לחץ דם
מנהלי קהילה
פרופ' אהוד גרוסמן
בוגר בית הספר לרפואה בתל-אביב. לשעבר מנהל מחלקה פנימית ד' והיחידה ליתר לחץ דם במרכז הרפואי ע"ש שיבא. לשעבר מנהל האגף הפנימי במרכז הרפואי ע"ש שיבא, פרופ' מן המנין ומופקד על קתדרה ליתר לחץ דם באוניברסיטת תל אביב. לשעבר דיקאן בית ספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב כיום נשיא אוניברסיטת אריאל
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו )
מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב.
בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס.
סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית".
מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י.
בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה
www.profleiba.com
ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
חלבון מי גבינה מפחית את לחץ הדם
מחקר: מוצרי מזון המועשרים בחלבונים ממי גבינה מפחיתים משמעותית את לחץ הדם
12/12/10
תגובות 0חלבוני מי הגבינה הפחיתו לחץ דם רק בקרב אנשים עם לחץ דם גבוה מלכתחילה (צילום: panthermedia)
משקאות המעושרים בחלבונים ממי גבינה, מפחיתים משמעותית את לחץ הדם וכך עשויים להפחית את הסיכון לשבץ מוחי ומחלות לב. כך עולה ממחקר חדש של חוקרים מאוניברסיטת Washington State.
במחקר שפורסם ב- International Dairy Journal השתתפו 71 סטודנטים מתנדבים, בגילאים 18-26, שהיו להם ערכי לחץ דם גבוהים. הנחקרים קיבלו את תוספת החלבונים ממי הגבינה במשקה בטעם פירות.
החוקרים מצאו כי צריכה יומית של תוספת חלבונים ממקור מי הגבינה, הובילה לירידה של מעל 6 מ"מ כספית בלחץ הדם הממוצע, הן בנשים והן בגברים, אבל רק בכאלה שהיה להם לחץ דם גבוה מלכתחילה.
החוקרים סיכמו כי מדובר בהתערבות פשוטה, זולה ונטולת תופעות לוואי, שעשויה לצמצם הצורך בתרופות להורדת לחץ דם בחלק מהחולים.
www.medicalnewstoday.com/articles/210886.php
תרגום ועריכה: ד" ר נעמי לוין-יינה