מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2חדשותיין למניעת מחלות לב – גם בסוכרתיים

יין למניעת מחלות לב – גם בסוכרתיים

מחקר מצא כי שתייה מתונה של יין מפחיתה את הסיכון לאירועי לב וכלי דם ולמוות באנשים עם סוכרת סוג 2


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

מחקרים כבר הראו כי צריכה מתונה של אלכוהול – בעיקר יין – קשורה לסיכון מופחת למחלות לב וכלי דם. מחקר חדש שערכו חוקרים מאוסטרליה ומפינלנד, מראה כי זה עשוי להיות נכון גם באנשים עם סוכרת סוג 2

 

המחקר, שפורסם בכתב העת Diabetes Care, מצא כי שתיה מתונה של יין קשורה להפחתת הסיכון לאירועים קרדיווסקולריים ולמוות מכל סיבה, בקרב מטופלים עם סוכרת סוג 2.

 

המחקר נערך בקרב יותר מ-11,000 אנשים עם סוכרת סוג 2 מ-20 מדינות, שהיו בגיל 55 לפחות בתחילת המעקב והיה להם לפחות גורם סיכון אחד נוסף למחלות לב וכלי דם. החוקרים בדקו את צריכת האלכוהול בקרב המשתתפים בתחילת המעקב, לאחר שנתיים ולקראת סיום המעקב שנמשך כ-5 שנים בממוצע.

 

המטופלים חולקו לקבוצת בהתאם למנהגי שתיית האלכוהול שלהם: לא שותים, שותים במתינות (עד 21 משקאות בשבוע לגברים ועד 14 משקאות לנשים) ושתיינים כבדים (יותר מ-21 משקאות בשבוע בגברים ו-14 משקאות בנשים). משקה אלכוהולי הוגדר כחצי ליטר בירה, 125 מ"ל יין או 25 מ"ל במשקאות חריפים.

 

בסיום המעקב, 10% מהמשתתפים עברו אירועי לב וכלי דם רציניים (שבץ, התקף לב ומוות ממחלות לב וכלי דם), 10% חוו סיבוכים הקשורים לכלי הדם הקטנים כמו מחלת כליה ומחלת עיניים (רטינופתיה סוכרתית) חדשה או החמרה של מחלה קיימת ו-9% מתו מסיבות שונות.

 

לאחר שהחוקרים נטרלו בניתוח הנתונים גורמים שהיו עלולים להתערב ולהשפיע על התוצאות - כמו גיל, מין, מידת ההשמנה, עישון, פעילות גופנית, תרופות והיסטוריה של מחלות לב וכלי דם - הם מצאו כי בהשוואה לאלה שלא שתו, לסוכרתיים ששתו כל כמות של אלכוהול היה סיכון נמוך ב-17% לאירועים קרדיווסקולריים, סיכון נמוך ב-15% לסיבוכים הקשורים לכלי הדם הקטנים וסיכון נמוך ב-13% למוות מכל סיבה שהיא.

 

כפי שמצאו מחקרים קודמים שנערכו באוכלוסייה הכללית, המחקר שנערך בסוכרתיים מצא קשר בצורת U בין צריכת אלכוהול ותוצאות קרדיווסקולריות – משמע שצריכה מרובה של אלכוהול כבר נקשרה לסיכון מוגבר לתוצאות שליליות.

 

בקרב אלה שהיו תחת הקטגוריה של שתיה מתונה, לא היה קשר משמעותי בין מספר המשקאות שנצרכו לתוצאות שנבדקו. לעומת זאת, בקרב השתיינים הכבדים, נראה שכל משקה נוסף העלה את הסיכון לאירועי לב וכלי דם ולמוות.

 

ההטבות הבריאותית בקרב שתיינים מתונים נצפו בעיקר בקרב אלה ששתו יין: לאלה ששתו בעיקר יין היה סיכון נמוך ב-22% לאירועים קרדיווסקולריים וסיכון נמוך ב-23% למוות מכל סיבה, בהשוואה לאנשים שלא נהגו לשתות אלכוהול. 

 

המחקר אומנם מצביע על קשר בין צריכה מתונה של אלכוהול להפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם ומוות באנשים עם סוכרת, אבל מחקר כזה לא יכול להוכיח קשר של סיבה-תוצאה. כמובן שאין לראות במחקר המלצה לסוכרתיים להתחיל לשתות אלכוהול. אבל נראה שמי שנהנה מכמה כוסות של יין פה ושם יכול להמשיך לשתות בשקט ולמי ששותה כמויות גדולות, כדאי להפחית בכמות.

 

 

Diabetes Care. Published online February 27, 2014

 

schdror
23/03/14 10:38

אני חושב שיותר מהכל זאת המחקר מוכיח שכל מה שמוריד סטרס מסייע לבריאותינו . ראיתי גם מחקר דומה לגבי שוקולד. גם בשוקולד וגם ביין יש סוכרים , אבל עדיין הם במינון נכון הם טובים לסוכרתיים ולו רק בזכות כך שלשניהם יש השפעה על הורדת הסטרס- שהוא אולי המקור הכי משפיע במחלות מסוג זה .

גם הספורט , מעבר לתרומה שלו לסיבולת לב ריאה וזרימת הדם- הורדת הסטרס היא משמעותית יותר - כזה הוא היין !