מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מחלות לב

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבחדשותכיצד בטטה יכולה להאריך את חייכם

כיצד בטטה יכולה להאריך את חייכם

מחקר מראה כי רמות גבוהות של נוגדי חמצון מסוג אלפא-קרוטן בדם מפחיתות את הסיכון למוות מוקדם


 בירקות ירוקים כהים וצהובים-כתומים רמות גבוהות במיוחד של אלפא-קרוטן (צילום: panthermedia)
בירקות ירוקים כהים וצהובים-כתומים רמות גבוהות במיוחד של אלפא-קרוטן (צילום: panthermedia)

 

חוקרים מצאו כי אנשים עם הרמות הגבוהות ביותר של נוגד החמצון אלפא-קרוטן בדם, היו בעלי סיכון נמוך ב- 39% למוות מכל סיבה, כולל מחלות לב וסרטן, מאשר אלה שהיו בעלי הרמות הנמוכות ביותר של נוגד חמצון זה.

 

נוגדי חמצון מנטרלים רדיקאלים חופשיים וכך מונעים תהליכי חמצון המזיקים לגוף. אלפא-קרוטן הוא נוגד חמצון ממשפחת הקרוטנואידים, הכוללת גם את נוגדי החמצון בטא-קרוטן וליקופן.

 

מאכלים בהם קיים ריכוז גבוה במיוחד של אלפא-קרוטן כוללים ירקות צהובים-כתומים כמו גזר, בטטה, דלעת ודלורית, וירקות ירוקים כהים כמו ברוקולי, שעועית ירוקה, אפונה ירוקה, תרד וחסה.

 

במחקר הנוכחי החוקרים בחנו את הקשר בין רמות בדם של אלפא-קרוטן והסיכון למוות בקרב למעלה מ- 15,000 מבוגרים שסיפקו דגימות דם בין השנים 1988-1994. הנחקרים היו במעקב שוטף עד 2006 על מנת לבדוק כמה מהם נפטרו בתקופה זו ומהי סיבת המוות.

 

התוצאות הראו שהסיכון למוות במהלך תקופת המעקב היה נמוך באופן עקבי באנשים בעלי רמות גבוהות של אלפא-קרוטן בדם. האפקט ההגנתי של האלפא- קרוטן  גבר ככל שהרמות של נוגד החמצון בדם עלו.

 

לדוגמא, בהשוואה לאנשים עם הרמות הנמוכות ביותר של אלפא-קרוטן (בין 0 ל- 1 מיקרוגרם לדציליטר) הסיכון למוות היה נמוך ב- 23% בקרב אנשים שריכוז האלפא-קרוטן בדמם עמד על  2-3 מיקרוגרם לדציליטר. הסיכון למוות היה נמוך ב- 39% בקרב אלה שבדמם היה הריכוז הגבוה ביותר של נוגד חמצון זה (9 מיקרוגרם לדציליטר).

 

מעבר לסיכון הכללי המופחת למוות, רמות גבוהות של אלפא קרוטן נקשרו גם לסיכון מופחת למוות ממחלות לב וסרטן באופן פרטני.

 

החוקרים שפרסמו את ממצאיהם בכתב העת Archives of Internal Medicine אומרים כי ממצאי מחקר זה תומכים בצריכה מוגברת של פירות וירקות כאמצעי למניעת מוות מוקדם.

 


Arch Intern Med. Published online November 22, 2010

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה