מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2מדריכיםכמה ימי מחלה מגיעים לך?

כמה ימי מחלה מגיעים לך?

דע זכויותיך: כמה ימים אתה יכול להיעדר מהעבודה בתשלום אם אתה, ילדך, בן זוגך או ההורה שלך חולה


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

על-פי חוק, עובד זכאי לקבל שכר במקרה של היעדרות עקב מחלה - גם כאשר מדובר במחלה של הילד, בן הזוג או ההורה - בתנאים מסוימים. מה מגיע לכם?

 

כשאתה חולה

 

עובד זכאי ליום וחצי מחלה לכל חודש עבודה מלא* (18 לשנה לכל היותר). לא השתמשתם בימים השנה? את ימי המחלה ניתן לצבור - עד 90 יום סך הכל.

 

התשלום מתחיל מיום המחלה השני, כאשר בימים השני והשלישי דמי המחלה הם בגובה מחצית השכר וביום הרביעי ואילך דמי המחלה הם בגובה השכר.

 

כשהילד חולה

 

הורה זכאי ל-8 ימי מחלה בשנה בשל מחלות של ילדיו (עד גיל 16). את ימי המחלה האלה אי אפשר לצבור. ניצול ימי המחלה כשהילד חולה הוא על חשבון ימי המחלה הצבורים לעובד עצמו. ההורה זכאי לימי מחלה אלה רק אם בן זוגו עובד ולא נעדר מעבודתו/עסקו.

 

אם הילד בהחזקתו הבלעדית של העובד/העובד הוא הורה יחיד, הוא זכאי ל-16 ימי מחלה בשנה בשל מחלת ילד.

 

אם המחלה של הילד (עד גיל 18) היא מחלה ממארת, העובד זכאי ל-90 ימים בשנה או 110 ימים כשהילד בחזקתו הבלעדית (כולל ניצול ימים בגין מחלת ילד רגילה). את הימים האלה אי אפשר לצבור והניצול שלהם הוא על חשבון ימי המחלה הצבורים לעובד או על חשבון ימי החופשה הצבורים לו - לפי בחירתו. עובד זכאי לימים אלה רק בתנאי שהוא עובד במשך שנה לפחות אצל המעסיק.

 

אם אתה הורה של אדם עם מוגבלות

 

הורה של אדם עם מוגבלות (לקות פיסית, נפשית או שכלית לרבות קוגניטיבית, קבועה או זמנית, אשר בשלה מוגבל תפקודו באופן מהותי) זכאי ל-15 ימי מחלה בשנה לצורך מתן סיוע אישי. את הימים האלה אי אפשר לצבור והניצול הוא על חשבון ימי המחלה הצבורים לעובד או על חשבון ימי החופשה הצבורים לו - לפי בחירתו. כל זאת בתנאי שהוא עובד אצל המעסיק לפחות שנה.

 

הורה של אדם עם מוגבלות שאינו נעזר בבן זוג לטפל בילד, בנוסף ל-15 ימים של כל הורה לאדם עם מוגבלות, זכאי לעד 15 ימים נוספים בשנה. 

 

אם בן הזוג חולה

 

עובד זכאי ל-6 ימי מחלה בשנה במקרה של בן זוג שחלה והפך תלוי לחלוטין בעזרת הזולת בביצוע פעולות יום-יום. את הימים האלה אי אפשר לצבור והניצול הוא על חשבון ימי המחלה הצבורים לעובד.

 

אם מדובר במחלה ממארת, העובד זכאי ל-60 ימי מחלה בשנה - על חשבון ימי המחלה או ימי החופשה הצבורים לו - במידה והוא עובד במשך שנה לפחות אצל המעסיק.

 

אם אבא/אמא שלך חולה

 

עובד זכאי ל-6 ימי מחלה בשנה, על חשבון ימי מחלה שלו, לטיפול בהורה שהפך תלוי לחלוטין בעזרת הזולת לביצוע פעולות יום-יום ואינו שוהה במוסד סיעודי. את הימים האלה אי אפשר לצבור. 

 

עובד זכאי לימים אלה רק אם לו או לבן זוגו הורה שמלאו לו 65 שנים ורק כאשר בן הזוג עובד ולא נעדר מעבודתו לצורך טיפול באותו הורה.

 

 

* שימו לב - המכסות בטבלה מוצגות כפי שהן מופיעות בחוק, בימים קלנדריים - דהיינו כולל שישי, שבת, ערב חג וחג. חלק מהמעבידים מתייחסים למכסה לפי ימי עבודה, ואז יש להכפיל כל מכסה שבטבלה ב-5/7 (בהנחה ששבוע העבודה באותו מקום הוא בן 5 ימים), וגם ימי ההיעדרות יחושבו לפי ימי העבודה בתקופת ההיעדרות (אם בתעודה הרפואית רשומים 7 ימים קלנדריים תחויב הצבירה ב-5 ימי עבודה).

 

** הזכות לדמי מחלה מכל הסוגים ניתנת כנגד תעודה חתומה על-ידי רופא, שבה מצוינים הפרטים האישיים של החולה, האבחון והתקופה בה החולה לא היה מסוגל/לא צפוי להיות מסוגל לעבוד.

 

*** המידע שהובא כאן הוא מידע כללי ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי. בכל מקרה של בעיה יש לפנות לייעוץ משפטי.

 

המידע באדיבות האגודה לזכויות החולה 

 

בינתיים המעסיק מנצל את הימים האלה בחשיבה על תירוץ טוב לפטר אותך. ככל שהמחלה קשה יותר, כך המוטיבציה למצוא דרך להיפטר ממך גדולה יותר. אח"כ מתפלאים למה אנשים באים חולים לעבודה ומדביקים את כולם. רה אירגון ושינויים מבניים זה תירוץ טוב.

ר-ס
26/11/17 10:43

חח

ענת40
24/11/14 15:08

רק חבל שלעובד 5 ימים בשבוע , סופרים גם ימי שישי ושבת כמחלה (סופרים קלנדרית)