מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

קשב וריכוז

מנהלי קהילה

דר' טמיר אפשטיין
דר' טמיר אפשטיין
פסיכיאטר, מנהל מרפאת פוקוס. המרפאה להפרעות קשב במבוגרים, המרכז הרפואי ע\\\"ש שיבא, תל השומר.
ד
ד"ר נעמי וורמברנד
שמי נעמי. מזה תריסר שנים אני עוסקת בסיוע לנוער ומבוגרים בעלי לקויות למידה והפרעות קשב. כדי להכשיר את עצמי למשימה זו,  למדתי חינוך ופסיכולוגיה בתואר ראשון, ויעוץ חינוכי וחינוך מיוחד בתאר שני ושלישי. כמו כן, אני מאבחנת דידקטית, מאמנת אישית להפרעות קשב, מנחת קבוצות. במשך שנים הייתי מרצה בחינוך מיוחד ופסיכולוגיה באוניברסיטת חיפה, מכללת בית ברל ומכללת סמינר הקיבוצים. מעבר להיבט האקדמי, אני עוסקת ביזום והקמה של מסגרות מגוונות שפועלות לטובת האוכלוסיה של בעלי לקויות למידה והפרעות קשב. כך הקמתי, לפני כ- 12 שנה, את מרכז מהו"ת (מרכז התעצמות ותובנה)  במכללת סמינר הקיבוצים עבור הסטודנטים עם הלקויות. מאז הוקמו 26 מרכזי מהו"ת ברחבי הארץ עבור תלמידים בעלי לקויות למידה והפרעות קשב במערכת החינוך העל יסודי. המרכזים מנוהלים כרשת ושייכים מבחינה מקצועית למרכז "דרך מהות" של מכללת סמינר הקיבוצים, שאותו אני מנהלת. לפני כשנה הוקם מרכז מהו"ת בכלא מעשיהו עבור אסירים עם לקויות למידה והפרעות קשב. אנו מטפלים גם במובטלים כרוניים  על רקע לקותם, כדי להחזירם לעולם התעסוקה, בשיתוף עם עמותת בעצמי. בנוסף, אנו מנהלים מערך השתלמויות מסועף בחדרי מורים ובקרב מטפלים והורים.   
יפעת אלנקרי
יפעת אלנקרי
נעים מאוד, שמי יפעת אלנקרי דיאטנית קלינית בעלת תואר בתזונה B.SC מטעם אוניברסיטת אריאל ובעלת תואר B.A במדעי ההתנהגות. נשואה ואמא לארבעה. עובדת נכון להיום כדיאטנית כללית וילדים בקופ"ח לאומית, מקבלת בקליניקה פרטית בגינות שומרון אכילה רגשית והפרעות אכילה על כל גווניהן. בנוסף מתרגלת באוניברסיטת אריאל בחוג למדעי התזונה ודיאטנית בפרוייקט אורח חיים בריא מטעם משרד החינוך.
כמוניקשב וריכוזחדשותכמה שעות אמורים לישון?

כמה שעות אמורים לישון?

כמה שעות תינוק אמור לישון? כמה שעות אמור לישון ילד? ומה משך השינה המומלץ למבוגרים? המלצות חדשות


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

לכמה שינה אנו זקוקים? פאנל של 18 מומחים שכונס מטעם קרן השינה הלאומית בארה"ב (The National Sleep Foundation) פרסם המלצות חדשות למשך השינה המומלץ בכל שלב בחיים.

 

כדי לגבש את ההמלצות פאנל המומחים, שכלל 6 מומחי שינה ומומחים נוספים ממגוון תחומים אחרים, בחן יותר מ-300 מחקרים בנושא משך השינה והשפעתו על הבריאות. 

 

משך השינה המומלץ לפי ההמלצות החדשות:

 

תינוקות מלידה ועד 3 חודשים

 

14 עד 17 שעות ביממה (ההמלצה הקודמת הייתה 12 עד 18)

 

תינוקות מגיל 4 חודשים עד 11 חודשים

 

12 עד 15 שעות ביממה (ההמלצה הקודמת הייתה 14 עד 15)

 

פעוטות בגיל שנה עד שנתיים

 

11 עד 14 שעות ביממה (ההמלצה הקודמת הייתה 12 עד 14 שעות)

 

ילדים בגילאי 3 עד 5 שנים

 

10 עד 13 שעות (ההמלצה הקודמת הייתה 11 עד 13)

 

ילדים בגילאי 6 עד 13

 

9 עד 11 שעות (ההמלצה הקודמת הייתה 10 עד 11)

 

מתבגרים בגיל 14 עד 17

 

8 עד 10 שעות (ההמלצה הקודמת הייתה 8.5 עד 9.5)

 

מבוגרים בגילאי 18 עד 64

 

7 עד 9 שעות

 

מבוגרים מגיל 65 ומעלה

 

7 עד 8 שעות

 

ההמלצות החדשות כוללות לא רק משך שינה מומלץ, אלא גם טווח שעות שינה "העשוי להיות ראוי" אותו תוכלו לראות (בתכלת) בגרפיקה הבאה:

 

 

להמלצות המלאות כפי שפורסמו בכתב העת של קרן השינה הלאומית