מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותכך תגרמו לילדים שלכם לאהוב ירקות

כך תגרמו לילדים שלכם לאהוב ירקות

מחקר: כדי שהילדים יאהבו ירקות יש לחשוף אותם לירקות חדשים בשלב מוקדם בחיים ולעיתים קרובות


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

רוצים שהילד יאכל ברוקולי? אל תחכו שיגדל. חשפו אותו לירק כבר מגיל חצי שנה ועשו זאת שוב ושוב ושוב. גם אם ילד הוא אכלן בררן, אחרי 5-10 חשיפות כנראה שהוא יאכל את הירק. ולא – אין צורך להסוות את טעם הירק באמצעות תוספות כמו סוכר. אלה מסקנותיו של מחקר חדש שפורסם בכתב העת PLOS ONE. 

 

במסגרת המחקר, חוקרים מאוניברסיטת לידס נתנו פירה ארטישוק ל-332 ילדים בגילאי 4 חודשים עד 3.5 שנים מבריטניה, צרפת ודנמרק. הבחירה בפירה ארטישוק נבעה מכך שההורים דיווחו כי זה אחד הירקות שהם הכי פחות הציעו לילדים, כך שהילדים לא הכירו את הירק ולא היו להם ציפיות לגביו. כל ילד קיבל בין 5 ל-10 מנות של לפחות 100 גרם פירה ארטישוק באחת משלוש גרסאות: הגרסה הבסיסית, גרסה עם תוספת סוכר וגרסה עם מעט שמן חמניות.

 

החוקרים זיהו 4 קבוצות של ילדים: "הלומדים" – שהעלו את הצריכה שלהם עם הזמן (40% מהילדים), "מנקי הצלחות" – שצרכו יותר מ-3/4 ממה שהוגש להם בכל פעם (21%), "לא אכלנים" – אלה אכלו פחות מ-10 גרם אפילו בפעם החמישית שהמנה הוגשה להם (16%). הלא אכלנים הבררנים ביותר נטו להיות ילדים בגיל הגן. הקבוצה הרביעית היא "אחרים" – אלה ה-23% הנותרים, שלא התאימו לקטגוריות האחרות מאחר ודפוסי הצריכה שלהם השתנו.

 

למען הורים שלא חלמו שהילד יאכל ארטישוק, ננסח זאת בצורה נוספת: 1 מכל 5 ילדים חיסל כמעט את כל הצלחת כבר מהפעם הראשונה והמשיך לעשות זאת כל פעם שקיבל את הירק. 2 מכל 5 ילדים שלא חיסלו את הארטישוק מהפעם הראשונה בה הוצג להם, למדו לאהוב את הירק עם הזמן וכל פעם אכלו קצת יותר.

 

מתחילים מוקדם 

 

במחקר נמצא כי ילדים קטנים יותר צרכו יותר ארטישוק מאשר ילדים גדולים יותר. וכאמור - אלה שלא הסכימו לאכול כמעט כלום מהירק ("לא אכלנים") נטו להיות ילדים בגיל הגן.

 

החוקרים אומרים כי אם הורים יחכו עד שהילדים יהיו בני שנתיים-שלוש, זה עלול להיות מאוחר מדי להציג להם ירקות חדשים, מאחר והם בררנים יותר בגיל זה ופחות פתוחים להיכרויות עם מזונות חדשים. לדבריהם, יש להתחיל להציג את המזונות לילדים מוקדם, להמשיך לנסות ולא לוותר על מזון שנדחה על ידם.

 

אז כמה פעמים לנסות? לפי המחקר בין 5 ל-10 חשיפות כנראה יעשו את העבודה. החוקרים מספרים שמצאו כי בצרפת לאחר שלושה ניסיונות האימהות הפסיקו להציע ירק לילדים, מכיוון שהן לא רצו לבזבז את האוכל.

 

לדברי החוקרים, גם הילדים הבררניים ביותר במחקר, למרות שהם אכלו מעט מאוד, נטו לאכול טעימה קטנה בפעם הראשונה, בפעם השנייה הם אכלו מעט יותר ובפעם השלישית אכלו עוד קצת.

 

עוד נמצא במחקר כי לא היה הבדל משמעותי בכמות הארטישוק שנאכלה במשך הזמן בין אלה שקיבלו את הגרסה הבסיסית של הפירה ללא תוספות, לאלה שקיבלו פירה ממותק, ושתי קבוצות אלה צרכו יותר פירה מקבוצת הילדים שקיבלו את הגרסה עם תוספת השמן. זה מראה כי לא באמת צריך להסוות את טעם הירקות באמצעות תוספים כדי שהילדים יאכלו יותר מהם.

 

הילד כבר לא תינוק ואתם רוצים ללמד אותו לאהוב ירק? אם חשיפות חוזרות לא הובילו לתוצאה טובה, נסו להגיש אותו עם רוטב טעים. מחקר שפורסם מוקדם יותר השנה, שנערך בילדים בני 3 עד 5, מצא כי כשמציגים לילד בגיל זה ירק עם רוטב טעים – כמו רוטב גבינה או קטשופ – עולה הסבירות שהוא יאהב אותו יותר, גם בעתיד כשיוגש ללא רוטב.

 

 

PLOS ONE, Published: May 30, 2014