מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

טרשת נפוצה

מנהלי קהילה

ערן ברקוביץ
ערן ברקוביץ
פסיכולוג רפואי מומחה.
פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר יובל כרמון
רופא בכיר במחלקה הנוירולוגית ביה"ח מאיר.מנהל מרפאת טרשת נפוצה.
ד
ד"ר אסתר גנלין
רופאה בכירה במכון הנוירולוגי בביה"ח שניידר ומנהלת המרפאה הנוירואימונולוגית בו. בוגרת רפואה בטכניון בהצטיינות. בעלת תואר שני באימונולוגיה בהצטיינות יתרה (אוניברסיטת תל אביב) ותואר דוקטור בביוכימיה (הטכניון). משלבת מחקר קליני ובסיסי בתחום טרשת נפוצה בילדים. חברה בקבוצת המחקר הבין לאומית לטרשת נפוצה בילדים- International Pediatric Multiple Sclerosis Study Group (IPMSSG)

מובילי קהילה

פזית
פזית
הייתי בריאה ורופאת שיניים. כיום , חולה בטרשת נפוצה ואומנית קרמיקה, מציירת ומטפלת באמצעות אומנות. קודם כל אמא לשני ילדים נפלאים וחברה עם כמה אנשים חמים וחכמים. יש מתנה ביכולת ליצור ... זה מאפשר נתינה הלאה וידיעה שגם מי שלא מכיר אותי אישית יוכל לקבל משהו ממני שישמח ויגרום לו הנאה. זו הסיבה שאני כותבת פה. לעזור ולהשיא עצה וגם לקבל ידע ממי ששותפים לדרך הטרשים של טרשת נפוצה בדרך זו או אחרת. 
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן הוא ממיסדי חברת MS ישראל בע"מ (חל"צ) ומכהן בה, בהתנדבות, כדירקטור. חברת MS ישראל יוזמת ומנהלת מגוון רחב של פעילויות לחולים בטרשת נפוצה, תוך שהיא מעלה את המודעות הציבורית למחלה, להשלכותיה ותופעות הלוואי שלה. בהשכלתו, הוא מוסמך של הטכניון בחיפה בהנדסת מחשבים, עם התמקדות בתחום רשתות תקשורת ונתונים וכמו כן בוגר, בהצטיינות, של התוכנית לניהול עסקי בכיר של האוניברסיטה העברית בירושלים. בשנת 1990, לאחר שירות קבע בממר"מ, לביא היה ממקימי הסניף הישראלי של חברת מיקרוסופט בישראל (עובד מס. 2) והמנהל הטכני הראשון שלה. בהמשך כיהן גם כסמנכ"ל השיווק והמכירות של מיקרוסופט ישראל ללקוחות גדולים במשק הישראלי. בנוסף לפעילות ההתנדבותית ב-MS ישראל לביא מכהן מזה כ-4 שנים כחבר ועד בעמותת איגוד האינטרנט הישראלי. כמו כן, לביא הוא המקים, הבעלים והעורך הראשי של האתר www.netcheif.com - המספק ידע נרחב ביותר על תחום האינטרנט והתקשורת, תוך התמקדות בסביבה הביתית. לביא נשוי לאורלי שאובחנה כחולת טרשת נפוצה לפני כ-20 שנה, הוא מתגורר בבת-ים ואב לבן ולבת.
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
קהילת הבית לחולי טרשת נפוצה ו-CARE GIVERS הגדולה בישראל של אלפי חולים ובני משפחות, בני זוג וחברים מהמעגלים הקרובים. קהילה תומכת, המפגישה בין חולים וותיקים לחדשים, ומעניקה "במה" להעברת הסיפור האישי, באמצעות ראיונות טלוויזיה, רדיו, ותקשורת כתובה. קהילה שבה אנו מפעילים מערך של תכנים רלוונטיים המתחלפים מידי חודש, סדנאות והרצאות בלייב של אנשי מקצוע ברי סמכא ושל חולים המעניקים מהידע ומסיפורי החיים שלהם ונותנים השראה, מתוך רצון להשפיע, לחולל שינויים, לתמוך ולהנגיש מידע חיוני ומשמעותי לחולים ולסובבים אותם. המלצה נכונה, של חולה וותיק או של איש מקצוע, כאן ועכשיו, יכולה לשנות מהלך חיים של חולים אחרים! הצטרפו אלינו לקהילה חזקה ומשפיעה – הבית לחולי טרשת נפוצה - בפייסבוק
כמוניטרשת נפוצהחדשותטיפול משולב לטרשת נפוצה

טיפול משולב לטרשת נפוצה

ניסוי שבחן את שילוב התרופות קופקסון ואבונקס יחד מצא שהשילוב אינו יעיל יותר מכל אחת מהתרופות בנפרד


נראה שאין יתרון משמעותי לטיפול המשולב (צילום: Shutterstock)
נראה שאין יתרון משמעותי לטיפול המשולב (צילום: Shutterstock)

 

תוצאות ראשוניות של מחקר חדש מראות כי שילוב של התרופות קופקסון והאבונקס אינו יעיל יותר ממתן אחת התרופות בלבד לטיפול בטרשת נפוצה. 

 

התרופות קופקסון ואבונקס, לטיפול בטרשת נפוצה, קיימות מזה זמן רב. דרך פעולתן שונה האחת מן השנייה ולכן עלתה השאלה - האם השילוב שלהן יעיל במיוחד. ניסוי שכזה לא נערך בעבר בשל המגבלה הכלכלית של מימון שתי התרופות יחדיו. אך כעת, בתמיכת חברות התרופות שהעניקו בחינם את הזריקות לטובת הניסוי ומימון ארגון הבריאות העולמי, הוצגו תוצאות ניסוי ה- CombiRx בכנס האקדמיה הנוירולוגיה האמריקאית לשנת 2012.


גיוס הנבדקים לניסוי החל ב- 2005 וב- 2009. 1,008 הנחקרים חולקו לארבע קבוצות ניסוי: הטיפול המשולב, קופקסון, אבונקס או פלצבו. כל הנבדקים היו מאובחנים חדשים שלא קיבלו תרופה אחרת טרם הניסוי.


התוצאות הראו שלטיפול המשולב היה יתרון בהפחתת נגעים פעילים חדשים וסך נפח הנגעים במוח בעקבות מחלת הטרשת הנפוצה. עם זאת, הטיפול המשולב כשל מלהראות יתרון, בהשוואה לכל אחד מהטיפולים הבודדים, בשאר המדידות שנלקחו מסריקות ה- MRI שעברו הנבדקים, כמו אטרופיה (התנוונות) מוחית, נפח החומר האפור והלבן במוח, כמות הנגעים הכוללת, נגעים שעוברים האדרה וכדומה. כך שהמסקנה על-פי הנתונים הללו היא שאין לטיפול המשולב יתרון מובהק על הטיפולים הבודדים.


המחקר עדיין לא הסתיים ואלו רק תוצאות ראשוניות. יש עוד מגוון מדדים קליניים שצריכים להתפרסם בעתיד שאולי יצביעו על יתרון לטיפול המשולב. עוד יש לציין שהניסוי נערך בקרב מטופלים חדשים לאורך 3 שנים ואין לדעת כיצד ישפיע הטיפול לאורך זמן רב יותר או בקרב אוכלוסיה אחרת של מטופלים.

 

 

American Academy of Neurology: Abstract PL02.003