מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא ממלא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה וחבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותכפפה מוזיקלית לשיפור תחושה ותנועה

כפפה מוזיקלית לשיפור תחושה ותנועה

פיתוח: כפפה אלחוטית המלמדת לנגן בפסנתר ומשפרת יכולת תנועה ותחושה לאחר פגיעה בחוט השדרה


כפפות לשיפור תחושה ותנועה (צילום: Shutterstock)
כפפות לשיפור תחושה ותנועה (צילום: Shutterstock)

 

חוקרים יצרו כפפה מוזיקלית אלחוטית שמלמדת איך לנגן בפסנתר, העשויה לשפר תחושה ויכולות מוטוריות באנשים עם פגיעה בחוט השדרה. בזמן העבודה עם המכשיר, מספר אנשים עם פגיעה בחוט השדרה חוו שיפור בתחושת האצבעות וביכולות מוטריות.

 

המכשיר שנקרא (Mobile Music Touch (MMT מורכב מכפפות להן מחוברת תיבה קטנה ומקלדת פסנתר. הכפפה מעבירה רטט שמזיז את האצבע איתה צריך לנגן, בזמן שהקלידים עליהם צריך להקיש מוארים באור אדום. בהדרגה המשתמשים משננים את תווי השיר.

 

הגאדג'ט החדש שפותח על-ידי חוקרים מאוניברסיטת ג'ורג'יה לטכנולוגיה נבדק בהצלחה באנשים עם תחושה או תנועה מוגבלת בידיים עקב טטראפלגיה. אנשים אלה היו למעלה משנה לאחר הפגיעה, אחרי שעברו כבר את תהליך השיקום. לאחר תקופת זמן זו, הסיכוי לשיפור משמעותי קטן באופן משמעותי.

 

במהלך 8 שבועות, הם תרגלו נגינה בפסנתר במשך 30 דקות 3 פעמים בשבוע. מחציתם השתמשו במערכת החדשה והאחרים למדו בלי הכפפות. המשתתפים בקבוצת הכפפות לבשו אותן גם בבית, במשך שעתיים ביום, חמישה ימים בשבוע, רק כדי להרגיש את הרטט (ללא נגינה על פסנתר). החוקרים קיוו כי גם ללבישה פסיבית של ההתקן יהיו אפקטים שיקומיים.

 

בסוף המחקר המשתתפים ביצעו מגוון בדיקות תחושה ויכולת תפיסה כדי למדוד את השיפור. הבדיקות העלו כי משתתפים שהשתמשו בכפפות באופן שוטף הראו שיפור משמעותי יותר לעומת אלו שרק למדו לנגן בפסנתר.

 

החוקרים היו מופתעים מעוצמת השיפור שחל בקרב האנשים שהשתמשו בכפפות. חלק מהמשתתפים היו מסוגלים לחוש את המרקם של המצעים והבגדים שלהם בפעם הראשונה מאז הפגיעה. חלק היו מסוגלים להרים חפצים בקלות רבה יותר. אחרים ציינו כי חשו מיד בחום של ספל קפה, דבר שהיה מתרחש אצלם באיחור לפני זה. 

 

החוקרים מאמינים כי השיפור בפעילות המוטורית הוא תוצאה של פעילות מוח מחודשת שלעיתים נהיית "רדומה" בקרב אנשים עם פגיעה בחוט השדרה.

 

 

לפרטים נוספים באתר אוניברסיטת ג'ורג'יה

סבינה
15/08/12 13:13

נראה שזה עובד האם זה נמצא כבר בשלב המסחרי וניתן לרכישה ?