מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותכבד שומני: זה המינון של פעילות גופנית שיוביל לשיפור משמעותי

כבד שומני: זה המינון של פעילות גופנית שיוביל לשיפור משמעותי

ניתוח נתונים מ-14 מחקרים התערבותיים מצביע על ההשפעה המדהימה של פעילות גופנית על מחלת כבד שומני שלא על רקע צריכת אלכוהול (NAFLD) ובוחן את מינון הפעילות הנדרש


(צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

לפי ההנחיות של ארגון הבריאות העולמי (WHO) שמאומצות על ידי רוב ארגוני הבריאות בעולם, ומיועדות הן לבוגרים בריאים והן לחולים כרוניים – מומלץ להקפיד על לפחות 150 דקות של פעילות גופנית מתונה בשבוע.

 

פעילות גופנית מובילה לתועלות מיידיות, לרבות שיפור מידי בבריאות המוחית, בהפחתת חרדה, דיכאון והפרעות שינה. כמו כן, לאורך זמן פעילות גופנית מסייעת בשמירה על המשקל, במניעת מחלות לב וכלי דם, סוכרת, יתר לחץ דם וסוגים רבים של סרטן, וגם לאלו שפיתחו מצבים כרוניים אלה – היא מסייעת לשמירה על מצב רפואי מאוזן.

 

מחקר חדש שפורסם בכתב העת The American Journal of Gastroenterology מצביע על יתרון נוסף של התמדה בהנחיות הפעילות הגופנית – הפחתה ברמות השומן בכבד באנשים עם מחלת כבד שומני שלא על רקע צריכת אלכוהול (NAFLD).

 

הכבד הוא האיבר הפנימי הגדול ביותר בגוף האדם, שאחראי על תפקידים מגוונים בגוף, ובכללם פירוק רכיבי מזון, יצירת אנרגיה וסילוק פסולת. כבד שומני שלא על רקע צריכת אלכוהול מוגדר רפואית כשמזוהים בהדמיית אולטרה סאונד מצבורי שומנים עודפים בכבד, והמטופל אינו צורך אלכוהול בכמויות גבוהות.

 

מחלה נפוצה ושקטה

 

כבד שומני מתחיל כמחלה שקטה ללא תסמינים, אך חשוב לאבחן מצב זה ולטפל בו. עם הזמן, כבד שומני עלול להתפתח ל'כבד שומני מודלק' (NASH) – מצב דלקתי שמתפתח בקרב 7% עד 30% מהאנשים עם כבד שומני, אשר עלול בקרב 5% עד 12% להתקדם לכדי הצטלקות הכבד (פיברוזיס כבדי, שחמת הכבד) עד כדי אי ספיקת כבד סופנית והצורך בהשתלת כבד.

 

כבד שומני היא כיום מחלת הכבד הנפוצה ביותר בעולם המערבי, שמתפתחת בקרב 30% ויותר מהאוכלוסייה הבוגרת ולפחות כ-60% מקרב האנשים עם עודף משקל והשמנה.

 

במסגרת המחקר החדש, חוקרים מאוניברסיטת מדינת פן ניתחו נתונים מ-14 מחקרים מבוקרים שפורסמו בנושא. במסגרת המחקרים סך הכל 551 אנשים עם מחלת כבד שומני שאינה על רקע אלכוהול הצטרפו לתוכניות פעילות גופנית או קיבלו טיפול סטנדרטי שלא כלל פעילות גופנית. בידי החוקרים היו נתונים מפורטים של הנבדקים, ובהם גיל, מין, מידת ההשמנה, שינויים במשקל הגוף במשך הזמן, תוצאות בדיקות MRI שמודדות את השומן בכבד וההיצמדות שלהם למשטר הפעילות.

 

ניתוח הנתונים העלה כי פעילות גופנית הגדילה יותר מפי 3.5 את הסיכוי לשיפור בעל משמעות קלינית - הפחתה של 30% או יותר בשומן הכבד, בהשוואה לאלו שלא התבקשו לבצע פעילות גופנית –  וזאת ללא תלות בשינויים במשקל הגוף.

 

בשלב הבא החוקרים ביקשו להבין כמה פעילות גופנית נדרשת כדי להוביל להטבה משמעותית שכזו בשומן בכבד. ניתוח הנתונים חשף כי 39% מהנבדקים שנרשמה להם פעילות גופנית של 150 דקות בעצימות מתונה כגון הליכה מהירה הגיעו לשינוי משמעותי בשומן הכבד, בהשוואה ל-26% שיעורי הצלחה בקרב אלה שמשטר הפעילות שלהם לא הגיע ל-150 דקות בשבוע.

 

The American Journal of Gastroenterology ():10.14309/ajg.0000000000002098, January 30, 2023