סוכרת סוג-2
מנהלי קהילה
יוגה עשויה להועיל לסוכרתיים
יוגה יכולה לסייע לסוכרתיים בניהול המחלה, אבל היא לא יכולה להחליף פעילות אירובית
סוכרתיים? כדאי לכם להוסיף יוגה לפעילות. מחקר חדש שנערך בהודו מצא כי בקרב חולי סוכרת סוג 2 שתרגלו יוגה במשך 3 חודשים, רמות הסוכר בדם ירדו מעט, בעוד שבקבוצת הביקורת – בה לא תרגלו יוגה - הייתה עליה ברמות הסוכר בדם.
במחקר השתתפו 123 סוכרתיים בגילאי 40-75. בנוסף על הטיפול השגרתי שקיבלו, במשך תקופת מעקב של 3 חודשים מחציתם השתתפו בשלושה שיעורי יוגה עדינה בכל שבוע. יתר המשתתפים שהיוו קבוצת ביקורת קיבלו רק את הטיפול הסטנדרטי במסגרתו בין היתר מקבלים הסבר על חשיבות הפעילות הגופנית.
תוצאות המחקר שפורסמו בכתב העת Diabetes Care הראו כי בקרב הסוכרתיים שתרגלו יוגה הייתה ירידה קלה במשקל וירידה קלה ברמות הסוכר בדם. לעומת זאת, בקבוצת הביקורת הייתה במשך תקופת המעקב עליה ברמות הסוכר בדם (רמת ה- AIC עלתה מממוצע של 8 ל- 8.5).
לפי סמנים בדם נמצא גם כי גם רמת הסטרס החימצוני – מצב בו יש יותר מידי רדיקאליים חופשיים הפוגעים בתאים בגוף - ירדה בכ- 20% אצל מתאמני היוגה. סטרס חימצוני נקשר למגוון מחלות כרוניות.
למרות שהיוגה מיטיבה עם מצבם של הסוכרתיים, חשוב להבין כי שינוי זה אינו מספיק. הממצאים לא מצביעים על כך שיוגה יכולה להחליף צורות אחרות של פעילות גופנית המומלצת לסוכרתיים כמו אימוני כוח ופעילות אירובית, אבל היא יכולה להיות תוספת מועילה.
DiabetesCare, Published online before print August 11, 2011
תרגול ועריכה: ד"ר דינה ראלט