מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא מילא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה והיה חבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותטיפול חדשני בספסטיות אצל נפגעי חוט שדרה

טיפול חדשני בספסטיות אצל נפגעי חוט שדרה

כאשר ספסטיות מופיעה בעוצמה היא עלולה להכשיל ולמנוע השגת מטרות שיקומיות


חברה אמריקאית בשם XenoPort דיווחה על תוצאות חיוביות בשלב מקדים של הניסוי, שמבוסס על תרופה Arbaclofen Placarbil-AP ,הידועה גם בשם XP19986. התרופה נועדה לטיפול בספסטיות אצל נפגעי חוט השדרה (נח"ש) ואוכלוסיות אחרות כגון חולי טרשת נפוצה ואנשים לאחר שבץ מוחי. המגבלות העיקריות של הטיפולים הקיימים לספסטיות הן משך פעולה קצר ותופעות לוואי של מערכת עצבים מרכזית. בניסוי הנוכחי השתתפו 37 נח"ש C5-D12 אשר קיבלו מינונים של 20-30mg פעמיים ביום. התוצאות הראו שיפור משמעותי בספסטיות בהשוואה לתרופת פלצבו שניתנה באותו ניסוי. כמו כן, לא נצפו תופעות לוואי משמעותיות במהלך הניסוי. תופעות לוואי שדווחו במהלך נטילת AP היו זיהומים בדרכי השתן, כאבים בגפיים ונדודי שינה ושיעורן היה גבוה יותר בזמן נטילת AP לעומת תרופת הפלצבו.
עוד מידע על הניסוי

למידע נוסף על הטיפול בנפגעי חוט שדרה

תרגום ועריכה: אנה רייזמן