מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא מילא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה והיה חבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותחליפה ביונית מסייעת לשיפור הבריאות

חליפה ביונית מסייעת לשיפור הבריאות

ממצאים מעודדים במחקר שבדק את ההשפעות של השימוש בחליפת ההליכה הביונית Ekso בנפגעי חוט שדרה


(צילום: סרטון חברת Ekso Bionics)
(צילום: סרטון חברת Ekso Bionics)

חליפת ההליכה הביונית Ekso, המשמשת כשלד חיצוני, מאפשרת לנפגעי חוט שדרה לעמוד וללכת ללא עזרה ומספקת רמות חדשות של אוטונומיה. תוצאות ראשוניות ממחקר שבוחן את השפעותיה על המשתמשים מצביעות על הטבות בריאותיות, בנוסף על ההטבות הנפשיות הנובעות מהיכולת לעמוד וללכת.

 

החליפה הביונית המופעלת על ידי בטריות, מתלבשת על בגדי המשתמש. מספר מטופלים משתמשים היום ב- Ekso במסגרת מחקר והתוצאות הראשוניות מצביעות על כך שבנוסף להטבות הנפשיות ולעצמאות, החליפה מספקת הטבות רבות לבריאות.

 

במסגרת המחקר החוקרים בודקים לא רק את תבנית העמידה וההליכה של אנשים משותקים ב-Ekso, אלא גם כיצד פעולות אלה משפיעות על מערכות השריר והשלד, הלב והריאות.

 

עד כה פורסמו נתונים על 13 חולים עם פגיעות שונות בחוט השדרה (12 פראפלגים - משותקים בגפיים תחתונות) וטטראפלג (משותק בארבעת גפיים). הפציעות היו שלמות ובלתי שלמות.

 

נמצא כי עמידה והליכה עם Ekso הן יישומיות עבור אנשים עם מגוון של הפרעות בחוט השדרה הגורמות לשיתוק בפלג גוף תחתון. גם אנשים הסובלים מפגיעה גבוהה בחוט השדרה עשויים לקבל תועלת מהחליפה, אך להם נדרש יותר זמן כדי ללמוד ללכת בסיועה.

 

אצל אנשים שהשתמשו בהתקן הייתה השפעה טובה על חילוף החומרים ושינויים קרדיווסקולאריים שהתבטאו בהגדלת צריכת החמצן, אוורור ריאתי והגברת קצב הלב. שינויים אלה התרחשו כאשר הנבדקים עברו למצב של עמידה והתגברו כאשר החלו ללכת. ממצאים אלה מצביעים על יתרונות פוטנציאליים של השימוש בחליפה על מערכת הלב-ריאה ומחזור הדם.

 

מחקרים עתידיים יעריכו את השפעת השימוש בחליפה הביונית על סיבוכים משניים נפוצים בקרב נפגעי חוט שדרה כמו מחלות לב וכלי דם, אובדן שריר ועצם, פצעי לחץ, דיכאון וכאבים כרוניים.
 

 

 

 

על התקנים רובוטיים נוספים

 

להודעה המלאה של קרן קסלר שערכה את המחקר