מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותכמה שוקולד יספק אתכם?

כמה שוקולד יספק אתכם?

מחקר מצא כי לא צריך לאכול את כל החטיף. ביס או שניים יותירו אתכם מסופקים באותה המידה


קחו ביס אחד וחכו (צילום: Shutterstock)
קחו ביס אחד וחכו (צילום: Shutterstock)

מנות קטנות של שוקולד וחטיפים אחרים מספקות באותה מידה כמו מנות גדולות. כך עולה ממחקר חדש שפורסם בכתב העת Food, Quality and Preference.

 

חוקרים מאוניברסיטת קורנל נתנו ליותר ממאה מבוגרים מנות גדולות וקטנות של אותם חטיפים. בקבוצת המנות הגדולות הנבדקים קיבלו 100 גרם שוקולד, 200 גרם פאי תפוחים ו-80 גרם של חטיף צ'יפס (סך הכל 1,370 קלוריות). בקבוצת המנות הקטנות הנבדקים קיבלו 10 גרם שוקולד, 40 גרם פאי תפוחים ו-10 גרם חטיף צ'יפס (סך הכל 195 קלוריות).

 

הנחקרים התבקשו לדרג את הרעב והחשק שלהם לחטיפים לפני שהמזון הוגש להם ו-15 דקות לאחר שאכלו כרצונם.

 

התוצאות הראו כי ביכולתן של המנות הקטנות להביא לתחושות של סיפוק כמו המנות הגדולות. למרות שכמות הקלוריות שצרכו אלה שקיבלו את המנות הגדולות הייתה גבוהה ב-77% בממוצע מאלה שקיבלו את המנות הקטנות, לא היה שוני בין הקבוצות בדיווחים על מידת התיאבון, תחושת הסיפוק והחשק לחטיפים.

 

החוקרים מסבירים שהמחקר מראה כי ביס אחד לא יעצים את הרעב והחשק לחטיפים, אלא יספק דחפים אלה. כדי למנוע השמנה הם ממליצים לקחת ביס ולהמתין. 15 דקות מאוחר יותר כל מה שתזכרו בראש ובבטן זה שאכלתם חטיף טעים. 

 

 

טיפים נוספים להרזיה ללא דיאטה

 

Food Quality and Preference, 2013, 27(1), 96-100

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט

מחקר נהדר.

לי יש פרשנות אחרת לממצאים שלו:

כשאנו עם חשק חזק למתוק, אכן אנו ניקח, אך כאשר ניקח חטיף קטן ונסתפק בו, לדעתי זה בעיקר בגלל שקשה לנו להשאיר חלק מהחטיף ולא לגמור את כולו. הרי הוא טעים.

כך שאם לקחנו 2 ביסים ונגמר החטיף אנו מרוצים כי לקחנו מה שרצינו ולא היינו צריכים לוותר ולהשאיר.