעה...

gilia2012
06/10/14 14:50

יופי. לא מספיק שאנשים שמנים גם ככה סובלים מדעה שלילית של החברה וילדים שמנים סובלים מדחיה חברתית - 

עכשיו הסקר הזה גם נותן להם סיבה נוספת לא להסתובב בחברת שמנים.