מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותכך תמנעו את ההנגאובר

כך תמנעו את ההנגאובר

מתכוונים לחגוג את השנה האזרחית החדשה עם הרבה אלכוהול? ריכזנו עצות ממחקרים שיסייעו למנוע חמרמורת


הדרך הטובה ביותר להתמודד עם הנגאובר היא למנוע אותו מלכתחילה (צילום: Shutterstock)
הדרך הטובה ביותר להתמודד עם הנגאובר היא למנוע אותו מלכתחילה (צילום: Shutterstock)

הדרך הטובה ביותר להתמודד עם הנגאובר (חמרמורת) היא למנוע אותו מלכתחילה. ידוע שכדי למנוע הנגאובר כאשר שותים הרבה אלכוהול, חשוב לעשות זאת על בטן מלאה ולהקפיד על שתיית כמויות גדולות של מים במקביל לשתיית האלכוהול. אבל מחקרים מדעיים מצאו כמה אמצעים נוספים העשויים לעזור.

 

אל תעשנו

 

עישון בזמן שתיית אלכוהול מגביר את הסיכון לסבול מהנגאובר ואת חומרת ההנגאובר. כך עולה ממחקר חדש שפורסם בגיליון ינואר 2013 של כתב העת Studies on alcohol and Drugs. במסגרת המחקר 113 סטודנטים התבקשו לתעד את שתיית האלכוהול והעישון שלהם וגם תסמיני הנגאובר במשך שמונה שבועות.

 

כאשר השוו נבדקים ששתו אותה כמות אלכוהול, החוקרים מאוניברסיטת בראון מצאו כי אלה שעישנו יותר באותו יום סבלו מהנגאובר חמור יותר וכי העישון עצמו הגביר את הסיכון לסבול מהנגאובר.

 (ככל שהמשקה כהה יותר, כך תחושת ההנגאובר ביום שאחרי חזקה יותר. צילום: Shutterstock)

 

העדיפו משקאות בהירים כמו וודקה על משקאות כהים כמו ויסקי

 

נראה שהסבירות להנגאובר בבוקר קשורה למשקה שבחרתם בערב - ככל שהמשקה האלכוהולי כהה יותר, כך גם תחושת ההנגאובר חזקה יותר. כך לפחות עולה ממחקר של חוקרים מאוניברסיטת בראון שפורסם בשנת 2009.

 

95 אנשים בגילאי 21- 35 קיבלו ויסקי או וודקה, המכילים בערך את אותה כמות אלכוהול. המשקאות עורבבו במשקה קולה ללא קופאין כדי לטשטש את טעם הליקר. ביום שאחרי, הנחקרים ששתו ויסקי דיווחו על תופעות הנגאובר חמורות יותר - כגון בחילות, תשישות וכאבי ראש - מאלה ששתו וודקה. 

 

החוקרים מסבירים כי הסיבה לכך יכולה להיות טמונה בחומרים הנקראים קונג'נרים (congeners) - חומרים שנוצרים באופן טבעי באלכוהול או מתווספים לו בתהליך הייצור. הקונג'נרים, חלקם רעילים, תורמים לצבע המיוחד של האלכוהול, לריחו ולטעמו, אך הם גם עלולים להתערב בתפקוד תאים בגוף והם תורמים ל"עונש" שסובלים ממנו בבוקר.

 

בהשוואה למשקאות בהירים כגון וודקה וג'ין, משקאות אלכוהוליים כהים כמו ויסקי או רום, מכילים כמות גבוהה יותר של קונג'נרים. לדוגמא, לפי המחקר בוויסקי שהזדקן בחביות מעץ אלון יש פי 37 קונג'נרים מוודקה.

 

יש לציין כי "כלל השתייה הכהה" לא חל על בירות ויינות - שם כמות הקונג'נרים אינה בהכרח תלויה בצבע המשקה.

 (חומצות האמינו והמינרלים שבאספרגוס עשויים להקל על חמרמורות. צילום: Shutterstock)

 

אכלו אספרגוס

 

חומצות האמינו והמינרלים המצויים באספרגוס עשויים להקל על חמרמורות ולהגן על תאי הכבד מפני רעלנים. כך מצא מחקר של המכון לטכנולוגיות מזון שפורסם בשנת 2009 בכתב העת Journal of Food Science.

 

החוקרים מסבירים כי שימוש באלכוהול עלול לגרום ללחץ חמצוני על הכבד ולתסמינים פיזיים לא נעימים הקשורים לחמורמורת כמו כאבי ראש, עייפות ובחילה. בניסויי מעבדה הם מצאו כי מצב הרעלים בתאי כבד אנושיים ותאי כבד של עכברים השתפר באופן משמעותי בנוכחות של תמצית אספרגוס – מה שעשוי להקל על תופעות הלוואי.

 

נמצא כי חומצות האמינו והמינרלים היעילים נמצאים בריכוז גבוה יותר בעלים של האספרגוס מאשר בנצרים.