מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותכיצד הדיקור הסיני עובד?

כיצד הדיקור הסיני עובד?

מחקר קובע כי הדיקור הסיני עובד: החדרת מחטים מעודדת שחרור של משככי כאב טבעיים בגוף


המדענים הצליחו לשלש את ההשפעות המיטיבות של הדיקור, באמצעות הוספת תרופה המיועדת לחולי לוקמיה (צילום: אתר סטוק פוטוז)
המדענים הצליחו לשלש את ההשפעות המיטיבות של הדיקור, באמצעות הוספת תרופה המיועדת לחולי לוקמיה (צילום: אתר סטוק פוטוז)

 

אנשים רבים סקפטיים לגבי יעילות הדיקור הסיני ומאמינים כי הוא מסייע למטופלים בגלל שהם מצפים להרגיש טוב יותר לאחר דיקור, אבל כנראה שיש הסבר פיזיולוגי ליעילותו: מדענים גילו כי הדיקור מסייע על ידי גירוי לשחרור של משככי כאב טבעיים בגוף, שגורמים לעורקים להתנפח ומאפשרים לדם לזרום טוב יותר.

 

הדיקור, טיפול שבמסגרתו מחדירים מחטים דקיקות בנקודות מסוימות בגוף, משמש בין היתר לטיפול בכאבים כמו כאבי ראש, שיניים וגב ויש המשתמשים בטכניקה לטיפול באסתמה, בעיות פוריות ועוד. 

 

מספר מחקרים ניסו להסביר את המנגנונים שעומדים מאחורי הדיקור, אך התוצאות לא היו חד-משמעיות. 

 

במחקר הנוכחי התגלה מנגנון שיכול אולי להסביר את יעילות הדיקור. הדיקור הגדיל בגופם של עכברים את כמויות הכימיקל הטבעי אדנוזין. הכימיקל מוכר כנוגד דלקתיות, מיטיב עם בריאות הלב, מסייע בוויסות השינה, ומקל על כאבים. החומר נהיה פעיל בעור לאחר פציעה, כדי לדכא אותות מהעצבים ולהרגיע כאב.

 

במסגרת המחקר שפורסם בכתב העת המדעי Nature Neuroscience החוקרים ביצעו טיפולי דיקור בעכברים שסבלו מכאב בכפות רגליהם. כל אחד מהעכברים קיבל טיפול בדיקור בנקודה מוכרת ליד הברך, כפי שמתבצע אצל בני אדם.

 

קבוצה אחת של עכברים הייתה בעלת רמות אדנוזין רגילות, ובקרב קבוצה זו הדיקור הפחית את חוסר הנוחות בשני שליש. החוקרים מצאו גם כי במהלך הדיקור ומייד אחריו, רמות האדנוזין ברקמות שליד המחטים היו פי 24 מאשר לפני הטיפול. המדענים הצליחו לשלש את ההשפעות המיטיבות של הדיקור, באמצעות הוספת תרופה המיועדת לחולי לוקמיה, שמאטה את סילוק האדנוזין מהגוף. קבוצה אחרת של עכברים הונדסה גנטית כך שלא יהיו אצלם קולטנים לאדנוזין. בקבוצה זו לדיקור לא הייתה כל השפעה.

 

 

http://www.nature.com/neuro/journal/vaop/ncurrent/abs/nn.2562.html

 

עוד כתבות באתר מוטק'ה