מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2חדשותיותר מתוק יותר משמין

יותר מתוק יותר משמין

המלצה להמעיט בתוספי סוכר


צילום: אתר panthermedia
צילום: אתר panthermedia

 

יחד עם גורמים נוספים התומכים בהשמנה העלייה בהשמנה קשורה גם עם העליה במתוקים הנפוצים בתזונה.

 

במעקב במשך 27 שנים אחרי דפוסי צריכת הסוכר ודפוסי ההשמנה השתמשו החוקרים ממינסוטה בנתונים של 6 סקרי לב מינסוטה שכללו נתוני תזונה ונתוני גובה ומשקל. סקרים אלה נעשו בהפרשים של כחמש שנים זה מזה, מ- 1980 ועד 2009.


* תוספת רמות סוכר במזון היתה קשורה עם עליה ב- BMI (משקל חלקי גובה בריבוע) אצל גברים ונשים.
* נשים צרכו פחות סוכרים מגברים, ילדים צרכו יותר סוכר ממבוגרים.
* מ- 1980 עד 2009 עלתה צריכת הסוכר אצל הנשים מ- 10% מכלל הקלוריות ל- 13% מכלל הקלוריות אבל העליה הזאת נפסקה כבר בסביבות 2002 ומאז גם נפסקה העליה במשקל הנשים.
* אצל הגברים העליה במשקל נמשכה למרות הירידה בצריכת הסוכר בסוף תקופת המעקב.
 

המלצת האיגוד הקרדיולוגי לתוספי סוכר לתזונה היא לא לעבור יותר מ- 100 קלוריות ליום לנשים ו- 150 קלוריות לגברים.


American Heart Association's Nutrition, Physical Activity and Metabolism/Cardiovascular Disease Epidemiology and Prevention 2011 Scientific Sessions, Mar 22-25, 2011, Atlanta, GA
 

כדאי לעזוב סוכר ויפה שעה אחת קודם... 

 

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט

עלה והצלח

כל  83   המתכונים המופיעים בבלוג שלי, שמהם אני ניזון יותר מעשרים שנה, אינם מכילים ולו גרם אחד של סוכר, והקמח במשורה קמצנית, והתוצאות טובות מאוד. מומלץ.

ברוך הלוי-סגל
[email protected]
www.fatgetslim.com