מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותישראלים חיים יותר

ישראלים חיים יותר

בהשוואה לממוצע מדינות ה-OECD תוחלת החיים של הישראלים גבוהה ושיעור תמותת התינוקות נמוך


מעצמת פריון: לאישה בגיל הפריון בישראל יש בממוצע 3 ילדים (צילום: Shutterstock)
מעצמת פריון: לאישה בגיל הפריון בישראל יש בממוצע 3 ילדים (צילום: Shutterstock)

 

בישראל תוחלת החיים ארוכה יותר, נשים יולדות יותר ילדים ותמותת התינוקות נמוכה יותר מאשר הממוצע של המדינות החברות בארגון לשיתוף פעולה ופיתוח כלכלי (OECD) אליו הצטרפה מדינתנו לפני כשנה. יחד עם זאת, שיעור מיטות האשפוז ושיעור האחיות נמוכים יותר מהממוצע בארגון. כך עולה מדו"ח חדש של ה- OECD.

 

תוחלת החיים בישראל גבוהה מן הממוצע במדינות ה- OECD. תוחלת החיים הממוצעת של גבר ישראלי עומדת על 79.7 - למעלה מ-3 שנים יותר בהשוואה לממוצע בקרב גברים במדינות האחרות (שעומד על 76.6). בקרב נשים הפער נמוך יותר ועומד על 1.3 שנים, כאשר ממוצע תוחלת החיים בישראל עומד על 83.5 לעומת 82.2 במדינות הארגון. ארגון ה-OECD ציין לחיוב את הגידול המשמעותי בתוחלת החיים בישראל ואת מיקומה היחסי של תוחלת החיים בישראל ביחס למדינות הארגון האחרות.

 

מבחינת תוחלת החיים של גברים, המדינה היחידה מחברות הארגון בה תוחלת החיים היא ארוכה יותר מאשר בישראל היא שוויץ, שם ממוצע תוחלת החיים עומד על 79.9. מבחינת תוחלת החיים של נשים, ישראל היא השמינית ברשימה ארוכה של ארצות, הראשונה בהן היא יפן, שם ממוצע תוחלת החיים של נשים עומד על 86.4.

 

למרות תוחלת החיים הארוכה, אוכלוסיית ישראל צעירה בהשוואה למדינות אחרות החברות ב- OECD. אחוז בני 65 ומעלה באוכלוסייה עומד בישראל על 9.8 לעומת 14.9 שהוא השיעור הממוצע במדינות ה- OECD. אחוז הילדים מתחת לגיל 14 בישראל הינו 27.9 וכאן אנו מדורגים שניים ברשימה של מדינות ה- OECD. 

 

כנראה שזה קשור לכך ששיעורי הפריון של נשים בישראל הוא הגבוה ביותר במדינות הארגון – נשים בישראל יולדות 3 ילדים בממוצע - פער ניכר מהמדינות האחרות ומהממוצע של מדינות הארגון שעומד על 1.7.

 

במקביל, שיעור תמותת תינוקות בישראל נמוך מהממוצע הקיים במדינות החברות בארגון ועמד בישראל בשנת 2009 על 3.8 פטירות לאלף לידות חי לעומת 4.4 – הממוצע במדינות הארגון.

 

חדשות טובות נוספות הן ששיעורי ההשמנה בקרב נשים וגברים בישראל – על אף שנמצאים במגמת עליה - עדיין נמוכים מהממוצע במדינות ה- OECD. שיעור הנשים שה- BMI שלהן גבוה מ- 25 ומוגדרות כבעלות עודף משקל או השמנת יתר הוא % 43.5 ובקרב גברים השיעור עומד על 52.2%. לשם השוואה, בארצות הברית שיעור ההשמנה עומד על 64.1% בקרב נשים – מקום שני בדירוג השמנת נשים במדינות ה- OECD, ובהשמנת גברים ארצות הברית מדורגת במקום הראשון, כש- 72.3% מהגברים האמריקאיים הם בעלי BMI של יותר מ- 25.

 

החדשות הרעות הן ששיעור המיטות לאשפוז כללי בישראל נמוך יחסית למדינות אחרות החברות בארגון, כאשר מתחת לישראל יש רק שתי מדינות. שיעור המיטות עומד על כ- 2 מיטות לאלף נפש לעומת ממוצע של 3.6 במדינות הארגון. "הגענו לסיכום על תוספת של 1,000 מיטות אשפוז בחמש השנים הקרובות" מסביר סגן שר הבריאות, הרב יעקב ליצמן "הישג זה ישפר את מצבה של ישראל ביחס למדינות הארגון".

 

ועל רקע שביתת האחיות, נתון נוסף שעולה מן הדו"ח הוא ששיעור האחיות לאלף נפש בישראל נמוך מאוד בהשוואה למדינות החברות ב- OECD והוא עמד בשנת 2009 על 4.5 בהשוואה לממוצע של 9.1 בקרב מדינות הארגון. למעשה המדינה היחידה בה שיעור האחריות נמוך יותר מישראל היא מקסיקו.

 

 

לפרטים נוספים באתר משרד הבריאות

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה