סוכרת סוג-2
מנהלי קהילה
יין אדום ושיפור המצב הסוכרתי
ליין פוטנציאל בריאות טוב יותר מלתרופה אבנדיה
ייו אדום ובריאות היו משכבר נושאי אהדת הציבור, ומציאת הרסברטרול ביין היתה מפריצות הדרך בתרומתו.
כאן חקרו מדענים מוינה מסלול אפשרי נוסף להסביר את יעילותו של היין האדום בשיפור המצב הסוכרתי (סוכרת סוג 2) וזאת בדומה לתרופה אבנדיה (התרופה נאסרה לשימוש בגלל נזקים מלווים).
החוקרים בחנו את הקישור בין 10 מיני יין אדום ו- 2 יין לבן ובין הקולטן PPAR-gamma שהוא זה המגיב עם התרופה אבנדיה להורדת רמות הסוכר, והוא המנווט קליטת סוכר על ידי תאי השומן.
במימצאים נראה שיין לבן כמעט אינו מגיב עם הקולטן PPAR-gamma אבל יין אדום נקשר בקלות והשפעת חצי כוס יין אדום חזקה פי 4 מהשפעת התרופה אבנדיה (כמות יומית).
בחקר מי המגיב עם הקולטן אותרו בין השאר הפלבנואיד epicatechin gallate המצוי גם בתה ירוק ופוליפנול-חומצה אלגית הנמצא בעץ החבית בו מכינים את היינות.
חשוב לזכור שאלה מימצאים במעבדה ועדיין לא ברור כמה מהחומרים הטובים לבריאות שביין יעברו את הקליטה במעי.
Food Funct., 2011, Advance Article
תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט