מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2חדשותיותר מוצרי חלב עתירי שומן בתזונה ויותר תמותה

יותר מוצרי חלב עתירי שומן בתזונה ויותר תמותה

אוכלי ירקות, פירות ומזון לא-שמן חיים יותר


צילום: אתר סטוק פוטוז
צילום: אתר סטוק פוטוז

 

זקנים עם תזונה בריאה חיים יותר. הרבה ירקות ופירות ומעט שומן מקטינים את הסיכוי לתמותה וקשורים עם חיים ארוכים יותר בכ- 10 שנים.


בניסוי במרילנד עקבו אחרי כ- 2500 מבוגרים בני 70-79 שנים שחולקו ל- 6 קבוצות על פי סוג התזונה העיקרי שלהם.


שעור התמותה הגבוה ביותר היה שייך לקבוצה שניזונה בהרבה מוצרי חלב עתירי שומן כמו גלידה, גבינות שמנות וחלב מלא.

בין 100 משתתפים היו 12 אנשים שחיו יותר בתזונה בריאה לעומת הקבוצה הניזונה מממוצרי החלב עתירי השומן.


כל המשתתפים חולקו ל-6 הקבוצות הבאות על פי סמני תזונתם:
* מזון בריא - הרבה ירקות ופירות, דגים, עוף, מוצרי חלב דל שומן ודגנים מלאים. היו בקבוצה זאת, 374 משתתפים ומתו ב- 10 שנים 21%.
* מזון חלבי עתיר שומן, היו 332 משתתפים ומתו ב- 10 שנים 34%.
* בשר, אלכוהול וצ'יפס, היו 693 משתתפים ומתו ב- 10 שנים 31%.
* ארוחות בוקר עם דגנים, היו 386 משתתפים ומתו ב- 10 שנים 28%.
* דגנים מזוקקים, היו 458 משתתפים ומתו ב- 10 שנים 30%.
* ממתקים וקינוחים, היו 339 משתתפים ומתו 32%.


חשוב לציין שבקבוצה המזון הבריא היו גם משתתפים שחיו בריא יותר לא רק בתזונתם, כמו פחות עישון ויותר פעילות גופנית.


J Am Diet Assoc. 2011, 111(1), 84-91
 

 וגם, בקורת בניו-יורק טיימס על השתתפות הממשלה בשיווק מוצרי חלב עתירי שומן (כמו פיצה), כפי הנראה לעזור לתעשיית החלב גם במחיר פגיעה בבריאות הציבור.

 

 

תרגום ואכילה : ד"ר דינה ראלט