מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אוסטאופורוזיס

מנהלי קהילה

פרופ' צופיה איש-שלום
פרופ' צופיה איש-שלום
חברה במועצה לבריאות האישה, פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון (עד שנת 2014 )  הייתה בין הראשונים, בהערכת הטיפול האנבולי באוסטיאופורוזיס (הורמון פאראתירואיד רקומביננטי, ופרגמנט של הורמון זה). כמו כן בצעה מחקרים רבים בתחום האבחון והטיפול באוסטיאופורוזיס. השתתפה בכתיבת קווים מנחים לטיפול באוסטיאופורוזיס, לטיפול בהורמון גדילה במבוגרים, ולטיפול בסרטן בלוטת התריס בישראל. כתבה מספר פרקים בספרים מקצועיים ועשרות מאמרים מדעיים, בתחום אוסטיאופורוזיס ומחלות עצם. מקבלת מטופלים במרפאתה בבית חולים אלישע, חיפה כמו כן נותנת ייעוציים פרטיים מרחוק בזום או בווטסאפ וידאו. לתיאום תור במרפאה ניתן להתקשר ל-3873*, זימון תור ליעוץ מרחוק ניתן לבצע באמצעות אתר בית חולים אלישע .
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
כמוניאוסטאופורוזיסחדשותטיפול בתרגילים מבוססי מוזיקה עוזר להפחית נפילות בקשישים

טיפול בתרגילים מבוססי מוזיקה עוזר להפחית נפילות בקשישים

תרגילים משולבים המבוססים על תנועה ומוזיקה מורידם סיכון לנפילות


צילום: אתר panthermedia
צילום: אתר panthermedia

חוקרים משבדיה מדווחים כי תרגילים המשלבים מוזיקה ותנועות ריתמיות עשויים לסייע בהפחתת הסיכון לנפילות בקשישים בסיכון מוגבר. החוקרים מצאו כי סוג מסוים של הדרכת מוזיקה/תנועה, המוכרת כגישת דלקרוז מביאה לשיפור שיווי המשקל ויכולת ההליכה בקשישים עם הפרעות ביציבה או היסטוריה של נפילות.

יתרה מזאת, השיפור תורגם לירידה בשיעור הנפילות במהלך סדרת המפגשים שנערכה במהלך שישה חודשים.

 

לאור זאת, החוקרים מסכמים וכתבים כי תרגילים אלו, וייתכן כי גם צורות אחרות של תנועה המבוססת על מוזיקה, עשויים לסייע לקשישים עם הפרעות בשיווי משקל וביציבה.

 

ריתמיקה בגישת דלקרוז פותחה בשנים המוקדמות של המאה העשרים כדרך להבין טוב יותר את המוזיקה דרך תנועה. ישנם קורסים המלמדים את הגישה ברחבי העולם.

הקורס כולל לרוב מוזיקת פסנתר, כאשר המשתתפים מתאימים את תנועות הגוף שלהם לשינויים במוזיקה. במחקר הנוכחי, הקורס נפתח באופן פשוט – המשתתפים הלכו בהתאם למוזיקה – לאחר מכן הפך מאתגר יותר עם הזמן. מעבר לעבודת הרגליים, המשתתפים לעיתים נדרשו לבצע תנועות של פלג הגוף העליון או לעבוד עם פריטים מסוימים, דוגמת כלי הקשה או כדור, תוך כדי תנועה.

ביצוע מספר פעולות במקביל עשוי לסייע בשיפור היציבה ושיווי המשקל של המשתתפים ולהפחית את הסיכון לנפילות.

 

מדגם המחקר כלל 134 משתתפים, שחולקו לשתי קבוצות: בקבוצה אחת נערכו תרגילי דלקרוז בתדירות של שעה בשבוע, למשך שישה חודשים; ובקבוצת התערבות-מאוחרת, במשך ששת החודשים הראשונים של המחקר המשתתפים המשיכו בפעילות הרגילה שלהם, ולאחר מכן החלו בתרגילי דלקרוז במשך שישה חודשים.

לאחר 6 החודשים הראשונים, בקבוצת תרגילי דלקרוז חל שיפור גדול יותר בבדיקות להערכת שיווי המשקל וההליכה, בהשוואה לקבוצת ההתערבות המאוחרת. כמו כן, בקבוצה זו הסיכון לנפילות היה נמוך במחצית; תועדו 24 אירועי נפילה בקבוצת ההתערבות (0.7 נפילות לאדם בשנה) לעומת 54 בקבוצת ההתערבות המאוחרת (1.6 נפילות לאדם בשנה).

במהלך המחצית השנייה של המחקר, בקרב המשתתפים בקבוצת ההתערבות המאוחרת תועדה ירידה דומה בסיכון לנפילות, בהשוואה לסיכון שלהם במהלך 6 החודשים הראשונים.

 

באשר להשפעות ארוכות הטווח, בקרב משתתפים שלקחו חלק בקורסים במחצית הראשונה של המחקר תועד שיפור בשיווי המשקל וביכולת ההליכה שישה חודשים לאחר תום הקורס.

החוקרים סבורים כי לאור הממצאים עולה האפשרות כי ריקוד חברתי ופעילויות חברתיות אחרות הדורשות שיווי משקל והתאמה מתמשכת לסביבה – דוגמת ניסיון לשמור על קצב המוזיקה – עשויות להועיל למבוגרים.
 

החדשה פורסמה באתר E-med

Arch Intern Med. Published online November 22, 2010