אוסטאופורוזיס
מנהלי קהילה
חסר בוויטמין D קשור לנוירופתיה סוכרתית
מחקרים מצאו קשר בין רמות של ויטמין D בגוף לבין פגיעה במערכת העצבים ההיקפית שנגרמת כתוצאה מסוכרת
ויטמין D – לא רק לבריאות בעצם. לאחרונה פורסמו תוצאות של שני מחקרים ששופכים אור על קשר בין ויטמין D ופגיעה עצבית בחולי סוכרת.
המחקר הראשון, שפורסם בכתב העת Diabetes medicine, נערך על-ידי חוקרים מכווית בקרב 210 מטופלים עם סוכרת סוג 2 - עם ובלי נוירופתיה סוכרתית. תוצאות המחקר הראו כי בחולים עם נוירופתיה סוכרתית רמת הוויטמין D הממוצעת הייתה נמוכה יותר באופן מובהק בהשוואה לחולי סוכרת ללא פגיעה עצבית. בנוסף, חסר ויטמין D נצפה ב- 82% מחולים עם נוירופתיה, בהשוואה ל- 60% בחולי סוכרת ללא נוירופתיה. החוקרים מסכמים שחסר ויטמין D מהווה גורם סיכון בלתי תלוי להתפתחות נוירופתיה בחולי סוכרת.
המחקר השני, גם הוא פורסם בכתב העת Diabetes medicine, נערך על-ידי חוקרים מאוניברסיטת דרום קרולינה בארה"ב. החוקרים שהתבססו על סקרי בריאות ותזונה לאומיים, מצאו חסר בוויטמין D ב- 81% מחולי הסוכרת המבוגרים. מחציתם דיווחו שחוו בשלושת החודשים האחרונים כאב או תחושת נימול בידיהם או כפות רגליהם, 37% דיווחו על כאב או תחושת עקצוץ בידיים או כפות הרגליים ו- 38% דיווחו על הפרעות תחושה בידיהם או כפות רגליהם – כל אלה תסמינים הקשורים לנוירופתיה.
לאחר שנלקחו בחשבון גורמים שהיו עלולים להשפיע על התוצאות, ניתוח הנתונים הראה כי תלונות האופייניות לנוירופתיה סוכרתית שכיחות פי יותר משניים באוכלוסיית חולי סוכרת עם חסר ויטמין D, בהשוואה לסוכרתיים ללא חסר בוויטמין.
תוצאות המחקרים מדגישות כמה חשוב להתייחס למצב הוויטמין D בחולי סוכרת ותומכות במדיניות הקלינית לאבחן ולטפל בחסר ויטמין D בחולי סוכרת. מחקרים קודמים מצאו קשר בין רמות גבוהות של ויטמין D בדם לסיכון מופחת לסוכרת מלכתחילה.
ד"ר דינה ראלט PhD
Am J Clin Nutr. 2012 Jul 3. [Epub ahead of print]
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22760568
החשיבות של הידיעה הזאת היא הכמויות הגדולות של התוסף 4000 IU/d שצריך לקחת כדי לאזן את חוסר הויטמין.
ד"ר ילנה סיגל
שלום רב,
א.- בהחלט לא יכולה להסכים עם טענה שרוב האוכלוסיה סובל מכבד שומני. זה נראה לי מוגדם.
ב.-נכון שישנו ויטמין D במיצלות, וספיגתו טוב, אך לא כולםמ ירצו לקנות אותו.
ג.-כל סוג תוסף ויטמין D שהחולה יכך- יעלה את רמת הויטמין בדם ברמה זו או אחרת.
ניתן לקחת ויטמין D במיצלות, או בתמיסה כלשהי, חשוב לעקוב אחרי רמת הויטמין בדם, ובמידת הצורך להעלות מינון התוסף, עד קבלת תוצאה רצויה.
בברכה,
ד"ר ילנה סיגל.
אחד שיודע
ישנם המון סוגים של ויטמין D בשוק, אך לא כולם עברו את אותו תהליך ייצור. למעשה רוב הויטמינים אינם נספגים בגוף בכלל.
הסיבה לכך היא שכיום רוב האוכלוסיה סובלת מכבד שומני, על כן יש קושי רב בספיגת ויטמינים מסיסים בשומן.
כיום הסוגים השונים של ויטמין D אשר נמצאים על המדפים בארץ הם מומסי שומן או מומסים באמולסיה שזו תערובת של מים ושמן בתוספת תחליב אשר מאפשר את הערבוב של שניהם.
הבעיה הבסיסית היא ששמן ומים לא מתערבבים! כדי להצליח במשימה הקשה של פיזור ליפידים בסביבה מימית, תאי הכבד אורזים את הליפידים בטיפות קטנטנטת של חלבון ופוספוליפידים שנקראים מיצלות (Micelles). ואותה מיצלה יכולה להיות משונעת במחזור הדם.
תהליך המיסליזציה Micellization מגדיל משמעותית את יכולת ההמסה, הספיגה, והזמינות הביולוגית של המוצר לעומת ויטמין D בשמן או באמולסיה.
http://ecosupp.com/shop/micellized-d3/