מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותיותר חלבון – פחות נשנושים

יותר חלבון – פחות נשנושים

נחקרים ש- 15% מהתזונה שלהם הורכבה מחלבון היו פחות רעבים ואכלו פחות חטיפים


תזונה עשירה בחלבון הביאה לירידה ברעב ובקלוריות שנצרכו (צילום: Shutterstock)
תזונה עשירה בחלבון הביאה לירידה ברעב ובקלוריות שנצרכו (צילום: Shutterstock)

 

בין אם זה מגיע מביצים, מעוף, מסויה או מגבינות - תזונה עשירה בחלבון תשביע יותר ותביא לכך שתנשנשו פחות חטיפים. חוקרים מאוניברסיטת סידני באוסטרליה מצאו כי תזונה שמכילה 15% חלבון מסייעת למניעת השמנה.

 

במסגרת המחקר שפורסם בכתב העת PLoS ONE, נבחנה בתנאי מעבדה התנהגותם של 22 גברים ונשים במשקל בריא, שהיו תחת 3 סוגי תזונה. בשלושת המצבים התזונה הייתה דומה מאוד, פרט לאחוז החלבון שהיא הכילה– 10%, 15% או 25%. כל משתתף הקפיד על כל אחד ממשטרי התזונה במשך 4 ימים. תחת כל תזונה, המשתתפים יכלו לאכול חטיפים ככל שרצו.

 

כשהמשתתפים היו תחת תזונה שהכילה 10% חלבון, הם דיווחו שהיו יותר רעבים שעתיים אחרי ארוחת הבוקר, לעומת הימים בהם אכלו תזונה שהכילה יותר חלבון. בנוסף, תחת התזונה שהכילה 10% חלבון, המשתתפים אכלו בארבעת הימים 12% יותר קלוריות לעומת הימים בהם אכלו תזונה עשירה יותר בחלבון - קלוריות שמקורן בעיקר בחטיפים שנושנשו בין הארוחות.

 

יחד עם זאת, המחקר הזה, כמו מחקרים אחרים, הראה כי כשמדובר בחלבון, כמה שיותר זה לא בהכרח יותר טוב – החוקרים לא מצאו הבדל בצריכת הקלוריות של הנחקרים כשהתזונה הכילה 15% או 25% חלבון.

 

בשלב הבא החוקרים מתכננים לערוך מחקר עם מספר גדול יותר של משתתפים, כדי לבדוק אם לאור העובדה שרמת השרירים גבוהה יותר אצל הגברים, יש הבדל בין גברים ונשים בהתנהלות עם החלבון בתזונה.

 

היחס האידיאלי בין חלבון, פחמימות ושומן בתזונה, מעסיק לא מעט חוקרים. לאחרונה פורסם מחקר שמצא כי התזונה הטובה ביותר, לפחות מבחינת הגנים שלנו, מבוססת על שליש חלבונים, שליש פחמימות ושליש שומנים.

 

 

לחישוב כמות החלבון במזונות

 

PLoS ONE, 2011, 6(10), e25929

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט

ענתושי
27/10/11 11:29

נו, הרי ידוע שפחמימות מעלות את הרצון לאכול ולכן באם יש לנו ארוחה שמורכבת מפחמימות וחלבונים מומלץ לאכול את מנת הפחמימות ראשונה ואת מנת החלבונים לאכול בסוף