מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מחלות לב

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבמדריכיםטיפול תרופתי בהשמנה – מתי ולמי זה מתאים?

טיפול תרופתי בהשמנה – מתי ולמי זה מתאים?

סדרת פרקים מיוחדת של ״מישהו מטפל בך״ לרגל יום המודעות להשמנה שמתקיים החודש. ד״ר רלי רייכר, פרופ׳ מיכל לאופר פרל וד״ר ליאת ברזילי יוסף בשיחה עם ד״ר מאיה רונן


 

בשיתוף נובו נורדיסק

בשנים האחרונות חלה התקדמות משמעותית בטיפול בהשמנה, עם פיתוח גישות טיפוליות חדשניות. אבל מהם הקריטריונים לטיפול תרופתי בהשמנה ולמי הוא באמת מתאים? ד״ר רלי רייכר, רופא בכיר בשירות להשמנה ובריאטריה אנדוסקופית, מכון הגסטרו, איכילוב, מנהל מרכז ההשמנה של מחוז מרכז, מכבי שירותי בריאות, פרופ' מיכל לאופר פרל, מנהלת מרפאות הלב ומנהלת שירות אי ספיקת לב, המרכז הרפואי תל אביב ע״ש סוראסקי וד״ר ליאת ברזילי יוסף, מומחית ברפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה, מנהלת שירות השמנה במרכז רפואי מאיר, התארחו בפרק חדש של ״מישהו מטל בך״ לשיחה עם ד״ר מאיה רונן.

״הקריטריונים הרפואיים המקובלים להתחלת טיפול בהשמנה מבוססים על משקל, גובה, מדדים פיזיקליים ותחלואה נלווית להשמנה״ מסביר ד״ר רייכר. ״הבסיס לטיפול בהשמנה, מלבד התרופתי, הוא תמיכה בשינוי אורחות חיים, והטיפול התרופתי מסייע בכך ומעלה את הסיכוי להצלחה. הקריטריונים הם כבר שנים BMI 27 עם תחלואה או BMI 30 ללא תחלואה. רצוי לעשות את הטיפול עם מומחה בתחום ההשמנה שיבנה תכנית טיפולית. בהקשר של טיפול תרופתי, יש כמה התוויות נגד שחייבים לוודא שהמטופל עומד בהם. חשוב לעשות את טיפול התרופתי במסגרת המתאימה, עם ליווי מתאים״ מדגיש ד״ר רייכר.

לפי ד״ר ברזילי יוסף, ״המעקב אחר המטופל במהלך הטיפול הוא הוליסטי, אני תמיד אשאל אותו מה שלומו, איך הוא מרגישֿ, אם משהו השתנה, עושים מדידות, ותמיד אני שואלת אם יש תופעות לוואי לתרופות, צריך לפעמים לבדוק שהמינון מתאים, שהתזונה מתאימה. לפעמים צריך לבדוק שאין חסרים מטבוליים אם מישהו יורד יותר מדי במשקל, עושים מעקב אחר צפיפות עצם ומסת שריר, בדיקות מעבדה – לפני ואחרי (סוכר, שומנים, תפקודי כבד, כליות) וכמובן אני שואלת לתחושותיו של המטופל, מה החוויה שלו ומה המוטיבציה שלו לטיפול״.

״כל הטיפולים באים במעטפת שלמה, כולל תזונה ופעילות גופנית. חשוב מאד לשלב גם פעילות אירובית וגם פעילות של תנגודת. חשוב להסתכל על השמנה כמחלה, בדיוק כמו יתר לחץ דם או סוכרת, והקשר שלה למחלות לב הוא גבוה יותר אולי אפילו מכל השאר. ולכן חשוב לחנך לאורח חיים בריא״ מסבירה ד״ר לאופר פרל. ״ברור לי שהטיפול הוא כרוני, אם אני אפסיק טיפול להורדת כולסטרול הוא יעלה חזרה, כנ״ל לגבי סוכרת. וגם כאן הטיפול התרופתי בהשמנה הוא כרוני. לפעמים יש תחושה של האשמה. זה לא רק תלוי במטופל. זה תלוי בקצב מטבולי שונה לכל מטופל, השפה של חומרים שונים, של המוח, של מטבוליזם, לכן גם פה צריך עזרה מבחוץ. צריך להכיר בזה שזה מחלה כמו כל דבר אחר, ולהכיר בזה שטיפול תרופתי יכול לעזור״ מוסיפה פרופ׳ לאופר פרל.

נעשה באופן בלתי תלוי וללא השפעה על התכנים, כשירות לציבור על ידי חברת נובו נורדיסק.

המידע אינו מהווה ייעוץ רפואי.

לשאלות או מידע נוסף יש לפנות לרופא המטפל.