מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

כליות ודיאליזה

מנהלי קהילה

פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
ד
ד"ר פזית בקרמן
מנהלת המכון הנפרולוגי בשיבא. סיימה התמחות ברפואה פנימית בהדסה עין כרם והתמחות-על בנפרולוגיה בשיבא. השתלמה שלוש שנים באוניברסיטת פנסילבניה, ארה"ב במחקר בסיסי של מחלות כליה ופרסמה מאמרים בנושא. בעלת ניסיון קליני מגוון בקרב מטופלי דיאליזה, מטופלי אי ספיקת כליות חריפה וכרונית ומחלות כליה שונות. עוסקת גם במחקר קליני ובסיסי במכון הנפרולוגי בשיבא.

מובילי קהילה

מחוברת פז מושקוביץ
מחוברת פז מושקוביץ
נעים מאד, פז - מובילת קהילת כליות ודיאליזה. ראשית מוזמנים לתכנית הרדיו שלי "הרוקנרול של החיים" בעמוד "מחוברת פז מושקוביץ" ובערוץ היוטיוב. כל שאלה שתירצו לשאול אותי אני כאן עבורכם. במקצועי אני מאמנת בכירה, מרצה ויוצרת, כותבת הרצאות השראה לאנשים והרצאות עסקיות. אני מחוברת לדיאליזה מזה 30 וחצי שנים, 3 השתלות כליה שנכשלו ומאה ניתוחים. דרך סיפורי האישי רב התהפוכות, אני מציעה לכם כלים שיאפשרו לכל אחד להתחבר לחיים שלו, ולהתגבר על קשיים בתחום האישי ובתחום הקריירה והעסקים, ובוודאי שבתחום התמודדותכם עם עולם הכליות. הוצאתי לאור את הספרים: "מחוברת - צופן ליזה" ו"השמיים הם לא הגבול" ומעבירה מופע-הרצאה "מחוברת" שמעניק פרספקטיבה וכלים לחיים. יש לי ולבעלי מקס 11 ילדים כלבתולים שהם אהבה ללא תנאי. מומלץ בחום גם לבריאות שלנו הנפשית והפיסית :) ולמי ששואל אז אסור לי ללדת ילדים, כאן עבורכם תמיד לכל שאלה ושיתוף! לחיזוק מוטיבציה והשראה תוכלו לצפות בקטעים נבחרים מתכנית הרדיו בלינק הבא: https://www.youtube.com/playlist?list=PL1QPzpvna7OzfBMpmM9pKwBM8r1sQyGUY
כמוניכליות ודיאליזהחדשותחניה חינם למבקרי חולים המאושפזים חודש ומעלה

חניה חינם למבקרי חולים המאושפזים חודש ומעלה

משרד הבריאות פרסם הנחיות לפיהן קרובי חולים המאושפזים בבית החולים יותר מחודש לא ישלמו על חניה


על חניה במשך חצי שעה ומטה לא יגבה תשלום (צילום: Shutterstock)
על חניה במשך חצי שעה ומטה לא יגבה תשלום (צילום: Shutterstock)

 

בשנים האחרונות מחירי החניה בבתי החולים הולכים ועולים ומגיעים לסכומים גבוהים מאוד שמקשים על המטופלים ועל המבקרים שלהם. לאחרונה פרסם ראש מנהל רפואה במשרד הבריאות, ד"ר חזי לוי, הנחיות חדשות לבתי החולים, לפיהן יש לאפשר חניה חינם לקרובים של מטופלים המאושפזים יותר מחודש ולהורי פגים מאושפזים.

 

הפטור מתשלום על חניה יינתן לרכב אחד בלבד של בני משפחת המטופל המאושפז למעלה מחודש או הורי פגים מאושפזים. פטור מתשלום על חניה ניתן גם לחולי דיאליזה ואונקולוגיה ומלוויהם, למטופלים הנזקקים לטיפול במרפאות בית החולים במשך חודש בתדירות של לפחות פעמיים בשבוע, לנכים, רכבים ציבוריים, בני משפחה של חיילים מאושפזים ומשפחות עליהן המליצו עובדי השירות הסוציאלי של בית החולים.

 

עוד נקבע כי התשלום עבור חניה בבית החולים יהיה עבור יממה – מחצות ועד חצות – ללא הגבלה על מספר הכניסות והיציאות מבית החולים. במקרים חריגים, לאחר קבלת אישור מיוחד, מאפשר הנוהל לגבות תשלום לפי שעות – לדוגמא בחניונים בבתי חולים שנמצאים בערים ובסמוך אליהם יש חניונים יקרים. זאת כדי למנוע מאנשים שאינם באי בית החולים לחנות בתחומו כדי לחסוך בתשלום.

 

בחוזר נקבע גם כי אין לגבות תשלום על חניה לחצי שעה, במקום 20 דקות כפי שנהוג היום. הנהלות בית החולים יזדקקו לאישור מיוחד כדי להעלות מחירים של חניה בבית החולים.

 

החוזר חל על בתי חולים ממשלתיים המפעילים מגרשי חניה, הן באופן ישיר והן באמצעות זכיינים, ואינו חל על המאושפזים אשפוז ממושך במחלקות הסיעודיות, סיעודי מורכב, שיקום, בריאות הנפש וכדומה.

 

לגבי בתי חולים שאינם מחזיקים בחניונים נקבע בחוזר כי על הנהלת בתי החולים להגיע להסכם עם בעלי או מפעילי מגרשי חניה פרטיים הסמוכים לבתי החולים או שממוקמים בשטחי בית החולים בהסדר שכירות, באשר לפטורים מתשלום.

 

 

לחוזר המלא באתר משרד הבריאות

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה