השמנה
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
ישראלים חיים יותר
בהשוואה לממוצע מדינות ה-OECD תוחלת החיים של הישראלים גבוהה ושיעור תמותת התינוקות נמוך
בישראל תוחלת החיים ארוכה יותר, נשים יולדות יותר ילדים ותמותת התינוקות נמוכה יותר מאשר הממוצע של המדינות החברות בארגון לשיתוף פעולה ופיתוח כלכלי (OECD) אליו הצטרפה מדינתנו לפני כשנה. יחד עם זאת, שיעור מיטות האשפוז ושיעור האחיות נמוכים יותר מהממוצע בארגון. כך עולה מדו"ח חדש של ה- OECD.
תוחלת החיים בישראל גבוהה מן הממוצע במדינות ה- OECD. תוחלת החיים הממוצעת של גבר ישראלי עומדת על 79.7 - למעלה מ-3 שנים יותר בהשוואה לממוצע בקרב גברים במדינות האחרות (שעומד על 76.6). בקרב נשים הפער נמוך יותר ועומד על 1.3 שנים, כאשר ממוצע תוחלת החיים בישראל עומד על 83.5 לעומת 82.2 במדינות הארגון. ארגון ה-OECD ציין לחיוב את הגידול המשמעותי בתוחלת החיים בישראל ואת מיקומה היחסי של תוחלת החיים בישראל ביחס למדינות הארגון האחרות.
מבחינת תוחלת החיים של גברים, המדינה היחידה מחברות הארגון בה תוחלת החיים היא ארוכה יותר מאשר בישראל היא שוויץ, שם ממוצע תוחלת החיים עומד על 79.9. מבחינת תוחלת החיים של נשים, ישראל היא השמינית ברשימה ארוכה של ארצות, הראשונה בהן היא יפן, שם ממוצע תוחלת החיים של נשים עומד על 86.4.
למרות תוחלת החיים הארוכה, אוכלוסיית ישראל צעירה בהשוואה למדינות אחרות החברות ב- OECD. אחוז בני 65 ומעלה באוכלוסייה עומד בישראל על 9.8 לעומת 14.9 שהוא השיעור הממוצע במדינות ה- OECD. אחוז הילדים מתחת לגיל 14 בישראל הינו 27.9 וכאן אנו מדורגים שניים ברשימה של מדינות ה- OECD.
כנראה שזה קשור לכך ששיעורי הפריון של נשים בישראל הוא הגבוה ביותר במדינות הארגון – נשים בישראל יולדות 3 ילדים בממוצע - פער ניכר מהמדינות האחרות ומהממוצע של מדינות הארגון שעומד על 1.7.
במקביל, שיעור תמותת תינוקות בישראל נמוך מהממוצע הקיים במדינות החברות בארגון ועמד בישראל בשנת 2009 על 3.8 פטירות לאלף לידות חי לעומת 4.4 – הממוצע במדינות הארגון.
חדשות טובות נוספות הן ששיעורי ההשמנה בקרב נשים וגברים בישראל – על אף שנמצאים במגמת עליה - עדיין נמוכים מהממוצע במדינות ה- OECD. שיעור הנשים שה- BMI שלהן גבוה מ- 25 ומוגדרות כבעלות עודף משקל או השמנת יתר הוא % 43.5 ובקרב גברים השיעור עומד על 52.2%. לשם השוואה, בארצות הברית שיעור ההשמנה עומד על 64.1% בקרב נשים – מקום שני בדירוג השמנת נשים במדינות ה- OECD, ובהשמנת גברים ארצות הברית מדורגת במקום הראשון, כש- 72.3% מהגברים האמריקאיים הם בעלי BMI של יותר מ- 25.
החדשות הרעות הן ששיעור המיטות לאשפוז כללי בישראל נמוך יחסית למדינות אחרות החברות בארגון, כאשר מתחת לישראל יש רק שתי מדינות. שיעור המיטות עומד על כ- 2 מיטות לאלף נפש לעומת ממוצע של 3.6 במדינות הארגון. "הגענו לסיכום על תוספת של 1,000 מיטות אשפוז בחמש השנים הקרובות" מסביר סגן שר הבריאות, הרב יעקב ליצמן "הישג זה ישפר את מצבה של ישראל ביחס למדינות הארגון".
ועל רקע שביתת האחיות, נתון נוסף שעולה מן הדו"ח הוא ששיעור האחיות לאלף נפש בישראל נמוך מאוד בהשוואה למדינות החברות ב- OECD והוא עמד בשנת 2009 על 4.5 בהשוואה לממוצע של 9.1 בקרב מדינות הארגון. למעשה המדינה היחידה בה שיעור האחריות נמוך יותר מישראל היא מקסיקו.
לפרטים נוספים באתר משרד הבריאות
עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה