מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אוסטאופורוזיס

מנהלי קהילה

פרופ' צופיה איש-שלום
פרופ' צופיה איש-שלום
חברה במועצה לבריאות האישה, פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון (עד שנת 2014 )  הייתה בין הראשונים, בהערכת הטיפול האנבולי באוסטיאופורוזיס (הורמון פאראתירואיד רקומביננטי, ופרגמנט של הורמון זה). כמו כן בצעה מחקרים רבים בתחום האבחון והטיפול באוסטיאופורוזיס. השתתפה בכתיבת קווים מנחים לטיפול באוסטיאופורוזיס, לטיפול בהורמון גדילה במבוגרים, ולטיפול בסרטן בלוטת התריס בישראל. כתבה מספר פרקים בספרים מקצועיים ועשרות מאמרים מדעיים, בתחום אוסטיאופורוזיס ומחלות עצם. מקבלת מטופלים במרפאתה בבית חולים אלישע, חיפה כמו כן נותנת ייעוציים פרטיים מרחוק בזום או בווטסאפ וידאו. לתיאום תור במרפאה ניתן להתקשר ל-3873*, זימון תור ליעוץ מרחוק ניתן לבצע באמצעות אתר בית חולים אלישע .
כמוניאוסטאופורוזיסחדשותחסר קליני בויטמין D קשור לדיכאון במבוגרים

חסר קליני בויטמין D קשור לדיכאון במבוגרים

כשליש מחסרי ויטמין D סובלים מדיכאון


צילום: אתר סטוק פוטוז
צילום: אתר סטוק פוטוז

 

מתוצאות מחקר שפורסם בגיליון ספטמבר של הירחון Psychosomatic Medicine, עולה כי חסר קליני בויטמין D במבוגרים המוגדר כרמות 25-hydroxyvitamin D מתחת ל- 10 נ"ג/מ"ל, נקשר באופן מובהק לתסמיני דיכאון, ללא קשר לגיל, מין, מצב חברתי, מצב בריאות גופנית ועונה.

חסרים עדינים יותר של הויטמין לא נקשרו באופן משמעותי עם דיכאון בנבדקים מבוגרים יותר.

לדברי החוקרים, על אף שחסר בויטמין D נחקר בהקשר של הפרעות נפשיות במבוגרים צעירים, קשר זה כמעט ולא נבדק בקרב אוכלוסיה מבוגרת יותר, על אף ההשפעה הפוטנציאלית שעשויה להיות לממצא זה.

 

במסגרת המחקר הנוכחי נותחו נתוניהם של 2,070 מבוגרים בני 65 שנים ומעלה שהשתתפו בסקר בריאות בבריטניה.

מתוצאות המחקר עולה כי כרבע מן המשתתפים (25.2%) ביטאו תסמיני דיכאון. הימצאות דיכאון הייתה גבוהה ביותר (35.0%) ב- 9.8% מן המשתתפים עם 25-hydroxyvitamin D מתחת ל- 10 נ"ג/מ"ל (חסר קליני).

בתגובה על המחקר, מציינים המומחים כי קיימת סדרה ארוכה של עבודות המדגימות כי חסר בויטמין D אינו קשור רק בבעיות גרמיות כי אם גם בבעיות רבות נוספות, כולל ירידה בעוצמת השריר, בעיות קוגניטיביות ובעיות ראייה ודיכאון.

 

החוקרים מוסיפים כי ממצאיהם וממצאים ממחקרים קודמים מהווים בסיס מספק לביצוע מחקר קליני אשר יבדוק את הקשר בין תוספי ויטמין D ובין הסיכון לדיכאון.

במחקר קליני מסוג זה, מציעים החוקרים, ייבדקו אנשים שאינם סובלים מדיכאון באופן בסיסי, אך עלולים להיות בסיכון לדיכאון, ויטופלו בויטמין D או בפלצבו, במטרה להעריך האם אלו המטופלים בתוספי ויטמין D פחות מועדים לפתח דיכאון בהמשך הדרך.

 

Psychosom Med. 2010, 72, 608-612

 

 

החדשה פורסמה באתר E-med

יש אכן בדיקה לויטמין D והמדהים בסביבתי קרה שכל מי שנבדק נמצא אצלו חוסר...

פז79
28/09/10 3:01

אז מה?
האם אפשר לבקש מרופא המש' לבדוק את רמת הויטמין די שלי ?
למרות שאני מאובחנת כמישהי שבדיכאון
ואם הרופאה תדע את הרמה האם אפשר יהיה לטפל בזה ע"י לקיחת ויטמין די
ובאמת מה הטיפול לזה בכלל?

אשמח לקבל תשובה...