מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אוסטאופורוזיס

מנהלי קהילה

פרופ' צופיה איש-שלום
פרופ' צופיה איש-שלום
חברה במועצה לבריאות האישה, פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון (עד שנת 2014 )  הייתה בין הראשונים, בהערכת הטיפול האנבולי באוסטיאופורוזיס (הורמון פאראתירואיד רקומביננטי, ופרגמנט של הורמון זה). כמו כן בצעה מחקרים רבים בתחום האבחון והטיפול באוסטיאופורוזיס. השתתפה בכתיבת קווים מנחים לטיפול באוסטיאופורוזיס, לטיפול בהורמון גדילה במבוגרים, ולטיפול בסרטן בלוטת התריס בישראל. כתבה מספר פרקים בספרים מקצועיים ועשרות מאמרים מדעיים, בתחום אוסטיאופורוזיס ומחלות עצם. מקבלת מטופלים במרפאתה בבית חולים אלישע, חיפה כמו כן נותנת ייעוציים פרטיים מרחוק בזום או בווטסאפ וידאו. לתיאום תור במרפאה ניתן להתקשר ל-3873*, זימון תור ליעוץ מרחוק ניתן לבצע באמצעות אתר בית חולים אלישע .
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
כמוניאוסטאופורוזיסחדשותחסר בוויטמין D קשור לנוירופתיה סוכרתית

חסר בוויטמין D קשור לנוירופתיה סוכרתית

מחקרים מצאו קשר בין רמות של ויטמין D בגוף לבין פגיעה במערכת העצבים ההיקפית שנגרמת כתוצאה מסוכרת


חוסר בוויטמין D קשור לסיכון מוגבר לפתח נוירופתיה בקרב חולי סוכרת (צילום: Shutterstock)
חוסר בוויטמין D קשור לסיכון מוגבר לפתח נוירופתיה בקרב חולי סוכרת (צילום: Shutterstock)

 

ויטמין D – לא רק לבריאות בעצם. לאחרונה פורסמו תוצאות של שני מחקרים ששופכים אור על קשר בין ויטמין D ופגיעה עצבית בחולי סוכרת.

 

המחקר הראשון, שפורסם בכתב העת Diabetes medicine, נערך על-ידי חוקרים מכווית בקרב 210 מטופלים עם סוכרת סוג 2 - עם ובלי נוירופתיה סוכרתית. תוצאות המחקר הראו כי בחולים עם נוירופתיה סוכרתית רמת הוויטמין D הממוצעת הייתה נמוכה יותר באופן מובהק בהשוואה לחולי סוכרת ללא פגיעה עצבית. בנוסף, חסר ויטמין D נצפה ב- 82% מחולים עם נוירופתיה, בהשוואה ל- 60% בחולי סוכרת ללא נוירופתיה. החוקרים מסכמים שחסר ויטמין D מהווה גורם סיכון בלתי תלוי להתפתחות נוירופתיה בחולי סוכרת.

 

המחקר השני, גם הוא פורסם בכתב העת Diabetes medicine, נערך על-ידי חוקרים מאוניברסיטת דרום קרולינה בארה"ב. החוקרים שהתבססו על סקרי בריאות ותזונה לאומיים, מצאו חסר בוויטמין D ב- 81% מחולי הסוכרת המבוגרים. מחציתם דיווחו שחוו בשלושת החודשים האחרונים כאב או תחושת נימול בידיהם או כפות רגליהם, 37% דיווחו על כאב או תחושת עקצוץ בידיים או כפות הרגליים ו- 38% דיווחו על הפרעות תחושה בידיהם או כפות רגליהם – כל אלה תסמינים הקשורים לנוירופתיה.

 

לאחר שנלקחו בחשבון גורמים שהיו עלולים להשפיע על התוצאות, ניתוח הנתונים הראה כי תלונות האופייניות לנוירופתיה סוכרתית שכיחות פי יותר משניים באוכלוסיית חולי סוכרת עם חסר ויטמין D, בהשוואה לסוכרתיים ללא חסר בוויטמין.

 

תוצאות המחקרים מדגישות כמה חשוב להתייחס למצב הוויטמין D בחולי סוכרת ותומכות במדיניות הקלינית לאבחן ולטפל בחסר ויטמין D בחולי סוכרת. מחקרים קודמים מצאו קשר בין רמות גבוהות של ויטמין D בדם לסיכון מופחת לסוכרת מלכתחילה.

 

 

Diabet. Med. 29, 43–49. 2012

 

Diabet. Med. 29, 50–55. 2012

Am J Clin Nutr. 2012 Jul 3. [Epub ahead of print]

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22760568

החשיבות של הידיעה הזאת היא הכמויות הגדולות של התוסף 4000 IU/d שצריך לקחת כדי לאזן את חוסר הויטמין.

שלום רב,
א.- בהחלט לא יכולה להסכים עם טענה שרוב האוכלוסיה סובל מכבד שומני. זה נראה לי מוגדם.
ב.-נכון שישנו ויטמין D במיצלות, וספיגתו טוב, אך לא כולםמ ירצו לקנות אותו.
ג.-כל סוג תוסף ויטמין D שהחולה יכך- יעלה את רמת הויטמין  בדם ברמה זו או אחרת.
ניתן לקחת ויטמין D במיצלות, או בתמיסה כלשהי, חשוב לעקוב אחרי רמת הויטמין בדם, ובמידת הצורך להעלות מינון התוסף, עד קבלת תוצאה רצויה.
בברכה,
ד"ר ילנה סיגל.

אחד-שיודע
27/04/12 3:13

 ישנם המון סוגים של ויטמין D בשוק, אך לא כולם עברו את אותו תהליך ייצור. למעשה רוב הויטמינים אינם נספגים בגוף בכלל.
הסיבה לכך היא שכיום רוב האוכלוסיה סובלת מכבד שומני, על כן יש קושי רב בספיגת ויטמינים מסיסים בשומן.
כיום הסוגים השונים של ויטמין D אשר נמצאים על המדפים בארץ הם מומסי שומן או מומסים באמולסיה שזו תערובת של מים ושמן בתוספת תחליב אשר מאפשר את הערבוב של שניהם.

הבעיה הבסיסית היא ששמן ומים לא מתערבבים! כדי להצליח במשימה הקשה של פיזור ליפידים בסביבה מימית, תאי הכבד אורזים את הליפידים בטיפות קטנטנטת של חלבון ופוספוליפידים שנקראים מיצלות (Micelles). ואותה מיצלה יכולה להיות משונעת במחזור הדם.

תהליך המיסליזציה Micellization מגדיל משמעותית את יכולת ההמסה, הספיגה, והזמינות הביולוגית של המוצר לעומת ויטמין D בשמן או באמולסיה.

http://ecosupp.com/shop/micellized-d3/