מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הפרעות אכילה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהחדשותטבע משפר תחושת חיות

טבע משפר תחושת חיות

20 דקות יומיות באוויר הפתוח מביאות ליותר תחושת חיות ועלייה משמעותית ברמות האנרגיה


החיבור בין גוף האדם ועולם הטבע גורם לנו להרגיש
החיבור בין גוף האדם ועולם הטבע גורם לנו להרגיש "יותר חיים" (צילום: אתר סטוק פוטוז)

 

מרגישים תשושים? אולי כדאי שתצאו מהבניין אל הטבע. מחקר חדש מצא כי אפילו ללא ביצוע כל פעילות גופנית, אנשים נהיים אנרגטיים יותר באוויר הפתוח. לדברי החוקרים החיבור בין גוף האדם ועולם הטבע גורם לנו להרגיש "יותר חיים".

 

צוות פסיכולוגים ביצע חמישה ניסויים על 537 סטודנטים מאוניברסיטת רוצ'סטר שבארצות הברית. בניסוי אחד החוקרים הובילו את המשתתפים לטיול של 15 דקות במסדרונות פנימיים או לצד שביל עם נהר ועצים. בניסוי אחר הסטודנטים ראו צילומי נוף של בניינים או  שטחים ירוקים. בניסוי השלישי נדרשו הסטודנטים לדמיין את עצמם במגוון סיטואציות- פעילות ולא פעילות, בפנים ובחוץ, עם אנשים אחרים ובלעדיהם. בניסויים האחרים החוקרים עקבו אחר מצב הרוח ורמות האנרגיה של המתנדבים. הסטודנטים תיעדו את הפעילות הגופנית שביצעו, את האינטראקציות החברתיות, הזמן שבילו בחוץ, והחשיפה שלהם לטבע (גם אם מדובר בצמחים במשרד או חלונות עם נוף לטבע).

 

התוצאות שפורסמו בכתב העת Journal of Environmental Psychology הראו עלייה משמעותית בתחושת החיות לאחר 20 דקות בטבע. עוד נצפה כי המתנדבים חשו אנרגטיים יותר רק על ידי כך שדמיינו את עצמם באוויר הצח.

 

מחקרים רבים הצביעו על קשר בין זמן בטבע לבריאות נפשית טובה יותר ולעלייה באנרגיות. אבל, סדרת הניסויים הנוכחית הראתה כי השיפור שהגיע מהזמן שמבלים בטבע היה משמעותי, גם לאחר שנוטרלו גורמים שלפעמים נקשרים עם בילוי בטבע כמו התערות עם אנשים אחרים או פעילות גופנית. המסקנה היא שלטבע יש אפקט מעורר בפני עצמו.

 

היתרונות הם גם בריאותיים. החוקרים מסבירים כי אנשים עם תחושת חיות גבוהה יותר הם לא רק בעלי יותר אנרגיה לעשות דברים, הם גם פחות נוטים למחלות גופניות ומחלות נפש.

 

החוקרים אומרים כי טבע הוא הדלק של הנשמה. לדבריהם, לעיתים קרובות אנו מרגישים מרוקנים ומותשים אנחנו פונים לכוס קפה, אבל המחקר מציע דרך טובה יותר כדי להטען באנרגיות, והיא להתחבר עם הטבע. "אנחנו פורחים בטבע, ולכן קריטי שהוא יהווה חלק גדול יותר בחיים שלנו, במיוחד כשאנחנו חיים ועובדים בסביבה בנויה" הם מסכמים.

 


 Journal of Environmental Psychology volume 30, Issue 2 June 2010, Pages 159-168

 

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה