מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' אהוד גרוסמן
פרופ' אהוד גרוסמן
בוגר בית הספר לרפואה בתל-אביב. לשעבר מנהל מחלקה פנימית ד' והיחידה ליתר לחץ דם במרכז הרפואי ע"ש שיבא. לשעבר מנהל האגף הפנימי במרכז הרפואי ע"ש שיבא, פרופ' מן המנין ומופקד על קתדרה ליתר לחץ דם באוניברסיטת תל אביב. לשעבר דיקאן בית ספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב כיום נשיא אוניברסיטת אריאל
פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
כמונילחץ דםחדשותיוגורט עשוי להפחית לחץ דם

יוגורט עשוי להפחית לחץ דם

מחקר מצא כי בקרב אנשים שאוכלים יוגורט באופן קבוע, השכיחות של יתר לחץ דם נמוכה יותר בהשוואה לאחרים


להכניס יוגורט לתזונה - להוציא משהו אחר (צילום: Shutterstock)
להכניס יוגורט לתזונה - להוציא משהו אחר (צילום: Shutterstock)

לאנשים שאוכלים כמות יוגורט השווה לפחות למנת יוגורט כל 3 ימים, הסבירות לפתח יתר לחץ דם נמוכה בשליש בהשוואה לאלה שלא אוכלים יוגורט בכלל. כך מצאו חוקרים מאוניברסיטת בוסטון. 

 

המחקר נערך בקרב 2,197 מבוגרים שלא היה להם לחץ דם גבוה בתחילת המחקר. במהלך תקופת המחקר שנמשכה 15 שנים, המשתתפים ענו על שאלוני תזונה בשלוש פעמים שונות והחוקרים עקבו אחר לחץ הדם שלהם.

 

במהלך תקופת המעקב, לחצי הדם עלו ו-913 מהמשתתפים פיתחו יתר לחץ דם. החוקרים מצאו שאלה שצרכו הרבה יוגורט - ש-2% בממוצע מצריכת הקלוריות היומית שלהם הגיעו מיוגורט (1/3 עד 1/2 מנת יוגורט יומית) – היו בעלי סיכון נמוך יותר לפתח יתר לחץ דם.

 

לאחר שהחוקרים לקחו בחשבון בניתוח הנתונים גורמי אורח חיים אחרים, השמנה, גורמים דמוגרפיים ושימוש בתרופות להפחתת כולסטרול, נמצא כי בהשוואה לאלה שלא אוכלים יוגורט, הסיכון של אלה שצרכו כמויות גדולות של יוגורט לפתח יתר לחץ דם היה נמוך ב-31%.

 

גם לחץ הדם הסיסטולי (הערך הגבוה בקריאת לחץ הדם) עלה קצת פחות בקבוצה שאכלה הרבה יוגורט מאשר בקרב אנשים שלא אוכלים יוגורט.

 

החוקרים שפרסמו את ממצאיהם בכנס לחקר לחץ דם של איגוד הלב האמריקאי, הסבירו כי היוגורט הוא מוצר חלב דל שומן המלא ברכיבים תזונתיים בריאים. מצאי המחקר מאוששים את התפקיד הידוע של מוצרי חלב דל שומן בהפחתת לחץ הדם.

 

מומחים מציינים כי כאשר מדובר על הוספת מזון בריא לתזונה, כדאי לחשוב על מה המזון הזה יחליף, ולא רק להוסיף אותו לתזונה הקיימת, כדי לשמור על משקל תקין.

 

 

 

14 דרכים טבעיות להפחתת לחץ דם

 

merican Heart Association’s High Blood Pressure Research 2012 Scientific Sessions; Abstract 188

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה