כאב
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
טאי-צ'י: טיפול יעיל לפיברומיאלגיה
מחקר: סימפטומים של פיברומיאלגיה השתפרו באופן משמעותי לאחר 12 שבועות של טאי-צ'י
התנועות האיטיות והזורמות של הטאי-צ'י טובות יותר להפחתת כאב וסימפטומים אחרים של פיברומיאלגיה מאשר מתיחות קונוונציונאלית. כך עולה ממחקר חדש שפורסם בכתב העת היוקרתי New England Journal of Medicine.
במחקר השתתפו 66 מטופלי פיברומיאלגיה. מחציתם עברו שיעורי טאי-צ'י של 60 דקות פעמיים בשבוע וקיבלו DVD כדי להתאמן בבית 20 דקות ביום. היתר עברו הרצאות חינוך לבריאות פיזית ונפשית ותרגילי מתיחות הדומים למתיחות שעושים בבוקר (לא מדובר בהתעמלות אמיתית).
שיפור במצבם של המתנדבים נצפה במשך שלושה חודשים בלבד בהם עברו שיעורים של אומנות הלחימה טאי-צ'י. החוקרים מדווחים כי מלבד השיפור בכאב היה גם שיפור בדיכאון ממנו סבלו רבים מהמתנדבים ושיפור באיכות החיים. בהשוואה למטופלים בקבוצת המתיחות, אלה שהתאמנו בטאי-צ'י דיווחו כי המחלה הרבה פחות חמורה אצלם. על פי החוקרים הם גם ישנו יותר טוב, הרגישו טוב יותר, חוו פחות כאב, יותר אנרגיה והיו בעלי בריאות פיזית ונפשית טובה יותר. שליש מהמתנדבים בקבוצת הטאי-צ'י הפסיקו לקחת תרופות בהשוואה לשישית בקבוצת המתיחות.
החוקרים מדדו את ההבדל אצל המטופלים בין היתר באמצעות סרגל שמדרג תסמיני פיברומיאלגיה מ- 1 עד 100. הציונים של המתנדבים בקבוצת הטאי-צ'י השתפרו ב- 28 נקודות בממוצע, בהשוואה ל- 9 נקודות שיפור בקבוצת המתיחות.
החוקרים מוסיפים כי הם ראו תוצאות טובות יותר בקרב מטופלי פיברומיאלגיה מאשר תוצאות שדווחו בניסויים קליניים עם תרופות לטיפול בפיברומיאלגיה. יחד עם זאת, זה לא עבד בשביל כולם. 10-20 אחוז מהמטופלים שבאופן רנדומאלי צורפו לקבוצה שעברה את שיעורי הטאי- צ'י לא הרגישו שאומנות הלחימה עזרה להם.
כעת נדרשים מחקרים נוספים, גדולים יותר, שינסו להשוות את יעילות הטאי-צ'י מול צורות אחרות של פעילות גופנית כגון יוגה.
תרגום ועריכה: אלה הר-נוי