מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותחיזוק לתיאורית ההתמכרות לפחמימות ריקות

חיזוק לתיאורית ההתמכרות לפחמימות ריקות

חוקרים מצאו כי אכילת פחמימות "ריקות" מעלה את רמת הרעב ומעוררת את אזור ההתמכרות במוח


שייק עם ערך גליקמי גבוה גרם לרעב (צילום: Shutterstock)
שייק עם ערך גליקמי גבוה גרם לרעב (צילום: Shutterstock)

התיאוריה שמזון בעל ערך גליקמי גבוה, עשיר בפחמימות מעובדות וריקות, גורם להתמכרות קיבלה בימים אלה חיזוק בייחוד בקשר עם גברים בעלי משקל עודף. במסגרת מחקר שפורסם ב- American Journal of Clinical Nutrition נמצא כי ארוחות עשירות במזון בעל ערך גליקמי גבוה מפעילות אזורים במוח הקשורים בהשתוקקות ופיצוי וכן התמכרות.


במסגרת המחקר שערכו מומחים מבית החולים לילדים בבוסטון, נבדקו 12 גברים בעלי עודף משקל בגילאים 18-35. הנחקרים נבדקו לרמת הסוכר בדם פעמיים בהפרש של מספר שבועות. הם קיבלו לשתות שייק עם ערך גליקמי גבוה או נמוך ובשני המקרים השייק היה דומה בטעם ובריח, הכיל אותו מספר קלוריות - 500 ק"ק, והנבדקים לא ידעו איזה סוג שייק הם שותים.


החוקרים עקבו אחר המשתתפים במשך 4 שעות לאחר שתיית השייק, הזמן בו אלו מתכננים את ארוחתם הבאה. בזמן זה עברו הנבדקים עוד בדיקות דם וכן בדיקת הדמיה של המוח כמו גם נשאלו לגבי רמת הרעב שלהם.


החוקרים מצאו כי אצל הנבדקים ששתו את השייק בעל הערך הגליקמי הגבוה (פחמימות מעובדות וריקות) רמת הסוכר בדם קפצה פי 2.4 יותר לעומת רמתו לאחר שתיית השייק בעל הערך הגליקמי הנמוך. 

עוד נמצא כי רמת הסוכר אצל השותים שיק עם ערך גליקמי גבוה קרסה וירדה בחדות לאחר 4 שעות, מה שמסביר למה רמת הרעב של נבדקים אלה הייתה גבוהה יותר לאחר 4 שעות.


באמצעות ההדמיה המוחית ביקשו הרופאים לבדוק את זרימת הדם במוח בזמן רגיל לעומת בעת שתיית השייקים. החוקרים מצאו הבדל של 8.2% בזרימת הדם במח בין סוגי השייקים. לאחר תיקנון הנתונים נמצא כי ההבדל בין התוצאות הוא מובהק כך שהסיכוי לכך שמדובר בתוצאות מקריות נמוך מאוד. החוקרים מצאו כי זרימת הדם לאזור במוח הקשור להתמכרות היה גבוה יותר אצל אלו ששתו שייק עם ערך גליקמי גבוה.


החוקרים טוענים כי יש לבצע את המחקר על מדגם גדול יותר על מנת לאשש את התוצאות, אך ללא ספק הימנעות מפחמימות מעובדות וריקות יסייע לאנשים בניסיונות ההרזיה שלהם
 


Am J Clin Nutr. Published online June 26, 2013

 

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט

 

sharon62
11/07/13 11:29

מעניין איזה רכיבים היו בשייק בעל ערך הגליקמי הנמוך?wink