כליות ודיאליזה
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
כללי זהירות לעבודה עם דגים בחג
לקראת ראש השנה משרד הבריאות מרענן את כללי הזהירות לקניית ובישול דגים
בראש השנה כמעט על כל שולחן חג יהיו דגים. על פי נתוני משרד החקלאות וארגון מגדלי דגים, בחודש ממוצע צורך הישראלי כ- 900 גרם דגים, ואילו בחודש תשרי נוסקת הצריכה פי שניים ומגיעה ל- 1,800 גרם לנפש.
לקראת החג, משרד הבריאות מרענן את כללי הזהירות, למניעת זיהום בחיידק ה הויבריו וולניפיקוס (Vibrio vulnificus).
החיידק נמצא בעיקר בדגי מושט (אמנון), בורי ודניס. כשהדג מבושל החיידק לא שורד. מי שנמצא בסכנה הוא מי שנפצע מהקשקשים של הדג בעת ניקוי הדג שאינו מבושל או מי שסובל מפצע בעור ובא במגע עם הדג. החיידק עלול להיכנס לזרם הדם ולגרום לזיהומים קשים בעור וברקמה התת עורית שיכולים להתפשט במהירות ולגרום לשלפוחיות ונמקים, שללא טיפול מהיר עלולים להסתיים גם בקטיעת איברים או אלח דם. בקרב אנשים הסובלים מבעיות במערכת החיסון כגון קשישים או חולים שעברו השתלות או כימותרפיה החיידק עלול לגרום אף למוות.
על פי נתוני המחלקה לאפידימיולגיה במשרד הבריאות, אירעו בשנת 2009 שלושה מקרים ודאיים של הדבקות בחיידק.
על מנת להימנע מהזיהום מומלץ:
1. לקנות דגים רק ממקומות מורשים (בעלי רישיון עסק).
2. לוודא כי הדגים המוצגים בויטרינת הקירור מוחזקים על שבבי קרח בטמפ' של c 4° - .
3. אין לקנות דגים ישירות מבריכות דגים או מדוכנים פתוחים בהם לא נשמרים תנאי קירור נאותים.
4. יש להימנע ממגע ישיר עם הדגים החיים או הטריים.
5. אין לקנות דגים חיים או מצוננים שלמים. יש להקפיד לקנות רק את הדגים שנוקו מסנפירים, קשקשים וזימים.
6. לחולים במחלות כרוניות, ו/או בעלי מערכת חיסון מוחלשת ו/ או פצעים פתוחים בידיים - מומלץ להימנע מכל מגע עם הדגים.
עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה