מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותכאב מכוון בזדון כואב יותר

כאב מכוון בזדון כואב יותר

במצבים של כאב לא מכוון מסתגלים לכאב


חוקרים מתחום הפסיכולוגיה החליטו לבדוק האם כואב לנו יותר כשאנו יודעים שהכאב מגיע בזדון בהשוואה לאותו כאב כשאנו יודעים שהוא מגיע בלי כוונה. המחקר כלל 48 משתתפים שצוותו לצמדים, בכל צוות היה אחד שיכול היה לתת לשני שוק חשמלי (כאב מכוון) או להשמיע לו צליל כלשהו, הצליל גרם גם הוא לשוק חשמלי באותה עוצמה מבלי שהנותן אותו ידע זאת (כאב לא מכווון). על ידי צג מחשב, המשתתפים שקיבלו את השוק ראו אם הוא היה מכוון או לא וגם מתי השוק עומד להגיע כדי שלא יופתעו.
התוצאות הראו כי את הכאב המכוון דרגו המשתתפים כחזק יותר מאשר את הכאב הלא מכוון למרות ששניהם היו באותה עוצמה בדיוק. בנוסף, במצבים של כאב לא מכוון המשתתפים הסתגלו לכאב, הם דירגו אותו כהולך ופוחת בכל פעם ובמצבים של כאב מכוון המשתתפים המשיכו להרגיש את מלוא רמת הכאב בכל פעם מחדש.
החוקרים הציעו כי ייתכן שאנו מתייחסים שונה לכאב מכוון מפני שאנו מאמינים שהוא עלול לחזור ולכן נשים לב אליו ונרצה לעצור אותו, לעומת כאב שנעשה בלי כוונה, שלו יש סיכוי טוב יותר להיות חד-פעמי כך שאין לנו סיבה לדאוג. המסקנה היא כי הגוף והמוח שלנו מגבירים את עוצמת הכאב כשאנו מרגישים כי הוא עלול לאיים על ההישרדות שלנו.
ניתן להשתמש במסקנות המחקר כדי להבין מדוע אנשים סובלים כל כך מעינויים, כמו כן ניתן להשתמש גם במודל הכאב הלא מכוון על מנת להבין למה אנשים נשארים במערכות יחסים בהן השותף שלהם פוגע בהם גופנית, הם מסתגלים לכאב שהוא "כביכול" לא מכוון מבחינתם.
Psychol Sci. 2008, 19(12), 1260-1262