מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הפרעות אכילה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהחדשותטסטוסטרון יכול להגן מפני הפרעות אכילה

טסטוסטרון יכול להגן מפני הפרעות אכילה

חשיפה להורמונים טרום לידה והסיכון להפרעות אכילה: השוואה בין תאומים מאותו מין או מין שונה


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

למרות שהבדלי המין הבולטים בהפרעות אכילה מיוחסים לגורמים פסיכוסוציאלים, גם גורמים ביולוגים משמעותיים.

 

חשיפה לטסטוסטרון טרום לידה נראית משמעותית בהקשר זה, עקב היותה גורמת לעלייה במסת השריר בבעלי חיים ובני אדם עם השפעה קבועה על מערכת העצבים המרכזית.


מטרת החוקרים הייתה לראות האם חשיפה לטסטוסטרון ברחם גורמת להפרעות אכילה תוך השוואה בין תאומים מאותו מין או ממין שונה.

מחקרי תאומים נחשבים טובים בהערכת חשיפה טרום לידה, מאחר ותאומה כחלק מזוג תאומים הכולל תאום חשופות לרמה גבוהה יותר של טוסטסטרון בהשוואה לתאומה מזוג תאומות.


המחקר נערך באוניברסיטת מישיגן וכלל 304 תאומות, 165 תאומים ו- 113 זוגות מעורבים. התוצאות הראו ששיעור ההפרעות האכילה היה גבוה משמעותית יותר בקבוצת התאומות ולאחר מכן בזוגות המעורבים ורק לבסוף בזוג התאומים ,מה שמעיד שחשיפה לטסטוסטרון ברחם מגינה מפני הפרעות אכילה.

 

החוקרים הסיקו שמערכת העצבים החשופה לטסטוסטרון תורמת להבדלי המין הנצפים בהקשר להפרעות אכילה.

 

Arch Gen Psychiatry. 2008, 65(3), 329-336