מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הפרעות אכילה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהחדשותטיפול בהפרעות אכילה באמצעות הודעות טקסט (SMS)

טיפול בהפרעות אכילה באמצעות הודעות טקסט (SMS)

חוקרים מצפון קרוליינה בחנו יעילות טיפול בתסמיני בולמיה באמצעות הודעות טקסט, כחלק מטיפול התנהגותי-קוגניטיבי.


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

במחקר מאוניברסיטת צפון קרוליינה בדקו החוקרים את יעילות השימוש בהודעות טקסט אישיות (SMS) במעקב אחרי תסמיני בולמיה כחלק מטיפול התנהגותי- קוגנטיבי. במסגרת המחקר טופלו 31 נשים לאורך תקופה של 12 שבועות בקבוצת טיפול התנהגותית- קוגנטיבית ולאחר מכן נערך מעקב של 12 שבועות. הנבדקות נדרשו לדווח באמצעות הודעות טקסט (SMS) על אירועי אכילה התקפית (בולמוסים)  והקאות כמו גם לדרג את מידת הדחף שלהם לביצוע סימפטומים  אלו. בתגובה לדיווחי טקסט הנבדקות קיבלו  מענה טקסטואלי אוטומטי. תוצאות המחקר הראו ש 87% מהנבדקות התמידו בשימוש במערכת המעקב ותיארו שיפור במצבם. כמו כן מספר אירועי האכילה ההתקפית וההקאות כמו גם תסמיני דיכאון, הפרעות אכילה ואכילה לילית פחתו משמעותית לאחר הטיפול ובמשך תקופת המעקב. החוקרים הסיקו שבהתחשב בנפיצות השימוש בפלאפון והודעות טקסט, ניתן לנצל כלי זה לטיפול ומעקב עצמי ולעודד התמדה ומחויבות מצד המטופלים עם הפרעות אכילה.

 


Int J Eat Disord, 2009, Aug 28, Epub ahead of print 

 

גם לסובלים מהשמנת יתר עזרו הודעות SMS תומכות.