מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותחצי מהצלחת ירקות ופירות

חצי מהצלחת ירקות ופירות

הנחיות תזונה 2010 בארה"ב למניעת השמנה וחולי


צילום: אתר סטוק פוטוז
צילום: אתר סטוק פוטוז

 

השבוע עודכנו הוראות התזונה (2010 Dietary Guidelines for Americans) מטעם משרד החקלאות ומשרד הבריאות האמריקאי, הן  עודכנו פעם קודמת לפני 5 שנים.


המטרה - שיפור הבריאות, הפחתת מחלות כרוניות, הפחתת השמנה ושיפור הפעילות הגופנית.


בגלל שכשליש מהילדים ושני שליש מהמבוגרים בארה"ב הם בעלי משקל עודף, דגש מיוחד בהנחיות התזונה מתייחס להורדה בכמות הקלוריות היומית והעלאת הפעילות הגופנית.
הדגש במהדורה הזאת (ה-7) של ההנחיות הוא לעבור למוצרים בריאים יותר כמו הרבה ירקות ופירות, יותר דגים, יותר מוצרים דלי שומן ולהיזהר משומני טרנס והרבה קמח לבן, מלח או סוכר.


הנה חלק מהנחיות התזונה המובילות:
* תהנו מהאוכל ותאכלו פחות.
* הימנעו ממנות מוגזמות בגודלן.
* שימו לב שחצי מהצלחת צריכה להכיל ירקות ופירות.

* לשים לב שלפחות חצי מהדגנים יהיו מלאים.
* לעבור למוצרי חלב דל שומן.
* הפחיתו מלח וסוכר.
* שתו מים ולא משקאות קלים.
 

כל המידע - The 2010 Dietary Guidelines

 

מידע זמין נוסף במדריך ה- HHS לחיים בריאים
 

 וגם בקורת עוקצנית של בלוגריסטית חכמה (Denise Minger) על החלק הבנלי של ההנחיות וגם על הטעויות שבהן.

 

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט

מינרבה1
06/02/11 16:11
www.camoni.co.il/index.php

לעניות דעתי, מה שקורה בארה"ב שונה.

תרבות האכילה שונה.

מרבים באכילת מזון מהיר ומהר...

באירופה, הפסקות הצהרים ארוכות יותר, ואנשים אוכלים יותר בניחותא, ויותר לאט, ושמים יותר דגש על טיב האוכל.