מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

טרשת נפוצה

מנהלי קהילה

ערן ברקוביץ
ערן ברקוביץ
פסיכולוג רפואי מומחה.
פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר יובל כרמון
רופא בכיר במחלקה הנוירולוגית ביה"ח מאיר.מנהל מרפאת טרשת נפוצה.
ד
ד"ר אסתר גנלין
רופאה בכירה במכון הנוירולוגי בביה"ח שניידר ומנהלת המרפאה הנוירואימונולוגית בו. בוגרת רפואה בטכניון בהצטיינות. בעלת תואר שני באימונולוגיה בהצטיינות יתרה (אוניברסיטת תל אביב) ותואר דוקטור בביוכימיה (הטכניון). משלבת מחקר קליני ובסיסי בתחום טרשת נפוצה בילדים. חברה בקבוצת המחקר הבין לאומית לטרשת נפוצה בילדים- International Pediatric Multiple Sclerosis Study Group (IPMSSG)

מובילי קהילה

פזית
פזית
הייתי בריאה ורופאת שיניים. כיום , חולה בטרשת נפוצה ואומנית קרמיקה, מציירת ומטפלת באמצעות אומנות. קודם כל אמא לשני ילדים נפלאים וחברה עם כמה אנשים חמים וחכמים. יש מתנה ביכולת ליצור ... זה מאפשר נתינה הלאה וידיעה שגם מי שלא מכיר אותי אישית יוכל לקבל משהו ממני שישמח ויגרום לו הנאה. זו הסיבה שאני כותבת פה. לעזור ולהשיא עצה וגם לקבל ידע ממי ששותפים לדרך הטרשים של טרשת נפוצה בדרך זו או אחרת. 
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן הוא ממיסדי חברת MS ישראל בע"מ (חל"צ) ומכהן בה, בהתנדבות, כדירקטור. חברת MS ישראל יוזמת ומנהלת מגוון רחב של פעילויות לחולים בטרשת נפוצה, תוך שהיא מעלה את המודעות הציבורית למחלה, להשלכותיה ותופעות הלוואי שלה. בהשכלתו, הוא מוסמך של הטכניון בחיפה בהנדסת מחשבים, עם התמקדות בתחום רשתות תקשורת ונתונים וכמו כן בוגר, בהצטיינות, של התוכנית לניהול עסקי בכיר של האוניברסיטה העברית בירושלים. בשנת 1990, לאחר שירות קבע בממר"מ, לביא היה ממקימי הסניף הישראלי של חברת מיקרוסופט בישראל (עובד מס. 2) והמנהל הטכני הראשון שלה. בהמשך כיהן גם כסמנכ"ל השיווק והמכירות של מיקרוסופט ישראל ללקוחות גדולים במשק הישראלי. בנוסף לפעילות ההתנדבותית ב-MS ישראל לביא מכהן מזה כ-4 שנים כחבר ועד בעמותת איגוד האינטרנט הישראלי. כמו כן, לביא הוא המקים, הבעלים והעורך הראשי של האתר www.netcheif.com - המספק ידע נרחב ביותר על תחום האינטרנט והתקשורת, תוך התמקדות בסביבה הביתית. לביא נשוי לאורלי שאובחנה כחולת טרשת נפוצה לפני כ-20 שנה, הוא מתגורר בבת-ים ואב לבן ולבת.
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
קהילת הבית לחולי טרשת נפוצה ו-CARE GIVERS הגדולה בישראל של אלפי חולים ובני משפחות, בני זוג וחברים מהמעגלים הקרובים. קהילה תומכת, המפגישה בין חולים וותיקים לחדשים, ומעניקה "במה" להעברת הסיפור האישי, באמצעות ראיונות טלוויזיה, רדיו, ותקשורת כתובה. קהילה שבה אנו מפעילים מערך של תכנים רלוונטיים המתחלפים מידי חודש, סדנאות והרצאות בלייב של אנשי מקצוע ברי סמכא ושל חולים המעניקים מהידע ומסיפורי החיים שלהם ונותנים השראה, מתוך רצון להשפיע, לחולל שינויים, לתמוך ולהנגיש מידע חיוני ומשמעותי לחולים ולסובבים אותם. המלצה נכונה, של חולה וותיק או של איש מקצוע, כאן ועכשיו, יכולה לשנות מהלך חיים של חולים אחרים! הצטרפו אלינו לקהילה חזקה ומשפיעה – הבית לחולי טרשת נפוצה - בפייסבוק
כמוניטרשת נפוצהחדשותטיפול קבוצתי מסייע לאנשים עם טרשת נפוצה

טיפול קבוצתי מסייע לאנשים עם טרשת נפוצה

טיפול קבוצתי משפר את איכות חייהם של אנשים עם טרשת נפוצה וגם חוסך בהוצאות הרפואיות למטופל


בקרב אנשים שהשתתפו בטיפולים הקבוצתיים הטרשת הנפוצה השפיעה פחות על חיי היום-יום (צילום: Shutterstock)
בקרב אנשים שהשתתפו בטיפולים הקבוצתיים הטרשת הנפוצה השפיעה פחות על חיי היום-יום (צילום: Shutterstock)

 

מתן האפשרות לסובלים מטרשת נפוצה לקבל תמיכה רגשית במסגרת של טיפול קבוצתי, עשויה לשפר את איכות חייהם ולחסוך כסף לשירותי הבריאות הלאומיים. כך מצאו חוקרים מאוניברסיטת נוטינגהם.

 

"הממצאים מאוד מעודדים מכיוון שיש אנשים רבים עם טרשת נפוצה שסובלים מדיכאון וחרדה" אומרת החוקרת פרופ' נדיה לינקולן "חשוב להכיר באפקט הפסיכולוגי בטרשת נפוצה כי הוא עלול להיות בעל השפעה הרסנית על חיי האנשים".

 

מחקרים קודמים הראו כי דיכאון בטרשת נפוצה יכול להוביל לכך שמטופלים יפסיקו לקחת את התרופות ולפגוע באיכות החיים. מחקרים נוספים הראו כי אנשים עם טרשת נפוצה הסובלים מדיכאון או חרדה מעדיפים שלא לקחת תרופות אנטי-דיכאוניות ומומחים ממליצים שטיפול פסיכולוגי יוצע כאלטרנטיבה.

 

במחקר הנוכחי התבקשו הנבדקים למלא שאלונים בהם תיארו איך הטרשת הנפוצה משפיעה על חייהם ובאיזו מידה הם חשים שליטה. לאחר מכן חולקו המשתתפים לשתי קבוצות. הקבוצה הראשונה קיבלה טיפול רגיל לטרשת נפוצה וחבריה הוצבו ברשימת המתנה לקבלת טיפול קבוצתי בסוף המחקר.

 

הקבוצה השנייה הוזמנה להשתתף בסדרה של שישה טיפולים קבוצתיים באורך שעתיים, בהם השתתפו עד 8 מטופלים. כל פגישה התמקדה בנושא אחר, כמו דאגות, עצבות או יחסים. בפגישה בוצעו תרגילים מעשיים, נלמדו אסטרטגיות להתמודדות עם בעיות רגשיות ונוהל דיון קבוצתי. כל הפגישות הסתיימו בתרגילי הרפיה וחברי הקבוצה קיבלו "שיעורי בית" כדי לתרגל את בין הפגישות את אסטרטגיות ההתמודדות שנלמדו.

 

כדי להעריך את יעילות המפגשים, נשלחו שאלונים לנבדקים בסיום המפגשים וגם לאחר 4 ו- 8 חודשים לאחר מכן. התוצאות הושוו לאלו שלא השתתפו בטיפולים הקבוצתיים.

 

הנתונים הראו שבקרב אלו שהשתתפו בטיפולים הקבוצתיים היו פחות בעיות הקשורות לחרדה ודיכאון, ההשפעה של הטרשת הנפוצה על חיי היום-יום שלהם הייתה פחותה ואיכות החיים שלהם השתפרה. החוקרים מצאו גם שבעקבות הטיפול הקבוצתי היה חיסכון כלכלי לשירותי הבריאות הלאומיים בבריטניה (NHS) של כ- 500 פאונד למטופל, מכיוון שהמטופלים נזקקו לפחות בדיקות וטיפולים.

 

החוקרים מתכננים כעת מחקר גדול יותר בנושא, כדי לקבוע אם צריך לכלול טיפול פסיכולוגי בשירותי הבריאות שמקבלים אנשים עם טרשת נפוצה במסגרת סל שירותי הבריאות שמספק ה- NHS.
 

 

לקבלת מידע על טיפולים קבוצתיים לאנשים עם טרשת נפוצה בישראל לחצו כאן

 

מקור: אתר אוניברסיטת נוטינגהם 

 
תרגום ועריכה: ערן ברקוביץ'.

אילנית
02/07/11 23:27

דר' פולק ואנוכי מעבירים קבוצה דומה במרכז לטרשת, בתל השומר.
המפגשים נערכים אחת לשבוע-שבועיים, ובסך הכל מתקיימות 6 פגישות.

כיף לדעת שיש כעת גם ביסוס מחקרי לקיום הקבוצה.

אילנית
מרפאה בעיסוק
המרכז לטרשת

כל יום אפשר לשאול ולהיעזר דרך כל מה שקיים באתר, החל מהפורום ועד הקבוצות והכתבות. לכל דבר וכל נושא.

מה עם קבוצה סגורה בכמוני?

ערן-ברקוביץ
27/06/11 13:23

האמת היא שאני עובד על זה כבר כמה זמן, אך מסתבר שזה לא פשוט. ישנם כל מיני נושאים בירוקרטיים שלא חשבתי שיהוו מכשול כה גדול: פיקוח, אחריות, מקום, תקציב, שעות, אישורים. בינתיים התכנון הוא שבשיפוץ הבניין בשיבא (כרגע בעיצומו) יהיה מקום מיוחד לניהול קבוצות.
קבוצה היא דבר נהדר, עם כל כך הרבה יתרונות גם למערכת וגם למטופלים - אני מקווה שזה ייצא לפועל בקרוב.
בינתיים יש את הקבוצות של האגודה, שרצות הרבה שנים עם ניסיון רב ומוצלח.

תודה על העידוד

אתי1
27/06/11 13:08

ערן שלום,

אני בטוחה שטיפול קבוצתי, יכול מאד לעזור...
בוא נקים קבוצה במרכז בשיבא...ותעשה עליה מחקר..... מרים את הכפפה?????

בברכה,
אתי