מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' אהוד גרוסמן
פרופ' אהוד גרוסמן
בוגר בית הספר לרפואה בתל-אביב. לשעבר מנהל מחלקה פנימית ד' והיחידה ליתר לחץ דם במרכז הרפואי ע"ש שיבא. לשעבר מנהל האגף הפנימי במרכז הרפואי ע"ש שיבא, פרופ' מן המנין ומופקד על קתדרה ליתר לחץ דם באוניברסיטת תל אביב. לשעבר דיקאן בית ספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב כיום נשיא אוניברסיטת אריאל
פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
כמונילחץ דםחדשותיין ללא אלכוהול מפחית לחץ דם

יין ללא אלכוהול מפחית לחץ דם

איזה יין תשתו בחג? מחקר מצא כי יין אדום ללא אלכוהול מפחית את לחץ הדם, אפילו יותר מיין אדום רגיל


ההשפעות המיטיבות של היין האדום עשויות לנבוע נוגדי החמצון העוצמתיים שבו (צילום: Shutterstock)
ההשפעות המיטיבות של היין האדום עשויות לנבוע נוגדי החמצון העוצמתיים שבו (צילום: Shutterstock)

מחקרים רבים כבר הצביעו על היתרונות הנובעים משתייה מתונה של יין אדום לבריאות הלב. כעת, מחקר חדש מצא כי יין אדום לא-אלכוהולי עשוי להיות אפילו יעיל יותר מיין רגיל בהפחתת לחץ דם. 

 

מהמחקר, אותו ערכו חוקרים מאוניברסיטת ברצלונה, עולה כי ההשפעות המיטיבות של היין האדום עשויות לנבוע נוגדי החמצון העוצמתיים שבו – הפוליפנולים, ולא מהאלכוהול. למעשה, האלכוהול ביין האדום עשוי אפילו להפחית את השפעתו על לחץ הדם.

 

המחקר שפורסם בכתב העת Circulation Research נערך בקרב 67 גברים עם סוכרת או לפחות 3 גורמי סיכון למחלות לב.

 

במהלך תקופת המחקר הגברים הקפידו על תזונה דומה ושתו בכל יום כשתי כוסות יין אדום, שתי כוסות יין אדום לא אלכוהולי או שתי מנות ג'ין. כל נחקר שתה כל משקה במשך 4 שבועות ברציפות. תכולת הפוליפנולים הייתה זהה ביין האלכוהולי וביין הלא-אלכוהולי. ג'ין לא מכיל פוליפנולים.

 

החוקרים מצאו כי כאשר הגברים שתו יין עם אלכוהול, לחץ הדם שלהם ירד מעט. כאשר הם שתו ג'ין, לא היה שינוי בלחץ הדם.

 

כאשר הגברים שתו יין אדום לא אלכוהולי, לחץ הדם שלהם ירד באופן משמעותי, מספיק כדי להפחית את הסיכון שלהם למחלת לב ב-14% ולשבץ ב-20%.

 

החוקרים מצאו קשר בין רמות הפוליפנולים לבין הרמות של גז הנקרא תחמוצת החנקן (nitric oxide) בגופם של הנחקרים, שידוע כי הוא מגמיש כלי דם ומפחית את לחץ הדם.

 

 

CIRCRESAHA.112.275636Published online before print September 6, 2012

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה