מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא מילא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה והיה חבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותטיפול בתאי גזע נתן תקווה לנפגעת חוט שדרה

טיפול בתאי גזע נתן תקווה לנפגעת חוט שדרה

השתלה מוצלחת של תאי גזע לנפגעת חוט שדרה


תאי גזע לפגיעות חוט שדרה
תאי גזע לפגיעות חוט שדרה

חיוך ענק נראה על פניה של מרגרט אדבני כשהיא עושה צעדים ראשונים תוך שהיא נתמכת בבעלה ונעזרת בקביים.

 

"חיכיתי ליום הזה 6 שנים",אומרת תושבת קרצ'י לאחר שהייתה משותקת מצווארה מטה לאחר נפילה שגרמה לפגיעה קשה בחוט השדרה.

 

טיפול ותהליך השיקום שעברה במרכז שיקום בטורונטו לא הניבו פירות ולא שיפרו את מצבה התיפקודי של מרגרט באופן משמעותי. בעלה החליט להביא את מרגרט ל-NeuroGen Brain and Spine Institute בבומביי לטיפול בתאי גזע. במהלך התהליך, תאי הגזע הוצאו מעצם הירך של מרגרט והוזרקו לתוך נוזל חוט השדרה שלה לפני 3 שבועות ב-Chembur centre, בומביי.

 

הזוג ידע כי קיבלו החלטה נכונה ברגע שמרגרט הרגישה את ידו של הרופא המטפל כאשר זה הניח אותה על ידה. "לא הרגשתי את היד שלי שנים", סיפרה בהתרגשות מרגרט. מרגרט היא אחת מרבים אשר רואים בטיפול בתאי גזע תשובה למחלות ומצבים רבים חשוכי מרפא, ביניהם גם פגיעות חוט שדרה וטרשת נפוצה.

 

רשימת המתנה של בית חולים Sion במומביי אשר מציע את הטיפול בתאי גזע בחינם עומדת כיום על 200 אנשים והיא כוללת שמות רבים מארה"ב ואנגליה. עובדה זו מרמזת על צמיחתה וגדילתה של הודו בתחום של ריפוי פגיעות חוט שדרה.

"אנחנו עומדים כיום על 15-20 בירורים של אנשים בנושא ההשתלה לעומת 10 באוקטובר 2008" ,אומר ד"ר אלוק שארמה, מנהל בית חולים Sion.

 

למרות מחסור במחקרים מקיפים בנושא יעילות הטיפול בתאי גזע, אנשים רבים ממתינים כדי לקבל את הטיפול. מרגרט אדבני מתכננת לחזור במומביי בפברואר 2010 לטיפול שני בתאי גזע. "הפעם אני מקווה לבוא לפה על הרגליים ולא בכסא גלגלים".

 

מתוך-Top News

 

תרגום ועריכה: אנה רייזמן