מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר אמור משה שי
ד״ר אמור משה שי
רופא בכיר במערך למחלות ריאה - מרכז רפואי רבין אני רופא מומחה ברפואה פנימית ובמחלות ריאה, ופועל כחלק מצוות המכון למחלות ריאה במרכז הרפואי רבין – בלינסון. תחומי ההתמחות שלי כוללים אבחון וטיפול בסרטן הריאה, מחלות חסימתיות של דרכי הנשימה, מחלות של רקמת הריאה ויתר לחץ דם ריאתי. אני שואף לשלב בין ידע רפואי מתקדם לבין גישה אישית ומקצועית, במטרה להעניק למטופלים את הטיפול המיטבי.
כמונינשימהחדשותילדה לקתה בתסמונת "עליסה בארץ הפלאות"

ילדה לקתה בתסמונת "עליסה בארץ הפלאות"

בת 11 שחלתה בשפעת החזירים לקתה בהפרעה בחושים. "הרהיטים גדולים ומפחידים" אמרה לרופאים


התסמונת חלפה כשהשפעת עברה (צילום: panthermedia)
התסמונת חלפה כשהשפעת עברה (צילום: panthermedia)

 

ילדה בת 11 ממרכז הארץ שחלתה בשפעת החזירים הגיעה לבית החולים ספרא לילדים במרכז הרפואי שיבא כשהיא סובלת מתופעת לוואי נדירה: תסמונת "עליסה בארץ הפלאות", הפרעה בחושים שגרמה לעצמים להראות גדולים או קטנים ממה שהם במציאות ולתחושה שהעולם נע סביבה בהילוך איטי.

 

המקרה תואר בדו"ח שחיברו חוקרים מהמרכז הרפואי שיבא. הילדה הגיעה לבית החולים עם תסמינים אופייניים לשפעת, אך גם עם תופעת לוואי מוזרה: תפיסה מעוותת של זמן, תנועה וקול. כך למשל, היא סיפרה כי היא חשה שדברים מסביבה מתרחשים ב"הילוך איטי" (לדבריה, הוריה דיברו אליה וזזו לאט מהרגיל). בנוסף, היא אמרה כי עצמים שראתה גדלו וקטנו מול עיניה.

 

בדיקות הראו כי הילדה חולה בשפעת החזירים (נגיף H1N1). היא טופלה ב"טמיפלו" נגד השפעת, הבריאה ועם העלמות תסמיני המחלה נעלמה גם התסמונת.

 

הרופאים מסבירים כי הילדה סבלה מתסמונת שמכונה בשפה הרפואית "סינדרום עליסה בארץ הפלאות", הקרויה על שם הספר "הרפתקאות אליס בארץ הפלאות". התסמונת תוארה לראשונה בספרות הרפואית בשנת 1955. היא מתבטאת בהזיות בחושים השונים בדומה לאלה שחוותה עליסה, שלרוב חולפות מעצמן.

 

עד היום התסמונת נרשמה בעיקר בקרב ילדים שנדבקו בנגיף מחולל מחלת הנשיקה. התסמונת נקשרה גם למצבים נוירולוגיים נוספים, כמו מיגרנות, בעיקר בגיל הילדות. המקרה הזה הוא הדיווח הראשון בעולם המקשר בין התסמונת לבין שפעת החזירים.

 

הרופאים מסבירים כי לא ברור כיצד התסמונת מתפתחת. הם מעריכים כי התרמוסטט המווסת את חושי הגוף מופרע, ומוביל את החולה לתפוש את העולם באופן מעוות.

 

 

לפרטים נוספים באתר הארץ

 

לפרטים נוספים באתר YNET