מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
ד
ד"ר שמעון ספוז'ניקוב
מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית, במרכז הרפואי רבין, בית החולים בילינסון. התמחות: כירורגיה בריאטרית וכירורגיה לפרוסקופית. חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: החברה הישראלית של כירורגיה כללית, החברה הישראלית לכירורגיה קולורקטלית, החברה הישראלית והאירופאית לכירורגיה זעיר פולשנית, החברה הישראלית לכירורגיה מטבולית ובריאטרית, הפדרציה הבינלאומית של כירורגיה להשמנה. ניסיון קליני קודם: מנהל היחידה לכירורגיה לפרוסקופית והמרכז הבריאטרי, מרכז רפואי קפלן, רחובות. כירורג בכיר, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, בפועל מנהל יחידת כירורגיה אנדוסקופית, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. התמחות בגסטרואנטרולוגיה, והתמחות בכירורגיה כללית, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. כירורג בכיר ואחראי על תחום של כירורגיה אנדוסקופית, בית חולים מוניציפלי, מוסקבה רוסיה. כירורג כללי ואנדוסקופי במחלקה לכירורגיה כללית, בית חולים מוניציפלי, נמנגן, אוזבקיסטן. עוד אודותיי: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/surgery/Pages/dr_s_sapojnikov.aspx
ד
ד"ר אפרים סטיבן שמאע
תפקידים ומינויים: מנהל תחום אנדובאריאטריה, רופא בכיר, אנדוסקופיה מתקדמת לימודים: בית הספר לרפואה, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת ברנדייס מקום התמחות: בית החולים Maimonides, ניו-יורק, ארה"ב בית החולים לנוקס היל, ניו יורק, ארה"ב בית החולים של אוניברסיטת שיקגו, שיקגו, ארה"ב השתלמויות: תחום אנדוסקופיה מתקדמת בדגש על השמנת יתר וסיבוכי ניתוחים באריאטריים, חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: חבר האיגוד הישראלי לגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד, חבר ההסתדרות הרפואית בישראל, חבר באיגוד הגסטרואנטרולוגי האמריקאי שטחי התעניינות מיוחדים: EUS, ERCP, כריתת פוליפים (EMR), טיפול בדרך אנדוסקופית בהשמנת יתר, סיבוכי ניתוחים ופתולוגיות במערכת העיכול עיסוק במחקר: Collaborative approach to management of obesity combining medication diet and endoscopic procedures עוד באתר בית החולים בילינסון https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/gastroenterology/Pages/dr_e_s_Shamah.aspx
מירב רבר פרנקנשטיין
מירב רבר פרנקנשטיין
דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בילינסון ניסיון: דיאטנית המרכז לטיפול בהשמנה, בילינסון. דיאטנית אחראית תחום בריאטריה (ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר) במחוז שרון שומרון בכללית. דיאטנית במרפאה לבריאטריה, בבילינסון - במטופלים לפני ואחרי ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. דיאטנית במחוז שרון שומרון בכללית - התמקדות בהשמנת יתר וניתוחים בריאטריים, בשילוב איזון סכרת ושומני הדם. מנחה סדנאות לקידום אורח חיים בריא וירידה במשקל. קורסים: טיפול קבוצתי בטכניקות של NLP-מרכז הדרכה-כללית. הנחיית קבוצות-מרכז הדרכה-כללית. כלים יישומיים להעצמת המטופל-מרכז הדרכה-כללית. הטיפול התזונתי בסוכרת-משרד הבריאות והמועצה הלאומית לסוכרת. הגישות החדשות להתמודדות עם השמנה-"עתיד". השכלה: תואר בוגר בחוג למדעי התזונה בהצטיינות, פקולטה לחקלאות, האוניברסיטה העברית. לימודי תואר שני בבריאות הציבור מסלול מחקרי, פקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת ת"א. תעודת הוקרה מיוחדת מהכללית על פעילות ראויה לשבח (2018) https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שירי נקש
שירי נקש
אני דיאטנית קלינית בעלת קליניקה בפתח תקווה. בוגרת תואר ראשון בתזונה קלינית (B.Sc) בפקולטה לחקלאות, מהאוניברסיטה העברית. בוגרת סטאז' בבית חולים וולפסון ובעלת רישיון עבודה מטעם משרד הבריאות. מלווה, תומכת, מנחה ומטפלת באנשים (גברים, נשים וילדים) אשר רוצים לעשות שינוי בדרך האכילה שלהם, כל אחד ומטרתו - ירידה ,שמירה ועלייה במשקל. תזונה זהו תחום דינמי מאוד ומתעדכן כל הזמן. במסגרת מחויבותי למטופליי, אני מעורה ומתעדכנת בספרות המקצועית העדכנית ביותר ובמחקרים חדשים מהארץ והעולם. בחיי האישיים אני מיישמת את התורה עליה אני ממליצה למטופליי: מנהלת אורח חיים ספורטיבי עם הרגלי אכילה מאוזנים שהפכו לשגרת חיי וחיי משפחתי. הניסיון הרב אותו צברתי במהלך השנים בעולם העיסקי כמנהלת בכירה, תורמים לי רבות בעיסוקי כדיאטנית בהנעת אנשים להשגת מטרותיהם וביכולתם להשיג תוצאות מיטביות. כל אלו הופכים אותי לדיאטנית יותר טובה ולמטפלת מקצועית ומנוסה. יחד עם המטופלים אנחנו יוצאים למסע שבו הם מאמצים הרגלים נכונים ובריאים בקלות רבה ובהנאה גדולה, תוך השגת המטרות האישיות וקבלת תוצאות וחשוב מכך- שמירה עליהן.
יפעת אלנקרי
יפעת אלנקרי
נעים מאוד, שמי יפעת אלנקרי דיאטנית קלינית בעלת תואר בתזונה B.SC מטעם אוניברסיטת אריאל ובעלת תואר B.A במדעי ההתנהגות. נשואה ואמא לארבעה. עובדת נכון להיום כדיאטנית כללית וילדים בקופ"ח לאומית, מקבלת בקליניקה פרטית בגינות שומרון אכילה רגשית והפרעות אכילה על כל גווניהן. בנוסף מתרגלת באוניברסיטת אריאל בחוג למדעי התזונה ודיאטנית בפרוייקט אורח חיים בריא מטעם משרד החינוך.
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
ד
ד"ר רן ניסן
רוקח קליני, מרכז רפואי רבין - קמפוס בילינסון ובית חולים גריאטרי-שיקומי "בית רבקה". ניסיון רב שנים כיועץ בתחום הטיפול התרופתי באוכלוסיה הגריאטרית, רפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגר התוכנית ד"ר לרוקחות קלינית (PharmD) של בית הספר לרוקחות, האוניברסיטה העברית ירושלים. עוסק במחקר בתחום הטיפול התרופתי והוראת פרמקולוגיה עבור סטודנטים בתוכנית ההסבה של בית הספר לרוקחות באוניברסיטה העברית בירושלים ובתוכנית בוגר בסיעוד, בית הספר למקצועות הבריאות ע"ש שטייר, אוניברסיטת תל אביב. כמו כן משמש כיו"ר המערך הקליני של ארגון הרוקחות בישראל.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותכמה שנים השמנה תגזול מהחיים?

כמה שנים השמנה תגזול מהחיים?

מחקר בחן כמה השמנה מקצרת את החיים וכמה שנות חיים בריאות ללא סוכרת ומחלות לב היא גוזלת (עד 20!)


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

השמנה עשויה לקצץ 8 שנים מהחיים, ובחיים שנותרו – לגזול מכם שנים בהן הייתם עשויים להסתובב בריאים, ללא סוכרת סוג 2 ומחלות לב וכלי דם הפוגעות באיכות החיים באופן משמעותי. כך עולה ממחקר חדש שממצאיו פורסמו בכתב העת The Lancet: Diabetes & Endocrinology.

 

בהתבסס על נתונים ממחקרים קודמים, חוקרים ממספר מוסדות בקנדה יצרו מודל מתמטי ממוחשב במטרה להעריך כיצד השמנה משפיעה על תוחלת החיים הצפויה ועל שנות חיים עם בריאות לקויה עקב מחלות לב וכלי דם וסוכרת סוג 2.

 

לתוך המודל הוזנו נתונים על ה-BMI (מדד מסת הגוף), מין, עישון, לחץ דם, רמות סוכר בדם וכולסטרול HDL של 4,000 אמריקאים בגילאי 20 עד 79, שנאספו מסקר הבריאות והתזונה הלאומי מהשנים 2003-2010. הנבדקים חולקו לשלוש קבוצות גיל (20–39, 40–59, 60–79) וארבע קטגוריות משקל: משקל תקין (BMI של 18.5 עד פחות מ-25), עודף משקל (BMI של 25 עד פחות מ-30), שמנים (BMI של 30 עד פחות מ-35) ושמנים מאוד (BMI של 35 ומעלה). המחשב חישב את ההסתברות שכל אחד מהמשתתפים יפתח סוכרת סוג 2 או מחלות לב בכל שנה. כצפוי, נמצא שככל שההשמנה חמורה יותר וככל שהיא מופיעה בגיל צעיר יותר, כך השנים הטובות שאובדות רבות יותר.

 

בהשוואה לאדם במשקל תקין, מספר השנים הבריאות שירדו לטמיון עקב המחלות סוכרת סוג 2 או מחלות לב וכלי דם היה:

 

• 11.8 שנים לגברים שמנים בגילאי 20-39
• 3.9 שנים לגברים שמנים בגילאי 60-70
• 18.8 שנים לגברים שמנים מאוד בגילאי 20-39
• 3.9 שנים לגברים שמנים מאוד בגילאי 60-70
• 14.6 שנים לנשים שמנות בגילאי 20-39
• 6.3 שנים לנשים שמנות בגילאי 60-79
• 19.1 שנים לנשים שמנות מאוד בגילאי 20-39
• 7.3 שנים לנשים שמנות מאוד בגילאי 60-79

 

מבחינת הקיצור בתוחלת החיים, בהשוואה לאדם במשקל תקין שנות החיים שאבדו היו:

 

• 5.9 שנים לגברים שמנים בגילאי 20-39
• 0.8 שנים לגברים שמנים בגילאי 60-70
• 8.4 שנים לגברים שמנים מאוד בגילאי 20-39
• 0.9 שנים לגברים שמנים מאוד בגילאי 60-70
• 5.6 שנים לנשים שמנות בגילאי 20-39
• 1.6 שנים לנשים שמנות בגילאי 60-79
• 6.1 שנים לנשים שמנות מאוד בגילאי 20-39
• 0.9 שנים לנשים שמנות מאוד בגילאי 60-79

 

סביר להניח שבפועל מספר השנים הבריאות שנגזלות מאנשים שמנים גבוה יותר ממה שנמצא במחקר, מאחר והשמנה קשורה גם לסיכון מוגבר למחלות כרוניות אחרות פרט לסוכרת ומחלות לב - בהן סוגים מסוימים של סרטן, מחלות כבד ומחלות כליה. 

 

החוקרים מקווים שהמודל החדש יספק לרופאים דרך באמצעותה יוכלו להמחיש לאנשים כיצד שינויים במנהגי אורח החיים יכולים לשפר את בריאותם, איכות חייהם ותוחלת החיים שלהם.

 

 

The Lancet Diabetes & Endocrinology. Published online December 5 2014

 

פוסט שכתבתי לפני 6 שנים וכוחו יפה גם היום

כל תרח הוא פרח

זה אינו תעלול פרסומת. זהו מתכון לחיים ארוכים ובריאים. אנחנו חיים במדינה צעירה שלא חונכה להזדקן, ולפיכך אנשים מתים בגיל חמישים ונקברים בגיל שמונים, ובין לבין הופכת איכות-חיים לנכות-חיים.להשמנה יש השפעה רצינית על הערכת גילו של האדם. כמות המזון הנצרכת יכולה לעיתים להחסיר או להוסיף עד 20 שנה להערכת הגיל של אישה או גבר ומי שמכמת לא מתקמט.

 "לאכול או לחיות" הייתה הכותרת שהופיעה ב"ידיעות אחרונות" ב-14.12.2003 (כתבת ynet) בכתבה המתארת את תוצאות ניתוח קיצור הקיבה שעבר פרופ' משה ענבר, מנהל המחלקה האונקולוגית במרכז הרפואי איכילוב. פרופ' ענבר שמשקלו הגיע ל-170 ק"ג השיל ממשקלו 70 ק"ג וגזר על עצמו אורח-חיים סגפני על מנת לשמור על ההישג. המזון עתיר-הפחמימות שהיה בעוכריו הוצא מתפריטו והוא למד בדרך הקשה, שצריכת פחמימות מדודה מהווה מנוף לאריכות ימים טובים.

 אמצע החיים או סוף הדרך -  הכול תלוי בתזונה מאוזנת  הנגזרת מצריכת פחמימות מדודה. תפריט מאוזן הוא מרכיב חיוני בהתמודדות עם הזיקנה ובמניעת מחלות כרוניות.

 גוף האדם פועל כמכונה משוכללת מאוד שמודעת לצרכים שלה, ואם לא ישבשו את מערכותיו ולא יסממו אותו במנת-יתר של פחמימות  יצרוך את מזונותיו באופן מאוזן. בלא לחם תישאר מרבית החמאה במקרר ושמן הזית הטעים ישאר ברובו בבקבוק אם לא יתנו לו פיתה וזעתר.  גם מוצרים מן החי כספקי חלבון יסרב הגוף לצרוך ללא הגבלה אם לא יאנסו אותם להחליק במורד הגרון ארוזים בפיתה, בכיסוני בצק, או משוקעים בהררי אורז ותפוחי-אדמה.

 הזיקנה הממארת היא בראש וראשונה כשל תזונתי. זקנים מתים מפני שמערכות הגוף נחלשות ונשחקות לבלתי יכולת לייצר חלקי חילוף. אבל ניתן לנצח את תיקתוק השעון הביולוגי אם נשמרים מפני בגידת הגוף. בסך הכל מדובר בתעלול של הטבע, שמעניק נעורים ורעננות בשפע, וממהר להשתלט על מתנותיו עוד בטרם הספקנו להתרגל, אבל ניתן לרסן את הטבע באמצעות הזנה מאוזנת ושמירה קפדנית על משקל השמור לצעירים.

 כה אמר אחרון הראשונים, שלמה שמיר (93) , האלוף היחיד שנותר מהמטכ"ל הראשון, זקוף קומה וצלול כבדולח: "מהמוות אני לא פוחד. אני פוחד מהאפשרות להיות במצב של חוסר אונים, של צמח. התקווה שלי, שאחרי 150 אמות בריא" ("ידיעות אחרונות" 29.9.2008 ).

 הרי אני כבן שבעים ושש פלוס ארבעה חודשים, מינוס עשרים קילוגרמים של נתחי בשר שהישלתי מעלי בגיל חמישים ושמונה והטבע ומי שמעליו ממלא את רצוני לשמר בקפידה את מה שהוא בנה ביד אוהבת.

 ותודה לרעייתי הבשלנית המקצועית נאוה, שאיתה אני בירח הדבש קרוב ליובל, שדחתה על הסף את העצה מבית-מדרשה של הדיאטה הקלאסית  אשר הופיעה ב"ידיעות אחרונות" ב-14.1.07 תחת הכותרת: איך משפרים את איכות החיים בגיל השלישי .

"….כדאי להימנע משומנים רוויים כמו חמאה, שומן בשר, שמן קוקוס ומרגרינה. על כמחצית מהקלוריות היומיות לבוא מפחמימות מורכבות כמו תירס, לחם, פסטה, תפוחי-אדמה ואורז".

 עם מתכון כזה הייתי אמור להיות בעת הזאת עם עשרים קילוגרמים נוספים ומראה של ישיש בן 96 במחלקת תשושים בבית-אבות. במקרה הטוב נשען על הליכון ובמקרה הרע שקוע בכיסא גלגלים, עדיין מאוהב באישה שאיתי אלא שהדרך לליבה היה עלול להיות רצוף מעקפים.

 www.fatgetslim.com