מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2חדשותחשוב לבריאות להשרות אורז חום

חשוב לבריאות להשרות אורז חום

אורז חום מיטיב עם חולי סוכרת ועם בעלי לחץ דם גבוה


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

 

עכשו יודעים למה חשוב להקפיד להשרות את האורז המלא הרבה זמן. בין השאר זה מייטיב עם מפגעי סוכרת.

 

חוקרים מג'ורג'יה מצאו שהתרכבת ASG (acylated steryl glucosides) המופיעה באורז לאחר השריה במשך לילה והעוזרת לו לצמוח, מפחיתה את נזקי כלי הדם והעצבים הנובעים מסוכרת. נראה שכשמאפשרים לאורז להתחיל את תהליכי הנביטה שלו, מתחילים חלק מהמרכיבים להיטיב אצל חולי הסוכרת ולהוריד את רמות הסוכר שלהם.  החוקרים מג'ורג'יה הראו שה- ASG מאזן את רמות הסוכר ועוזר לאנזימים נוספים הפגועים אצל חולי הסוכרת. אחרי הרבה אכזבות ממיגוון תרופות, מתרבים המחקרים העוקבים אחרי הדרכים הטבעיות לריפוי ואין כמו הנבטים המכילים את הפוטנציאל הגלום לצמיחה מלאה.

 

המבדקים במחקר זה נעשו במודל חיות החולות בסוכרת נעורים, עם שתי רמות סוכר בדם. החיות קיבלו לאכול תזונה עם אורז לבן, אורז חום מלא או אורז חום שהושרה קודם 24 שעות. בניגוד לאורז הלבן, לאורז המלא יש עדיין פעילות של הנבט המופעלת עם ההשריה וקל היה לראות את השפעת ה- ASG שהושרה. למשל, אחד האנזימים שפעילותו יורדת אצל חולי סוכרת והמלווה נזקי עצבים בסוכרת הוא ה-  ATPase, כשמשרים את האורז החום פעילותו משוחזרת. פעילות אחרת מפחיתה סטרסס חימצון ותלווה לפיכך בעליה של רמות הכולסטרול "הטוב" (HDL) ואחרת קשורה עם עליה ברמות הנוירוטרנסמיטור GABA שבין השאר ידוע ביעילותו בהורדת רמות לחץ דם גבוה. יחד עם הויטמינים והמינרלים שבאורז החום, ויחד עם הסיבים שבו, נראה שיש הרבה סיבות מיטיבות להוספה של תבשיל אורז חום מושרה לתזונה.   

J Lipid Res. 2008, 49(10):2188-96

 

במחקר שנעשה ב"אסף הרופא" נמצא כי אצל 60 אחוז מהמשתתפים בסדנת דיאטת אורז מלא נראתה ירידה משמעותית בלחץ הדם הגבוה שלהם.