אוסטאופורוזיס
מנהלי קהילה
טיפול פומי באוסטיאופורוזיס לא מהווה סיכון לנמק בלסת
מחקר מצא כי בניגוד למה שחשבו, טיפול בביספוספונטים דרך הפה לא מעלה סיכון לנמק בלסת
הנושא של סיבוכים בעקבות טיפולים כירורגיים בפה בחולים המטופלים בתרופות ממשפחת הביספוספונטים בשל אוסטיאופורוזיס מדאיג בשנים האחרונות רופאים ומטופלים כאחד.
תופעה של נמק בעצם הלסת היא נדירה ביותר, ולפי הניסיון הפרקטי הסיכון לתופעה זו גבוה יותר בחולים המטופלים בביספוספונטים, בעיקר במתן תוך ורידי. יחד עם זאת דווח על מקרים של נמק בלסת גם בחולים שנטלו ביספוספונטים דרך הפה, וגם- באנשים שלא טופלו בביספוספונטים. השכיחות של התופעה אינה ידועה.
בכנס של רופאים וחוקרים העוסקים ברפואת הפה שנערך בחודש שעבר בסן-דייגו הוצגו נתונים חשובים ומשמחים בנושא. ד"ר ג'פקוט מאוניברסיטת פנסילבניה ערך שלושה מחקרים בנושא בהם השתתפו סך הכל 516 חולים. החולים נטלו ביספוספונטים פומיים (פוסלאן או אקטונל) במשך שנתיים. 130 מהם הזדקקו להשתלת שיניים ול- 386 הייתה דלקת בחניכיים. החולים נבדקו כל שישה חודשים. תופעת נמק בלסת לא נצפתה באף חולה, בין אם טופל בביספוספונטים או באם לא.
כדי ללמוד עוד על הנושא, החוקרים פנו לנתונים מהשנים 2000 עד 2006 על 55 מיליון איש. מהנתונים נובע שטיפול בביספוספונטים פומיים לא מעלה סיכון לנמק בלסת.
לדעת חוקר אחר, ד"ר סובר מניאן מניו ג'רזי, שכיחות נמק בלסת בחולים המטופלים בביספוספונטים פומיים היא כ- 0.04%.
International Association of Dental Research (IADR) 89th General Session and Exhibition: Abstract 890. Presented March 17, 2011