טרשת נפוצה
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
כיצד מריחואנה עשויה לטפל במחלות אוטואימוניות
ה-THC- החומר הפעיל המרכזי במריחואנה - מדכא פעילות דלקתית בגוף וכך משפיע על מחלות אוטואימוניות
חוקרים מאוניברסיטת דרום קרולינה הצליחו להצביע על המכניזם שעומד בבסיס השפעת המריחואנה על הפחתת הפעילות הדלקתית בגוף.
מחקרם שפורסם בכתב העת המדעי Journal of Biological Chemistry, מציג כיצד ה-THC, החומר הפעיל המרכזי במריחואנה, משפיע על ה-microRNA.
microRNA הן מולקולות קטנות שיש להן תפקיד חשוב מאוד בוויסות ביטוי הגנים. החוקרים טוענים כי היכולת לשנות ולהשפיע על תפקוד ה-microRNA תוביל לטיפולים יעילים למחלות אוטואימוניות כמו טרשת נפוצה וסוכרת מסוג 1.
בכדי לבחון את השערתם, החוקרים הזריקו THC לעכברים ומצאו כי מתוך 609 microRNA שנבחנו, 13 עברו שינוי משמעותי.
החוקרים גם בחנו microRNA ספציפי, הנקרא miRNA-690, שהתעצם בתגובה ל-THC ומצאו כי הוא פועל על חלבון חשוב המפעיל מרכיבים במערכת החיסון (myeloid-derived suppressor cells), המדכאים דלקתיות.
מהמחקר עולה כי מריחואנה עלולה לפעול כ"חרב פיפיות" - מצד אחד ביכולתה לדכא פעילות דלקתית בגוף וכך לשמש כטיפול יעיל כנגד מחלות דלקתיות ומחלות אוטואימוניות, אבל אותה הפעולה משאירה את הגוף פגיע וחסר הגנה כנגד זיהומים ומחלות אחרות.
לא הכל ורוד בשדה המריחואנה
Journal of Biological Chemistry, 2013; DOI: 10.1074/jbc.M113.503037
עמיר שרון
שלום לכולם, שמי עמיר, לפני חפות משנה עברתי תאונת דרכים עם אופנוע (אני הייתי רוכב האופנוע). מבלי להכנס לפרטים, כל רופא שביקרתי אצלו רשם לי מגוון של תרופות ובתור בן אדם שמרבית חייו לא נתקל בשירותי הרפואה בארץ, הקשבתי לכל רופא ומצאתי את עצמי נוטל כ-6 סוגים של תרופות כל יום על מנת להקל על הכאבים. כחלק מהטיפול שלחו אותי לתהליך שיקום ושם יצא לדבר עם לא מעט אנשים שהמליצו לי לזנוח את התרופות ולבקש קנאביס רפואי. נעזוב את המלחמה שלי בלנסות לקבל את הקנאביס (שעדיין לא אושר) החלטתי לחקור את הנושא של הקנאביס ובעקבות כך החלטתי לבנות אתר שיסייע לאנשים לההבין את עולם הקנאביס. הסיבה שאני כותב את כל זה היא, אני זקוק לכם, אנשים שסובלים ממחלות וצורכים את צמח הקנאביס ולשמוע ממכם איך הוא השפיע על חייכם. אשמח אם תשלחו לי את סיפורכם. האתר עדיין בבנייה אבל זוהי כתובתו אשמח לשמוע ביקורותhttp://www.icannabis.co.il
ערן ברקוביץ
שלום אלי
גם אני נכחתי באותה הרצאה בה התייחסו למריחואנה.
לגבי המחקר בכתבה, נמצא כי ה- THC מפחית דלקתיות ויש כאן פוטנציאל לטיפול במחלות אוטואימיוניות. אין כמובן בכתבה המלצה לטפל במחלות באמצעות מריחואנה.
במרכז לטרשת נפוצה יש מגוון דעות באשר לטרשת נפוצה, כמו גם בפנאל של שלושת המומחים. בינתיים יש הסכמה על הנושאים שנבחנו במחקר - כלומר שקאנביס רפואי עוזר לסימפטומים של כאב וספסטיות בקרב אנשים עם טרשת נפוצה. הבעיה היא שאנשים חושבים שהקאנביס הרפואי יכול לטפל במחלת הטרשת הנפוצה או (חס וחלילה) לטפל בעצמם רק באמצעות קאנביס במקום התרופות המקובלות לטרשת נפוצה. אין התנגדות מיוחדת לקאנביס, פשוט מחקרים שבחנו זאת הראו כי הקאנביס אמנם מפחית סימפטומים של כאב וספסטיות, אבל לא משפיע לטובה על מהלך המחלה. הקאנביס הוא עוד חומר שיש לבחון את השפעתו באופן מחקרי אובייקטיבי, לא צריך לזלזל בו וגם לא צריך לתת לו עדיפות בגלל תחושת ה"היי" שהוא מעניק.
אלי.ב.
במרכז שבו אתה עובד (יתכן קולגות שלך) שבה התיחסו בזלזול רב למריחואנה ואמרו שנוצר סביבה הייפ של "תרופת הפלא" שנמצא שהיא יעילה למאות מחלות... ושמדובר יותר ברצון כמוס את אנשים להיפגש עם החומר... ועוד נאמר שכל חומר שעושה לך "היי" יגרום לך להרגיש טוב לא משנה איזה מחלה יש לך. אני תוהה האם יש תמימות דעים במרכז לטרשת נפוצה באשר ליעילותו/אי יעילותה של המריחואנה בכלל וה-THC בפרט. תודה אלי
ערן ברקוביץ
על הנזקים של הקאנביס הרפואי ניתן לקרוא במאמר המעולה של ד"ר גור רות :" לא הכל ורוד בשדה המריחואנה" (יש קישור בתחתית הכתבה). עדיין יש צורך במחקר רב וישנן מחלוקות לגבי השפעת המריחואנה על מחלת הטרשת הנפוצה. מה שאנו יודעים כי המריחואנה טובה בטיפול סימפטומטי בטרשת נפוצה, כלומר מפחיתה כאבים וספסטיות בצורה טובה. עם זאת מחקר הראה, כי אין שימוש קבוע בקאנביס יעיל לטיפול במחלה, כלומר לא מפחית התקפים ולא מפחית את כמות הנגעים במוח וחוט השדרה.
אני מבין את הבעיה בתגובתי, ואציג אותה ישר: מדוע חומר (הקאנביס הרפואי) שמצליח לווסת את התגובה האוטואימיונית (הפעילות הדלקתית כפי שהראתה הכתבה) לא מאט/משפיע על מהלך מחלת הטרשת הנפוצה (כמות התקפים ונגעים, בין היתר)? אני לא שמעתי או קראתי הסבר מניח את הדעת לפרדוקס. מאמין שקיימת מעבדה אי שם שפועלת בכדי לפתור אותו וכשיתפרסמו התוצאות מבטיח להביאן במהרה.
גדגד
רק שלהן יש סיכון שמעתי נוסף
הן גם עלולות לפגוע בכבד!
נראה לי שמרחואנה עדיף
רק יש להשתמש בתדירות יומית
להבדיל משבועית או דו שבועית
בתרופות הביולוגיות הנ"ל
אבחנה שגוייה
כלומר, מה הנזק שעלול להיגרם כתוצאה משימוש במריחואנה לעומת תועלת בריאותית.
האם הנזק למערכת החיסונית גבוה או נמוך ביחס לשימוש בתרופות אחרות לטרשת?
מה גובה הפגיעה הקוגניגטיבית??? האם אפשר להמנע לחלוטין מפגיעה שכזו?
(יש לצמח גם זכר וגם נקבה. אחד מהם לא ממסטל. האם אפשר להשתמש בו ולקבל את אותה יעילות?)
האם יש דרכים טבעיות אחרות שיעילות בהפחתת דלקת? שיכולות למנוע התקפים בצורה מוכחת??
(מה לעשות, כולנו חולמים על איזשהו ויטמין בלתי מזיק לחלוטין שיהווה תרופת קסם וירפא את המחלה.. ).
והכי חשוב: תרופות היום נמדדות ב"כמה התקפים קיבל מי שמשתמש בהן לעומת ממוצע ההתקפים הכללי". אז.. כמה התקפים בשנה יש למי שהשתמש במריחואנה ביחס למי שהשתמש למשל ברביף? או בגילניה?
דר דניאל גליקר
שרים הלל למריחואנה.
רוצים אפילו לעשות אותה חוקית.
במקום לפתח את המוח, הכי טוב לסמם אותו!!!
פיתוח המוח פשוט וקל, עם טכניקה טבעית שנקראת מדיטציה טרנסנדנטלית.
אדם מתחיל למצות יותר ויותר מהפוטנציאל שלו.
עד לשימוש במלוא הפוטנציאל.
ולא נדרשים לו סמים כדי להכהות את הפוטנציאל.
ערן ברקוביץ
תיאורך מתאים. פעילות דלקתית היא בעצם הפעילות של מערכת החיסון כנגד מזיקים (ודברים נוספים שבאחריות המערכת החיסונית, כמו שיקום פציעות). כאשר מערכת החיסון "תוקפת" - זה נקרא תהליך דלקתי.
אכן במחלות אוטואימיוניות מערכת החיסון "תוקפת" את הגוף עצמו, כל מחלה ורקמות הגוף הייחודיות לה שנפגעות.
אבחנה שגוייה
אז כל דבר שמפחית דלקתיות יגרום להחלשת המערכת החיסונית, לא?
הרי זו המטרה של הדלקת.. מלחמה בזיהום??
ובמחלה אוטואימונית, מערכת החיסון הדפוקה תוקפת את הגוף במקום את הזיהום, כי לא תמיד יש בכלל זיהום.. ?
או שכל מה שכתבתי זה שטויות??
בכל מקרה, אני מקווה שימצאו דרך לקחת את הטוב מהמריחואנה, בלי לדפוק לנו את השכל תוך כדי...
וכמובן שייצרו מהצמח בגדים וג'ינסים.
יותר אקולוגי מכותנה, ובואו לא נשכח שהליוויסים הראשונים יוצרו מבד קנבס.
אם אפשר להפחית שימוש בשקיות ניילון על הדרך, בכלל מצויין.
rocky
ומן-הסתם ראה וטופל בפרחים הרבה יותר 'יפים...
דרורב
יהונתן וינברג
שהפרח בתמונה הוא אחד הפרחים המזעזעים ביותר שראיתי :)